Foto: Microsoft

Microsoft vindt dat je in de toekomst moet kunnen gamen waar, wanneer en met wie je maar wil. Ook moet het niet uitmaken op welk apparaat je wil spelen. Of dit nu PC, iPhone of Android is. Daarom gaat Microsoft vanaf 2019 beginnen met het testen van een nieuwe service, genaamd xCloud.

Microsoft streamingdienst Project xCloud aangekondigd

xCloud is een streaming service, waarmee je Xbox One games kunt streamen naar verschillende apparaten. Zo kun je de games spelen op bijvoorbeeld je mobiele telefoon. De besturing kan door middel van een speciaal ontworpen touchscreen besturingssysteem of door middel van de draadloze bluetooth controller van Xbox.

Stap één voor Microsoft is het toegankelijk maken van xCloud voor de ontwikkelaars van de games. Alle games die in de toekomst zullen worden gemaakt voor de Xbox One moeten ook door middel van xCloud op verschillende apparaten kunnen worden gespeeld. Ook wordt er door Microsoft gekeken naar de mogelijkheden voor games die al zijn uitgebracht.

Het duurt nog wel even voordat xCloud uitkomt

Microsoft geeft in de blogpost ook aan dat de service niet op korte termijn wordt verwacht. Het is echt een project voor de komende jaren, maar in 2019 zal de service al openbaar worden uitgetest. Microsoft wil een ervaring bieden die de mensen gewend zijn van de Xbox One games. De service wordt geleidelijk getest in verschillende gebieden, waaronder Noord-Amerika, West-Europa en Australië.

Microsoft heeft aangekondigd dat Project xCloud op dit moment al wordt getest, maar voor nu kan het publiek daar nog niet van meegenieten. Het is volgens de ontwikkelaars van de Xbox een zeer complexe technologie. Het is dan ook heel lastig om een goede ervaring te bieden aan de spelers en er zal veel moeten worden getest. Er wordt ook al gekeken naar de mogelijkheden van 5G internet, wanneer dit voor het publiek beschikbaar wordt.

We houden jullie natuurlijk op de hoogte zodra er meer informatie over de streaming service van Microsoft beschikbaar is.