Foto: XGN

Er gaan al ruim een jaar geruchten rond over de release van de Next Gen Xbox. Microsoft heeft tijdens E3 2018 aangegeven dat de ontwikkelaar bezig is met de nieuwe Xbox, maar verder is er nog niets officieel bekendgemaakt. Juist omdat er zo weinig informatie naar buiten wordt gebracht ontstaan er veel geruchten.

Twee verschillende consoles in de maak

In een inmiddels verwijderde Reddit-post werd beweerd dat er twee nieuwe Xbox consoles uit zullen komen. Er zijn op dit moment ook meerdere consoles beschikbaar, maar deze werden niet op hetzelfde moment uitgebracht. Volgens de geruchten is de release van beide Next Gen Xbox consoles op hetzelfde moment.

De ene console zou de opvolger zijn van de Xbox One X. Deze Next Gen Xbox zal games lokaal kunnen afspelen, zelfs in 4K-kwaliteit. De andere nieuwe Xbox zal zich vooral gaan richten op het streamen van games. Dat betekent dat de games niet hoeven worden gedownload, maar dat er een constante internetverbinding nodig is om de games te kunnen spelen. Hierdoor wordt de console minder belast, zijn er minder dure onderdelen nodig en wordt de console waarschijnlijk een stuk goedkoper.