De 10 beste money games waarin je lachend rijk wordt

  Op 8 februari is het officieel lach en wordt rijk dag! Des te meer reden om eens wat games op een rijtje te zetten waarin geld verdienen erg van belang is. Of dat nou op criminele wijze of op legale wijze gebeurt, dit zijn de 10 beste money games waarin je lachend rijk wordt.

  10. Saints Row: The Third

  We beginnen deze lijst met Saints Row, een actie-avontuur game ontwikkeld door Deep Silver Volition. In Saints Row kun je met je geld allerlei wapens, upgrades, kleren, tattoos, huizen en interieur kopen. Alles wat je in Saints Row moet kopen is duur en geld verdienen kan op verschillende manieren, de ene effectiever dan de ander.

  Je kan bijvoorbeeld activiteiten, missies, Demolition Derby’s doen en geld uit je safe house halen. Al met al is Saints Row een spel waarin geld van groot belang is. Zowel het verdienen als uitgeven en daarom staat deze game op nummer tien in deze lijst met de 10 beste money games waarin je lachend rijk wordt.

  9. Online Poker

  Deze spreekt natuurlijk voor zich, want poker is de ideale manier om geld te verdienen (en te verliezen). Gokken is niet altijd een succesvolle manier voor het verdienen van geld, maar online poker hoef je niet per se met echt geld te doen. Sterker nog, er zijn talloze poker games te vinden waarin je online tegen anderen speelt en dit met fictieve pokerfiches kan doen.

  Als je een beetje slim speelt kun je met de meeste online pokerspellen aardig snel flink wat geld verdienen. Het is een kwestie van bluffen, afwachten of gewoon niets inzetten, want dat kan ook altijd nog. Een aanrader is zeker World Series of Poker voor Android en iOS. Het is een simpel spel met snelle pokerrondes waarin je snel een paar potjes achter elkaar speelt. En je kan er ook nog eens lachend rijk mee worden, wat wil je nog meer?

  8. Second Life

  Second Life is zoals de titel al doet vermoeden je zogenaamde tweede leven. Net als in je echte leven zijn er talloze manieren om geld te verdienen in Second Life. Je hebt geld nodig om kleren, huizen en nog veel meer dingen te kopen. Hoe verdien je geld in Second Life? Je kan spelletjes spelen waarmee je geld verdiend, een baan nemen, prijzen winnen, surveys invullen en aandelen kopen.

  Wat de meest effectieve manier is, ligt puur aan jezelf. Houd je ervan om te werken, dan ga je werken. Ben je liever lui, dan koop je aandelen. Het is jouw eigen, weliswaar tweede, leven en je beslist dus alles zelf. Linden Dollars, zo heet de valuta in Second Life, zijn erg belangrijk in deze game en het is aan jou om er veel van te verdienen!

  7. Clash of Clans

  In mobile game Clash of Clans draait alles om geld en elixir. Als je geen geld hebt kun je geen gebouwen neerzetten of upgraden en dat betekent een slechtere verdediging en een lager inkomen. Je hebt in Clash of Clans geld nodig om überhaupt verder te komen en sterker te worden. Je verdient geld door aanvallen uit te voeren en kan dan ook voordat je begint met aanvallen zien hoeveel buit er te halen valt bij je tegenstander.

  Een tip om meer geld te verdienen met aanvallen is het trainen van Goblins, want die gaan alleen op buitgebouwen af als je ze gebruikt in gevechten. Als je je trainingskampen opzet met Goblins kun je zo een half miljoen (en soms zelfs nog meer) verdienen per aanval. Je verliest daarbij trouwens wel vaak wat trofeeën. Word lachend rijk door deze strategie in Clash of Clans!

  Treyarch

  6. Call of Duty: Black Ops 4

  In Call of Duty: Black Ops 4 kun je geld gebruiken om bepaalde dingen te kopen in de game. Denk daarbij vooral aan cosmetische voorwerpen die alleen iets aan je uiterlijk veranderen of je andere emoties en dergelijke geven. In Call of Duty: Black Ops 4 heb je de zogenaamde COD Points als valuta. Deze kun je voornamelijk gebruiken door middel van micro-transactions.

  Die cosmetische items zijn te koop op Black Ops’ zwarte markt. Je kan op de zwarte markt ook Special Orders kopen, dat zijn allerlei sets van cosmetische beloningen. Ook hiervoor heb je COD Points nodig. Deze punten zijn via keiharde euro's te kopen, maar ook via in-game activiteiten.

  5. GTA San Andreas

  In GTA San Andreas is geld erg belangrijk, want je hebt het nodig voor wapens, services, items, armor, health, kleren en om je auto eens een beurt te geven. Ga als crimineel te werk in San Andreas, een stad gebaseerd op San Francisco, en verdien geld alsof het niets is. Je kan zelfs, als je in een slechte bui bent, mensen op straat beroven.

  In GTA verdien je heel makkelijk geld, maar kan het zo ook weer uit je portemonnee verdwijnen. Als je te veel geld uitgeeft, krijg je een telefoontje van een mysterieuze man die zegt dat je hem geld verschuldigd bent. Als je niet betaalt, wordt je aangevallen door gangsters. Dus lach en word rijk, maar weet dat er risico’s aan verbonden zitten.

  4. Assassin’s Creed Odyssey

  Assassin’s Creed Odyssey is de meest recente Assassin’s Creed game die op de markt verscheen. In deze game ga je terug naar de tijd van de Grieken en Romeinen. Je speelt als Kassandra of Alexios in het oude Griekenland en ontdekt geheimen rondom de Griekse mythologie en je moet belangrijke keuzes maken. Elke keuze heeft zo haar eigen gevolg, want je kiest daarbij een kant: Athene of Sparta. Je kunt ook geen kant kiezen natuurlijk.

  In Assassin’s Creed Odyssey komen de Assassin’s Creed gameplay elementen terug, zoals het in koele bloede de keel van je vijand doorsnijden. De valuta in Assassin’s Creed Odyssey is Drachmae, de munt die de Grieken in die tijd gebruikten. Iedereen in Griekenland is bezig met het verkrijgen van Drachmae, maar dan bedoelen we ook daadwerkelijk iedereen. Geld is de drijfveer van de oorlog en jij als Assassin hebt het ook nodig. Want geld betekende macht in die tijd (en nu trouwens nog steeds).

  3. The Witcher 3: Wild Hunt

  De bronzen medaille gaat naar The Witcher 3: Wild Hunt. In deze game van CD Projekt Red is het hebben van geld erg handig. Zo kun je je als Witcher soms uit lastige situaties helpen als je wat geld op zak hebt. Daarnaast heb je in The Witcher 3 verschillende rijken en locaties en in al die rijken is er sprake van een ander betaalmiddel. In het ene rijk heb je Orens nodig, in het andere Crowns.

  Je kan al die valuta’s omwisselen bij banken die in sommige steden zitten, erg realistisch dus. Wat kun je met geld doen in The Witcher? Heel veel! Je kan sterke wapens en uitrusting kopen of laten maken en ook kan je ingrediënten kopen die je nodig hebt voor het maken van bommen of potions. Bovendien ga je in uitbreiding Blood & Wine veel geld nodig hebben voor het renoveren van je huis. Vandaar dat The Witcher 3: Wild Hunt op plek drie staat met de tien beste money games waarin je lachend rijk wordt.

  2. Far Cry 5

  Op nummer twee in deze lijst staat Far Cry 5, een game waarin geld ook van groot belang is. In Far Cry 5 kun je betalen met normale US Dollars, zo heet de in-game valuta en er wordt dus geen echt geld bedoeld. Daarnaast kun je sommige items kopen met zilveren staven, maar de meeste items zijn ook gewoon via Dollars verkrijgbaar.

  In Far Cry 5 kun je met Dollars van alles doen. Denk aan wapens kopen, je arsenaal aanvullen, vliegtuigen kopen en upgraden en allle andere voertuigen die de game bevat. Je kan onder andere geld verdienen in Far Cry 5 door op wilde dieren te jagen en die vervolgens te verkopen. Daarnaast kun je ook vissen, missies doen en Prepper Staches (geldkisten) leegroven.

  1. GTA V

  De nummer één in deze lijst met de beste money games is toch zonder twijfel GTA V. In GTA V is geld het allerbelangrijkste. Je bent daarnaast ook nog eens een crimineel die zijn geld verdient op criminele wijze. Banken overvallen, mensen beroven, supermarkten leeg roven en auto’s verkopen. Dat, en nog veel meer, is allemaal mogelijk in GTA V.

  In GTA V Online is nog veel meer mogelijk, want daar kun je een eigen nachtclub kopen en eigen bedrijven opzetten. Als je eenmaal voldoende hebt gespaard, kun je je alles permitteren, zoals een garage, clubhuis, jacht en tientallen peperdure auto’s. GTA V is het spel voor jou als je ambities hebt de onderwereld te betreden. Liever dat je die betreedt in GTA dan in het echte leven.

  De 10 beste money games waarin je lachend rijk wordt – Lach en wordt rijk dag

  Dat zijn de 10 beste money games waarin je lachten rijk wordt. Vier de lach en wordt rijk dag op 8 februari door een van deze games te spelen! Laat ons in de reacties weten in welke game jij het liefst lachend rijk wordt.

  Clash of Clans

  Verkijgbaar vanaf 2 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.