De beste Next Gen Xbox features om naar uit te kijken bij release

  Hoe langer het duurt, des te duidelijker het wordt dat de tijd van de Xbox One haar einde nadert. De volgende generatie consoles staat voor de deur en als we de geruchtenmolen mogen geloven brengt dat flink wat nieuwe features met zich mee. Wij zetten de beste Next Gen Xbox features voor je op een rijtje.

  Omdat we het hier hebben over features van de next gen Xbox, een systeem dat nog niet is aangekondigd, is het slim om alles met een korreltje zout te nemen. De onderstaande beste next gen Xbox features zijn gebaseerd op geruchten van verschillende individuen die zichzelf insiders noemen, maar in hoeverre ze de waarheid vertellen is niet te pijlen. Ook laten we je weten naar welke features de XGN-redactie uitkijkt.

  5. Project xCloud

  De eerste van de next gen Xbox features waarover gesproken wordt is Project xCloud. Dit is een nieuwe service die Microsoft aan het ontwikkelen is die de mogelijkheid geeft om games naar je console te streamen. Phil Spencer sprak tijdens E3 2018 al over deze feature en het zou ons dan ook niets verbazen als dit één van de grote features van de next gen Xbox wordt.

  Door games vanuit de cloud naar je console te streamen, kun je de kwaliteit van een game behouden zonder dat je een krachtig systeem nodig hebt. Zo kun je games bijvoorbeeld streamen naar je telefoon. Het is door deze feature dat de volgende van de beste next gen Xbox features een stuk aannemelijker wordt…

  XGN

  4. De Anaconda en Lockhart

  Het gerucht gaat dat Project xCloud ervoor gaat zorgen dat er niet één, maar twee next gen Xbox consoles verschijnen. Het zou gaan om een console die de kwaliteit van de Xbox One X haalt, genaamde Lockhart die voor een zachter prijsje op de markt verschijnt. De Lockhart is een goedkoper instapmodel waar je gemakkelijk via xCloud naar toe kunt streamen, terwijl het tweede model, de Anaconda, veel krachtiger moet worden.

  De Anaconda richt zich dan ook op de hardcore gamer volgens de geruchten. Deze zal voorzien worden van betere hardware dan dat waarmee de Xbox One aan het pronken is. De hardware zou namelijk lijken op dat van een PC, waardoor het fixen van een kapotte console bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker wordt.

  XGN

  3. Fantastische framerates

  De volgende van de beste next gen Xbox features om naar uit te kijken, is er één die fans van een stabiele framerate blij zal maken. De volgende Xbox moet namelijk een betere framerate gaan krijgen. Dit viel natuurlijk al te verwachten aangezien de volgende console van Microsoft betere specificaties zal krijgen, maar dat is niet de enige reden.

  Phil Spencer, hoofd van de Xbox game divisie, heeft in een interview al laten weten dat Microsoft zich wil gaan richten op het verbeteren van de framerate op de Xbox. Er moet een betere balans komen tussen het gebruik van de CPU en de GPU. Consoles kunnen op dat gebied nog flink wat stappen zetten volgens Spencer en dus is dat één van de features van de next gen Xbox om naar uit te kijken.

  2. De beste Next Gen Xbox features volgens de XGN-redactie

  Ook op XGN-redactie wordt er uitgekeken naar de volgende Xbox en dus zijn genoeg features waar naar uitgekeken wordt. Nu zijn de features waar de redactie naar uitkijkt nog niet bevestigd, maar zouden het zeker mooie toevoegingen zijn. Hieronder hebben we de beste next gen Xbox geruchten van de XGN-redactie voor je op een rijtje gezet.

  • Timo Akkermans - Veel opslaggeheugen om externe harde schijven te vermijden
  • Lucas Wubben - Oude accessoires gebruiken
  • Phil Wagenaar - Richten op streaming

  Volgens Timo heeft de Xbox One te weinig opslaggeheugen in vergelijking met de grote van de games tegenwoordig en dus zou een reusachtige harde schijf zeker goed van pas komen. Phil ziet daarvoor juist een andere oplossing, want door middel van streamen is de tijd van het games downloaden voorbij en dus hoopt hij dat de next gen Xbox zich daar op richt. Lucas daarentegen wil gewoon dat de nieuwe Xbox je de mogelijkheid geeft om oude accessoires te gebruiken, zodat je bijvoorbeeld met je favoriete controller lekker kunt gamen.

  XGN

  1. Backwards compatibility

  Op de eerste plaats van de beste next gen Xbox features staat natuurlijk de implementatie van backwards compatibility. De geliefde feature wist in het verleden al voor grootschalig applaus te zorgen toen Microsoft bekend maakte dat de Xbox One backwards compatibility kreeg. Het is dan ook de ultieme troefkaart die Microsoft kan spelen om fans enthousiast te maken voor de volgende Xbox.

  De Xbox One kan inmiddels zowel Xbox 360- als originele Xbox games spelen en als de next gen Xbox dit ook kan, zorgt dit direct voor een goede bibliotheek aan games om te spelen. Een nieuwe console lanceren gaat doorgaans gepaard met een kleine line up aan games, dus is directe toegang tot je oude collectie een groot pluspunt. De vraag is of Microsoft de feature bij de lancering toevoegt of het wederom als troef achter de hand houdt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.