De beste Marvel LEGO sets van het moment

Article
maandag, 15 mei 2023 om 14:00
Er gebeuren heel wat gekke dingen in stripboeken en de films die daarop gebaseerd zijn. Waar je in ieder geval van uit kunt gaan is dat al die gekke dingen er fantastisch, of in ieder geval opmerkelijk uitzien. Marvel is dan ook een goede inspiratiebron gebleken voor LEGO.

I am Groot

De derde Guardians of the Galaxy film is onlangs in de bioscoop verschenen en heeft weer een spectaculair en hilarisch avontuur te bieden. Wie fan is van de Guardians is waarschijnlijk fan van Groot. De baby-versie van de pratende boom heeft een eigen LEGO set gekregen.
De set biedt een schattige versie van Groot, helemaal gemaakt van LEGO steentjes. Er is ook een van LEGO gemaakt Awesome Mix Vol. 2 cassettebandje inbegrepen, al staan we niet garant voor wat er gebeurt als je het probeert af te spelen (zoek Mr. Blue Sky maar gewoon op op Spotify). Zoals met veel vergelijkbare sets die een bekend personage in steentjes uitbreken is er ook een informatiebordje, maar het lijkt door Groot zelf geschreven, dus of je er heel wijs uit wordt is een tweede.
lego marvel infinity gauntletf1683643742

Infinity en Nano Gauntlets

De Infinity Stones hebben zo’n tien jaar lang centraal gestaan in het MCU, dus natuurlijk moest daar een LEGO set van komen. De stenen zelf zijn alleen niet bijzonder interessant om te bouwen. Gelukkig moet je ze haast wel in één adem noemen met de Infinity Gauntlet.
Je kunt kiezen tussen twee verschillende Infinity Gauntlet: er is de traditionele, die door Thanos gebruikt werd om het halve universum uit te roeien. Maar je kunt ook kiezen voor Nano Gauntlet, waarmee alles weer werd teruggedraaid. Beide zijn geslaagde LEGO-sets, dus het is een kwestie van smaak welke je neemt.
lego guardians of the galaxy new shipf1680617038

Guardians of the Galaxy schip

Als je het hebt over de Guardians of the Galaxy moeten de schepen die door de jaren heen zijn gebruikt natuurlijk ook ter sprake komen. Want het team heeft in de films in heel wat mooie schepen rondgevlogen. Het schip uit de nieuwste film heeft bijvoorbeeld een mooi ontwerp met een soort ringvormige vleugels aan de achterkant.
Als je iets meer te besteden hebt, of het nieuwe schip gewoon niet zo mooi vindt, kun je ook gaan voor een ouder model van rond Infinity War en Endgame. Het heeft een wat traditionelere vorm die je misschien meer aanspreekt. Het is ook een grotere set met wat meer detail.
lego marvel hulkbusterf1683644175

Hulkbuster

Over grotere sets gesproken, één van de grootste Marvel-sets van het moment is de Hulkbuster. Age of Ultron is niet de beste Marvel-film, maar hij heeft wel een spectaculaire actescène opgeleverd waarin Iron Man de Hulk onder controle probeerde te krijgen. Daarbij was een enorme versie van het Iron Man harnas niet onbelangrijk.
Deze zogenaamde Hulkbuster is met ruim 4000 steentjes nagebouwd door LEGO. Het is een imposant model waar je veel bouwplezier van zult hebben. Helaas is er geen Hulk om het tegen op te nemen. Maar goed, je kan niet alles hebben.
lego marvel daily bugle spider manf1683644432

Daily Bugle

Wie Marvel zegt, zegt vanzelf ook Spider-Man. Dat is per slot van rekening misschien wel de populairste held van Marvel. De laatste set op deze lijst is er dan ook één waar menig Spider-Man fan enorm blij van wordt: het hoofdkwartier van de Daily Bugle.
Het gebouw waar de krant is gevestigd is natuurlijk belangrijk in het leven van Peter Parker, maar deze set draait niet om foto’s maken voor J. Jonah Jameson. Er is een indrukwekkend grote selectie Spider-Man personages inbegrepen, zoals Mysterio, Black Cat, Doc Ock en Spider-Gwen. Zo kun je langs de muren van het gebouw allemaal fantastische actiescènes uitbeelden met je favoriete webslinger.