Beste filmstudio pretparken wereldwijd - de 5 beste film-parken!

Article
zondag, 08 juli 2018 om 12:00
top 5 beste filmstudio pretparken wereldwijd 135267
Wij houden van filmstudio pretparken: in deze pretparken komen je favoriete films en personages tot leven. En ze zitten overal op de wereld. Wij hebben de top 5 beste filmstudio pretparken op een rijtje voor jullie gezet!

5. Movie Park Germany (Bottrop)

Movie Park Germany is het enige pretpark in het lijstje wat nog redelijk dicht bij huis is. Het park licht namelijk vlakbij de Duitste stad Bottrop. Het park is vooral gericht op tekenfilm-figuren en is dus het leukst voor kinderen, maar dat maakt het niet minder leuk voor volwassenen!
In het park heb je bijvoorbeeld levensgrote Spongebob's en Dora's rondlopen die je kan ontmoeten. De attracties zijn ingedeeld in drie categorieën: extreem, gemiddeld en mild. Er is dus voor ieder wat wils! Zo heb je “Dora’s Big River Adventure”, een wildwaterbaan met tunnels, watervallen en krokodillen.
Het park heeft weliswaar veel kinder-attracties, maar dat moet de pret voor volwassenen niet bederven. Zo kan je in Movie Park Germany ook in de "The Walking Dead Breakout" en de "Avatar Air Glider" bezoeken! En er is een filmset nagebouwd waar voor je neus een actiefilm afspeelt.

4. Parque Warner Madrid (Madrid)

Ook in dit park zijn de attracties verdeeld in de drie categorieën extreem, gemiddeld en mild. Het park ziet er prachtig uit als je binnenloopt en het lijkt alsof je je bevindt in de straten van Hollywood. Maar dan in Madrid, onder het Spaanse zonnetje. Het park heeft voor ieder wat wils, van de kleine kinderen tot tieners en tot volwassenen.
Zo is er een "Cartoon Village" waar je al je favoriete cartoons kan ontmoeten en ook staan er twee milde van Tom & Jerry. Ook is er een "Superhero Village" waar je Superman, Supergirl, Batman, Wonder Woman, Green Lantern en The Flash kan ontmoeten.
Opmerkelijk is ook de Superman achtbaan die, wat ons betreft, één van de engste achtbanen is die we ooit hebben gezien. Bekijk het filmpje bovenaan de pagina!

3. Universal Orlando Resort (Orlando)

Ook in dit park komen je favoriete films tot leven! Je kan attracties bezoeken, personages ontmoeten en er worden speciale shows gehouden en evenementen georganiseerd. En ook heel leuk: het themapark van Universal zit vol restaurantjes en winkeltjes uit je favoriete films. Zo is er ook een "Duff Brewery" uit The Simpsons.
Het park doet heel veel met Harry Potter: er is zelfs een hele Harry Potter-wereld nagebootst genaamd "The Wizarding World of Harry Potter". Hier kan je Hogwarts bezoeken en met de Hogwarts Express kan je jezelf verplaatsen naar een andere plek in het park.
En zo zijn er nog veel meer attracties die je zeker moet bezoeken als je in het park bent! Zo is er een Shrek 3D-show, een Jurassic Park wildwaterbaan, een "E.T Adventure" en je kan Minions ontmoeten!
135270

2. Walt Disney Studios Park (Parijs)

Het Studiopark van Disney zit precies naast het "gewone" attractiepark, en richt zich echt alleen op de studios van Walt Disney. Er zijn voornamelijk shows en evenementen en dus minder attracties. Maar er zijn wel attracties, bijvoorbeeld de Tower of Terror uit The Twilight Zone. Bekijk de video bovenaan de pagina.
In het park kan je ontdekken hoe de animaties van Disney tot stand komen en kan je ook zelf leren animeren. Ook zijn er shows waar je wordt meegenomen achter de schermen, bijvoorbeeld bij de "Moteurs... Action!" stuntshow. Zeker een aanrader om te bezoeken als je bij Disneyland Parijs bent!

1. Universal Studios Hollywood (Los Angeles)

Wat ons betreft is Universal Studios in Hollywood het leukste filmstudio pretpark! Hollywood is natuurlijk dé stad van shows, films en celebrity's dus een betere locatie voor een filmstudio-pretpark is er wat ons betreft eigenlijk niet. Bezoek het filmpark in het zonnige temperatuurtje en loop rond door de palmbomen!
Er is een theater van Dreamworks, waar je onder andere Kung Fu Panda kan zien. Er is ook een VR-attractie van King Kong. En ook in dit Universal Studios pretpark is er een hele Harry Potter beleving: een straat, gebouwen, winkeltjes en een speciale achtbaan. Genoeg om te doen dus!