De 10 beste New Game Plus games - Eén keer spelen is hier niet voldoende

  Je hebt een game uitgespeeld en de credits rollen over het scherm. Jammer, helaas pindakaas. Er zit dan niets anders op om maar een nieuw spel erbij te pakken. Tenzij je één van deze beste New Game Plus games speelt.

  Met de New Plus Games kun je namelijk gewoon het spel een tweede keer ervaren, maar deze keer heeft je eerdere speelsessie invloed op de tweede. Zo neem je bijvoorbeeld al die toffe wapens gewoon mee naar je nieuwe avontuur.

  God of War

  We starten de lijst beste New Game Plus games met een PlayStation 4 exclusive, namelijk God of War. Deze game is de directe aanleiding voor ons geweest om ook eens naar andere titels te kijken die een New Game Plus optie aanbieden. Oorspronkelijk is deze functie niet met de release van de game meegeleverd, maar onlangs werd het onthuld dat we een God of War New Plus Mode update kunnen verwachten waarmee je het spel als een nog krachtigere Kratos begint.

  God of War is één van de betere PlayStation 4 exclusives die je op dit moment kunt spelen. In de God of War review werd de game met maar liefst een 9.0 beloond. Je wordt ondergedompeld in een grote open wereld waarin je met enige regelmaat wordt geconfronteerd met nieuwe stukken verhaal. Het spel biedt urenlang spelplezier.

  Borderlands 2 tussen beste New Game Plus.

  Borderlands 2 is een vindingrijk schietspel dat je onderdompelt in een creatieve wereld, waardoor deze shooter thuis hoort tussen de beste New Game Plus. Met het nodige geweld schiet jij met allerlei gekke wapens om jezelf te verdedigen tijdens je ontdekkingstocht in Pandora. De game nodigt jou uit om de New Game Plus modus uit te proberen, omdat er altijd wel iets is wat je over het hoofd hebt gezien. De Borderlands 2 review laat weten dat de game erg veel content bevat en een aanhoudende variatie aan omgevingen kent om te verkennen.

  Misschien een idee om de game eens opnieuw te spelen? Door het spel en vervolgens de New Game Plus modus te spelen, ben jij in ieder geval dik voorbereid voor het derde Borderlands deel dat nu in de maak lijkt te zijn. Geen nood, het gaat nog even duren voor dat deel uitkomt, dus moeten er nog flink wat uren in worden gepompt.

  Horizon Zero Dawn

  Bij Horizon Zero Dawn krijg je de kans om het spel volledig opnieuw door te lopen. Het toffe is dat voortgang behouden blijft, waardoor je gewoon verder kunt levelen zoals dat voorheen ook al kon. Alhoewel je in de New Game Mode maximaal level 50 kan behalen, helpt het je heel erg dat alle wapens en outfits gewoon meeneemt. Zo word je herboren in een vorm waarbij jij je erg krachtig kan voelen.

  Horizon Zero Dawn geeft je ook voldoende redenen om terug te keren naar het spel. Uit het cijfer van de Horizon Zero Dawn review blijkt dat de game bijna perfect is. Op maar een paar kleine miniscule puntjes na wist de game maar liefst een 9.7 te scoren. Zo blijkt dat het spel voor iedereen een toegankelijke uitdaging is en je wordt ondergedompeld in een visueel prachtige maar ook erg interessante spelwereld waarin je telkens nieuwe details bespeurt.

  Net als bij God of War werd deze nieuwe mode via een patch achteraf toegevoegd. In dezelfde patch kwam ook een Extra Hard Mode uit voor de die hard Horizon Zero Dawn spelers.

  Yakuza 5

  Roep Yakuza en hoofdredacteur Rox wordt laaiend enthousiast. Yakuza 5 kan dan ook niet ontbreken in deze lijst met beste New Game Plus games. De mode mag dan wel geen New Game Plus heten, maar Premium New Game klinkt natuurlijk ook erg tof. Hoe het ook wordt genoemd, uiteindelijk komt het op hetzelfde neer aangezien je het spel opnieuw begint en onder andere levels, geld en items opnieuw meeneemt.

  Er zijn voldoende redenen om meermalen de Japanse onderwereld van Yakuza te willen verkennen. Andere Yakuza games zijn bijzonder goed ontvangen en ondanks dat ze vrij niche zijn weten ze voor veel gameplezier te zorgen. De Yakuza 6 review beloonde het zesde deel met maar liefst een 9.0 en Yakuza 0 wist ook een 8.5 te scoren.

  En hoe zit het dan met het vijfde deel waar we het nu dus over hebben? Wij hebben hier geen review van klaarstaan, maar de game kreeg wel een dikke 8.3 op Metacritic.

  Dark Souls III

  We sluiten de lijst beste New Game Plus af met dit pittige spel, want ook de New Game Plus Mode van Dark Souls III is de moeite waard. Nadat je bloed, zweet en tranen hebt gestopt in dit spel, kun je namelijk opnieuw dit avontuur doorlopen. Wederom krijg je het enorm zwaar en ga je vaak dood voordat je de top bereikt. Toch wordt die tweede sessie over het algemeen wat makkelijker omdat je de voortgang uit het eerdere spel meeneemt om je een handje te kunnen helpen.

  Dit moeilijke spel kreeg maar liefst een 8.5 in de Dark Souls III review. De game is uitgebreider dan alle andere Dark Souls-games en sleurt je mee in een verhaal en wereld waar je u tegen zegt. De review schrijft ook nog hoe prachtig het design van de game is en bijzonder veel content kent. In ieder geval ben je niet snel klaar als je ook nog die New Game Plus modus meepakt tijdens je Dark Souls-avontuur.

  The Witcher III: Wild Hunt

  Ook The Witcher III hoort thuis in dit lijstje met beste games met een New Game Plus. Dze game biedt je de mogelijkheid om het hele spel met wat voordelen opnieuw te beleven. Daarnaast met wat nadelen, want een update zorgde voor een grappige New Game Plus bug binnen het spel. Zo was een vijand plots immens sterk en bijna onverslaanbaar, want het level van de tegenstander was immens hoog.

  Het probleem is nu wel opgelost, maar het zorgde ervoor dat de New Game Plus mode van The Witcher 3 flink onder de aandacht is geweest. Voornamelijk omdat mensen echt die monsters niet verslagen kregen. Nu is alles weer gebalanceerd en verdient de titel een plaatsje in deze lijst. Volgens de The Witcher 3 review word je in de 9.5 waardige game ondergedompeld in een prachtige levendige sprookjeswereld boordevol content.

  Assassin's Creed Origins

  Ook de Ubsisoft game Assassin's Creed Origin kreeg eerder dit jaar een New Game Plus mode. Na het voltooien van deze modus mag je aan de slag met een exclusieve reward die alleen zo verkrijgbaar is .Het gaat hier om de zogenaamde Mythical Warrior legendary outfit. Tijdens je nieuwe avontuur kun je alles echt opnieuw ontdekken, want de volledige map zal weer in mist worden gehuld tot je die delen van de map hebt vrijgespeeld.

  In ieder geval is het tof dat je nu twee keer van het spel geniet zonder de game ècht compleet opnieuw te beginnen. In de Assassin's Creed Origins review werd al duidelijk hoe puik het spel er eigenlijk uitzag. Het avontuur neemt je mee naar het gave oude Egypte. Het spel is een mooie voorbereiding op de nieuwe Assassin's Creed Odyssey.

  The Legend of Zelda: The Wind Waker (HD)

  We sluiten de beste New Game Plus af met deze verrassende oudere titel. Eigenlijk zou hier zo'n beetje elke The Legend of Zelda in dit lijstje kunnen staan mits ze een Hero Mode hebben (wat bij de meesten het geval is). The Legend of Zelda: The Wind Waker (HD) is daarentegen uiteindelijk uitgekozen omdat de Hero Mode erg memorabel is.

  Vijanden laten geen hartjes meer vallen en zullen extra schade doen. Zo word je afhankelijk van de zeldzame elfjes in flesjes om je levenspunten aan te vullen. Daarnaast moet Link afscheid nemen van zijn groene heldhaftige pakje. De Hero of Time zal gewoon zijn dagelijkse kloffie aanhouden en personages zullen hem hier tijdens zijn avontuur ook op aanspreken.

  Heb je zelf de Hero Mode nog niet gespeeld, dan krijg je zowel op de GameCube als de Nintendo Wii U een kans. De HD-versie die naar de Wii U kwam hebben wij toentertijd in ieder geval met een 8.5 beoordeeld in The Wind Waker HD review.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.