De top 8 beste Netflix Original series waarvoor je thuis blijft

Article
donderdag, 21 januari 2016 om 16:19
xgn google image
Netflix staat vol met toffe series. Er zijn ook de zogenaamde Netflix Original series. Onlangs konden jullie stemmen op de beste Netflix Original serie. Bekijk hier welke serie volgens jullie het beste is in de top 8 beste Netflix Original series.
Vorige week vroegen wij jullie welke Netflix Original serie het beste is. Hierbij zijn de resultaten van de stemmen met elkaar vergeleken, waardoor uiteindelijk een toplijstje tevoorschijn is gekomen. Welke series van het populaire streamingsplatform vallen bij jullie in de smaak, en welke niet?

8. Hemlock Grove en Bloodline

Blijkbaar behoren Hemlock Grove niet tot de favorieten van de meeste Netflix-kijkers. Deze twee series verkrijgen namelijk de laatste plaats in de top 8 beste Netflix Original series. Andere titels vergaat het een stuk beter, ook al zijn de verhaallijnen van deze twee onderstaande series totaal niet verkeerd.
Het fictionele Hemlock Grove is een dorpje in Pennsylvania. Er gebeuren allerlei vreemde dingen in het dorpje. Zo zijn er recent in de serie veel brute moorden gepleegd. Peter Rumancek en Roman Godfrey zijn de twee personages die in de serie de hoofdrol spelen.
Nadat er voor het eerst in jaren een familiebijeenkomst wordt gehouden in de serie Bloodline, duikt Danny, de zoon van Robert en Sally Rayburn op. Danny is van het rechte pad geraakt en zijn familie is hem dan ook liever kwijt dan rijk. Hij is echter vastbesloten in de omgeving te blijven, tot ophef van de familie Rayburn. Bovendien komen er allerlei geheimen van de familie Rayburn bovendrijven in Bloodline.

7. Orange is the New Black & Sense8

Orange is the New Black en Sense8 behalen de zevende plaats in de beste Netflix Original series. In Orange is the New Black draait het om Piper Chapman, die de gevangenis in moet. Ze heet namelijk drugsgeld getransporteerd voor haar voormalige geliefde. Ze komt in een vrouwengevangenis terecht, waar ze al snel te maken krijgt met een uiterst bont gezelschap en beleeft ze allerlei avonturen.
Sense8 is een serie waarin acht personen over de wereld ineens mentaal en emotioneel gelinkt worden. Zij merken op dat ze sensates zijn. Ze kunnen elkaars kennis, gedachten en gevoelens gebruiken alsof het van henzelf is. In de serie proberen ze uit te zoeken hoe het kan dat ze plotseling onderling gelinkt werden aan elkaar.

6. Making a Murderer

Making a Murderer gaat over het leven van Steven Avery, die meer dan 18 jaar in de gevangenis heeft gezeten omdat hij een meisje zou hebben verkracht. Later bleek dat een ander persoon genaamd Gregory Allen verantwoordelijk was voor de verkrachting. Ook heeft Allen andere misdaden gepleegd in Manitowoc County, waar de serie zich afspeelt. Avery begint een rechtszaak tegen Mantitowoc County omdat hij onterecht beschuldig werd.
Tijdens het proces wordt echter duidelijk dat dezelfde ambtenaren die hij heeft aangeklaagd ook betrokken waren bij zijn rechtszaak over de verkrachting. Bovendien wordt hij door deze ambtenaren beschuldigd van moord. Ook de neef van Avery genaamd Brendan Dassey wordt beschuldigd van moord. Zijn rechtszaak komt ook in de serie aan bod.
Making a Murderer behaalde geen meerderheid, maar deed het ook niet bepaald slecht. een zesde plaats geeft een goed recht aan deze toch wel zware serie.

5. Marco Polo & Jessica Jones

Op de een gedeelde vijfde plek zijn Marco Polo en Jessica Jones geëindigd. Deze series kregen beide een zelfde hoeveelheid stemmen. Waar de series over gaan verschilt echter nogal.
Marco Polo gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over de Italiaanse koopman Marco Polo die in de dertiende eeuw het verre oosten bezocht. Zo kwam hij in onder andere India, China en Mongolië terecht tijdens zijn tochten. In de serie worden zijn tochten in beeld gebracht. In de serie zie je hoe hij onder andere aan het hof van Koeblai Khan, waar hij dienaar was.
Jessica Jones is een serie waarin de gelijknamige hoofdpersoon, een voormalige superheld, haar eigen detectivebureau opent. Op deze manier probeert ze haar leven weer vorm te geven nadat ze oorspronkelijk superheldin was. Ze raakt in New York, de stad waar ze woont, betrokken bij diverse bizarre zaken. Onlangs werd bekend dat er een tweede seizoen van de serie komt dat je ook via Netflix kan bekijken.

4. Better call Saul

De spin-off serie Better call Saul is afgeleid van Breaking Bad. De serie draait om Saul Goodman, een criminele advocaat. Zijn leven staat in deze serie centraal voordat hij Walter White, het hoofdpersonage van Breaking Bad, leerde kennen. Een tweede seizoen is inmiddels begonnen waarbij meer de focus wordt gelegd op Jimmy McGill
Liefhebbers van Breaking Bad vinden Better call Saul een leuke serie. Wij gaven de serie maar liefst een 8.5 in de review, dus het is zeker de moeite waard deze serie eens te gaan kijken. Een groot aantal van de stemmen ging uit naar deze serie. Hiermee komt de serie op de vierde plaats terecht in de top 8 beste Netflix Original series.

3. Marvel's Daredevil

Ben je bekend met superhelden, dan is Daredevil waarschijnlijk geen onbekende voor jou. Daredevil, het altere ego van de blinde advocaat Matt Murdock, kreeg in 2015 zijn eigen serie op Netflix. Daredevil is een van de wat bekendere karakters in het Marvel universum. Het eerste seizoen van Daredevil is te gek en niet voor niets gaven we de serie een hoog cijfer in de review!
In het eerste seizoen leer je Matt Murdock kennen, die in de nachtelijke uren allerlei bad guys klappen geeft. Hij is blind geworden door chemisch afval dat hij al op jonge leeftijd in zijn ogen kreeg. Overdag runt hij een klein advocatenkantoor samen met zijn beste vriend. De grote bad guy in dit eerste seizoen is Fitzk, een bekende schurk van Marvel.
Dit maakt de serie over de blinde superheld een van de meest geliefde series op Netflix. Een terechte derde plek in de top 8 beste Netflix Original series.

2. Narcos

Veel van de stemmen gingen uit naar Narcos. Deze serie draait om de drugsbaron Pablo Escobar, die ook in het echt heeft bestaan en in 1993 om het leven kwam. De serie vertelt zijn levensverhaal en hoe hij rijk heeft kunnen worden met het handelen en smokkelen van drugs. Het tweede seizoen van deze serie moet dit jaar uitkomen.
Het eerste seizoen verscheen in augustus 2015 op Netflix. Op IMDb is de serie door veel mensen goed ontvangen en daarom staat er dus een tweede seizoen op de planning. In de hoofdrol van de serie staat Wagner Moura, die de beruchte drugsbaron speelt. Dat de serie ook bij jullie in de smaak viel, is goed te merken.
Met een zeer groot aantal van de stemmen is Narcos een van de meest populaire Netflix Original series. Alleen de nummer één wist iets meer stemmen te vangen van jullie. Het verschil tussen de nummer 1 en 2 is heel klein!

1. House of Cards

De beste Netflix Original serie is volgens jullie House of Cards. De serie over machtsbeluste mensen en politieke intriges valt bij jullie het meeste in de smaak. Met één stem verschil staat House of Cards op nummer één in de top 8 beste Netflix original series.
House of Cards draait om Frank Underwood, een genadeloos politicus. Zijn rol wordt gespeeld door Kevin Spacey. Hij speelt de rol van Underwood heel erg overtuigend. Het is bovendien een van de redenen waarom je House of Cards zou moeten kijken.
Onlangs werd bekendgemaakt dat er een vierde seizoen van de serie uitkomt. Hoewel jullie niet unaniem waren met het stemmen, is House of Cards ter nauwernood als beste naar voren gekomen. De beste Netflix Original serie is dus House of Cards!

Populair Nieuws