Top 5 aankomende Netflix serie releases in laatste kwartaal van 2020

  Gedurende de coronatijd is het vinden van voldoende vermaak thuis soms best lastig, zeker als je zo’n beetje al het interessants op streamingdiensten al hebt gezien. Gelukkig staat er nog genoeg op de planning voor het laatste kwartaal van 2020 bij Netflix, waar bij de top 5 aankomende Netflix serie releases voor je op een rijtje zetten!

  World’s Most Wanted (seizoen 1, 5 augustus 2020)

  Criminaliteit loont niet. Dat is de zin die in nagenoeg elke documentaire over misdaad wordt aangehaald door de politie. Je wordt volgens hen immers altijd een keer gepakt. Behalve natuurlijk als je de autoriteiten jaar na jaar voor weet te blijven en niemand weet waar je op dit moment uithangt. In World’s Most Wanted krijg je een kijkje in de wereld van het onderzoek naar deze nog steeds onvindbare figuren.

  Netflix volgt in de serie het verhaal achter de zoektocht naar soms zeer bijzondere criminelen, waarbij ook tijd wordt besteed aan de manier waarop instanties sommige personen proberen te vinden. De White Widow, Samantha Lewthwaite, bijvoorbeeld, die betrokken was bij de bomaanslag in Londen in 2005. Door haar hulp zouden meer dan vierhonderd mensen het leven hebben gelaten, maar tot op de dag van vandaag is ze onvindbaar.

  3% (seizoen 4, 14 augustus 2020)

  Aan alles komt een einde, zo ook hitseries op streamingdiensten als Netflix. Het Braziliaanse 3% is er eentje van, aangezien het vierde seizoen (met een releasedatum op 14 augustus) tevens het laatste zal zijn.

  In de serie is de wereld verdeeld in een arm en een rijk deel: het binnenland en het overzeese gedeelte. Laatstgenoemde is rijk en heeft alles dat je maar kan wensen, het binnenland is arm. Elk jaar krijgen jonge adolescenten de kans om middels een aantal tests te bewijzen dat ze waardig zijn om in het rijke gedeelte te leven, maar slechts drie procent (vandaar de naam van de serie) slaagt erin.

  In het derde seizoen slagen de hoofdfiguren erin een derde, nieuwe, locatie op te zetten, maar zeven episodes later blijkt ook dat niet zo makkelijk als gedacht. Het seizoen eindigt met het smeden van plannen om het verdorven, eutopische overzeese gebied met de grond gelijk te maken. Maar of dat ook zal lukken…

  Another Life (seizoen 2, 2020)

  De tijd begint te dringen voor de release van het tweede seizoen van Another Life. Vooralsnog is enkel bekend dat dit jaar het vervolg op het eerste seizoen op Netflix moet verschijnen, maar inmiddels is er nog maar een handjevol maanden voor over. En aangezien de hitserie net als zovelen meestal ver van te voren aangekondigd hoort te worden…Voorkomt het coronavirus ook deze release in 2020?

  Another Life draait in eerste instantie om het tegenkomen van buitenaards leven hier op aarde. Een mysterieus object stort neer, waarna er pogingen worden gedaan om te communiceren met het ding dat te boek zal staan als Het Artefact. Tegelijkertijd begint men ook een ruimtemissie (met het schip de Salvare) om er zeker van te zijn dat de mens de eerste is die contact legt, om eventuele problemen met buitenaards leven te voorkomen. En daar beginnen de problemen natuurlijk…

  De aliens lijken (en doen zich ook zo voor) in eerste instantie enkel hier te zijn om hun kennis te delen, maar iedereen die wel eens een scifi-film heeft gezien weet wel beter: zulke wezens zijn niet te vertrouwen. En inderdaad, gedurende het eerste seizoen blijkt dat de Achaians snode plannen hebben met onze mooie planeet, maar dit op slimme wijze weten te verhullen. Aan het einde van het eerste seizoen lijkt alles op aarde dik in orde (achter de schermen uiteraard niet) maar gaat het lichtjaren hier vandaan flink mis. In seizoen twee zal blijken of het team van de Salvare op tijd alarm kan slaan en een ramp kan voorkomen.

  American Crime Story (seizoen 3, Q4 2020)

  High-profile rechtszaken komen en gaan tegenwoordig, maar om de zoveel tijd vind er wel eentje plaats die echt overal bovenuit stijgt. In het eerste seizoen van American Crime Story betrof dat de zaak rondom OJ Simpson, in het tweede ging het om de jacht op Andrew Cunanan. Cunanan vermoordt medio juli 1997 de ontwerper Gianni Versace waarna een klopjacht op de Amerikaan begint.

  Twee gebeurtenissen die in de jaren negentig lange tijd op het nieuws voorbijkomen, maar misschien niets eens de grootste gebeurtenis in dat decennium. Eind jaren negentig is het namelijk de Amerikaanse president Bill Clinton die diep in de penarie zit als er een impeachment-procedure tegen hem wordt opgezet.

  ‘I did not have a sexual relation with that woman’ is misschien wel de bekendste zin uit de hele situatie, uitgesproken door Clinton en doelend op het niet hebben van een relatie met een medewerkster. Later zou blijken dat Clinton wel degelijk een ‘ongepaste’ relatie had, en dus flink aan het liegen was. Een situatie die hem bijna het presidentschap zou kosten, maar uiteindelijk met een sisser en een hoop schaamte zou aflopen.

  De vraag is nog wel even wanneer het derde seizoen van American Crime Story op Netflix zal komen. Waarschijnlijk pas na het begin van november, aangezien er op 3 november in de VS verkiezingen plaats zullen vinden. Weliswaar doet Hillary Clinton (de vrouw van Bill) niet mee, maar gezien de eeuwige strijd tussen democraten en republikeinen (Clinton behorend tot eerstgenoemde groep) wil Netflix met een pijnlijke docu geen extra olie op het vuur gooien.

  Lucifer (seizoen 5, 21 augustus 2020)

  De duivel is terug, naar een behoorlijk lange pauze! In Lucifer dwaalt de baas van de Hel rond op aarde (in Los Angeles uiteraard, hoe toepasselijk) en heeft het hier prima naar zijn zin. Waar het begint als uitstapje om zijn vader een hak te zetten (God), vindt Lucifer uiteindelijk een doel in het zijn van assistent bij de LAPD. Een bloedmooie detective op wie zijn duivelse charmes niet werken, is uiteraard een leuke bonus.

  Tegen het einde van seizoen drie staat alles er behoorlijk minder rooskleurig voor dan eerst. De detective weet dat Lucifer de échte duivel is (nogal schokkend uiteraard), maar in seizoen vier lijkt alles weer op de rails te zijn. Tot wat voormalige duivelse vrienden van Lucifer verwachten dat hij zijn oude baantje weer oppakt. En zo geschiedde.

  De vraag is uiteraard wat seizoen vijf (het voorlaatste) in petto heeft. Een tweede vakantie om zijn geliefde (die hem liever op aarde had gehouden) te bezoeken, of toch langer datgene doen wat hij verplicht moest doen na zijn opstand tegen vader God. En over God gesproken, krijgen we eindelijk te zien wie de beste man is en wat zijn grote plan voor alle personages is?

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.