James Gunn legt verrassend Guardians of the Galaxy 3 moment uit

News
maandag, 07 augustus 2023 om 12:00
guardians of the galaxy vol 3f1683296403
Guardians of the Galaxy Vol. 3 staat sinds kort op Disney+ en daarmee zijn er heel wat kijkers die het slotstuk van de trilogie voor het eerst zien. De film gaf het Guardians-team zoals we het kennen een mooi einde en kwam zelfs met een verrassend moment rondom Groot. Mocht je je afvragen hoe dat precies zit, dan heeft regisseur James Gunn een uitleg voor je.
Let op: dit artikel bevat een spoiler voor Guardians of the Galaxy Vol. 3!
Groot kent maar drie woorden: I, am en Groot, meestal in die volgorde. Dat legt Rocket Raccoon uit aan zijn toekomstige teamgenoten (en het publiek) in de eerste Guardians of the Galaxy-film. Die woordenschat wordt in diezelfde film iets uitgebreid zodat de wandelende boom “We are Groot” kan zeggen, maar we horen nooit veel meer dan dat.
Maar aan het einde van Guardians of the Galaxy Vol. 3 zegt Groot ineens “I love you guys”. Waar komt dat vandaan? Kon hij al die tijd normaal praten en deed hij het gewoon niet? Het antwoord is nee, sterker nog: onze favoriete pratende boom zegt op dat moment eigenlijk nog steeds alleen maar “I am Groot”.

Publiek hoort nu bij Guardians of the Galaxy en begrijpt Groot

Al snel na de release van de film kwam Gizmodo met een suggestie van wat hier gebeurde. Drie films lang waren er namelijk allerlei personages die Groot goed kenden en wel begrepen wat hij zei. De theorie van Gizmodo luidde dat het publiek eindelijk genoeg tijd met Groot had doorgebracht om hem echt te verstaan, ondanks dat hij maar drie woorden kan uitspreken.
Die analyse ging rond om Twitter en bereikte uiteindelijk ook James Gunn, die bevestigde dat dit inderdaad zijn bedoeling was. Een interactie tussen Gamora en Groot geeft een kleine hint. Deze versie van Gamora kent Groot namelijk niet en begrijpt hem ook niet, maar vlak voor het einde begint ze, na wat tijd met hem te hebben doorgebracht, weer te begrijpen wat hij zegt. Dat geldt dus ook voor de kijker.

Populair Nieuws