De tien beste live action Disney films op Disney+

  Disney Plus is in Nederland uit voor een gratis proefperiode. Daarom kun jij nu al gratis een heleboel verschillende Disney films kijken. Tussen al die films staan goede live action films die je urenlang kunnen boeien. In dit artikel lichten wij de 10 beste live action Disney films op Disney+ uit, zodat je weet waar je moet beginnen.

  Walt Disney

  10. Saving Mr. Banks

  Fans van Mary Poppins kunnen flink aan de slag met de nieuwe streamingdienst Disney+. Naast een andere Mary Poppins-titel (deze wordt later in deze special benoemd) kun je namelijk ook Saving Mr Banks kijken. Deze film brengt je terug naar het moment dat het personage Mary Poppins nog op de tekentafel lag. Er zit nog een heel verhaal achter het maken van die film. Zo is de originele film gebaseerd op het verhaal van kinderboekenschrijfster P.L. Travers (gespeeld door Emma Thompson) die bijna letterlijk op de rechten gaat zitten, omdat ze denkt dat Disney haar werk geen eer aan zal doen.

  In de film zien we hoe Mr. Travers uiteindelijk wel genoodzaakt wordt om haar geliefde personage aan Disney te verkopen. Toch heeft ze het zwaar. Supercalifragilisticexpialidasties valt bij haar niet in de smaak, omdat het een niet-bestaand woord is. Ze heeft het ook niet zo heel erg op het feit dat Disney 'kinderlijke' animaties maakt, terwijl zowel Mary Poppins als Mary Poppins Returns animatie met live action vermengt.

  9. 101 Dalmatians

  Disney werkt ondertussen al aan een live action-versie van Cruella. In die film gaan we het verhaal van de gemene feeks volgen die maar al te graag puppies in haar bondjassen verandert. Voordat het zover is, is het misschien interessant om deze oudere live action-film van 101 Dalmatians te kijken. Deze film werd gemaakt op het moment dat Disney nog niet twee tot drie live action films per jaar probeerde uit te brengen. Het is nog steeds genieten om Cruella en de honden in een live action-film voorbij te zien komen.

  Met 101 Dalmatians hoef jij je niet te vervelen. Na het bekijken van de live action-versie wil je ook direct de animatieversie zien. Die kun je ook zien, want die staat ook op Disney+.

  8. Maleficent

  Nog eventjes en dan verschijnt Maleficent 2: Mistress of Evil in de bioscopen. De release van Disney+ is dan ook het perfecte moment om even te genieten van deze hervertelling van het verhaal van Doornroosje. Dit keer wordt het hele sprookje vanuit de ogen van de gemene heks verteld. Door dit verhaal kom je er achter waarom die heks zo door en door slecht is. Zo wordt er onder andere het één en ander verteld over haar slechte jeugd. Na de film begrijp je bijna helemaal waarom zij zo tot waanzin werd gedreven dat ze een heel kasteel vervloekte.

  Het eerste deel van Maleficent kreeg maar liefst een 8.0 in onze Maleficent review. Angelina Jolie zet de rol van deze feeks erg geloofwaardig neer.

  7. The Nutchcracker and the Four Realms

  The Nutchcracker and the Four Realms is één van de minder bekende films van Disney. De film is nog redelijk recent uitgekomen en kreeg minder aandacht dan heel veel andere films. Deze live action film is geen hervertelling van een oude klassieker, maar vertelt een nieuw Disney-verhaal gebaseerd op de Notenkraker. In een zoektocht naar een sleutel zal hoofdrolspeler Clara in de meest gekke werelden terechtkomen. In die wereld is een oorlog gaande en Clara is de enige die die oorlog kan stoppen.

  In tegenstelling tot veel andere Disney-films, is dit geen film waarbij de scenes elk moment worden onderbroken voor een liedje. Tof voor de mensen die musicals wat minder leuk vinden! Toch zit de film vol met prachtige muziek. Een van de mooiste nummers van de film is misschien wel Fall on Me van Andrea en Matteo Bocelli. Bereid je voor op kippenvel!

  6. The Muppets

  The Muppets Movie is een leuke familiefilm waarbij live action wordt vermengd met de geweldige poppen uit The Muppets. Heel het verhaal wordt op vrolijke wijze gebracht door op typische Disney-wijze allemaal liedjes door de film heen te laten terugkomen. Hier zitten echte klassiekers tussen. Denk maar aan Man or Muppet waarin een man en een muppet een identiteitscrisis laten zien: voelen ze zich nu meer een pop of eerder een man. Een ander tof nummer is Rainbow Connection, wat door Kermit de Kikker wordt gezongen.

  The Muppets Movie is simpelweg een echte familiefilm. Als je toch tijd over hebt, kun je ook direct de tweede film van The Muppets kijken. Muppets Most Wanted staat ook al op de streamingdienst namelijk.

  5. Mary Poppins Returns

  Als er één ding kenmerkend is voor Disney, dan is het wel dat ze een stukje magie op het scherm proberen te toveren. Dat gebeurd ook met het personage Mary Poppins. Deze nanny heeft een magische tas waar je u tegen zegt. Voor je het weet haalt ze er hele grote voorwerpen uit waarbij je al van tevoren twijfels hebt gehad of ze ooit in zo een tas pasten. Ondertussen kan je genieten van haar arrogante speelsheid in de nieuwste vertelling rondom dit personage. Zo moet ze nu voor de kinderen van haar voormalige oppaskinderen zorgen.

  Tijd voor wat Supercalifragilisticexpialidastiese Disney live action! Deze film werd maar liefst met een 8.5 beloond in de Mary Poppins Returns review. Mis de magie niet!

  4. Christopher Robin

  Fans van Winnie the Pooh kunnen ook flink aan de slag met Disney+. Christopher Robin brengt namelijk het klassieke personage Winnie the Pooh terug naar de films en dat zelfs in een live action versie. In de film zien we dat Robinson flink is opgegroeid en door zijn drukke nieuwe leventje helemaal is vergeten hoe hij plezier moet hebben. Op een dag hebben zijn Poeh-vrienden hem nodig en dus moet hij terug. Dan ontdekt hij weer hoe leuk hij het vroeger had en hoe het is om eigenlijk een kind te zijn. Hij wil niet dagenlang op kantoor werken.

  Deze hilarische film kreeg maar liefst een 8.5 in de Christopher Robin review. Vandaag is de perfecte dag om te genieten van de levenslessen van deze schattige beer: "Wat voor dag is het vandaag, Janneman Robinson?" "Het is vandaag," antwoordt Robinson. "Mijn favoriete dag," zegt Poeh."

  3. The Jungle Book

  Op het moment draait de live action-versie van The Lion King in de bioscopen. Die film is bijna fotorealistisch. Maar voordat Disney zo een film kon maken, heeft ze flink moeten oefenen met het animeren van levensechte dieren. The Jungle Book was daarvoor een goede speeltuin. Dit klassieke avontuur van een jongetje in de jungle, werd opnieuw verteld in live action. Het sprak mensen aan. Alhoewel de animatie hier en daar nog wat stroef aanvoelde, werden er kleine dingen aan de film aangepast waardoor deze een eigen karakter kreeg.

  The Jungle Book kreeg maar liefst een 8.5 in de Jungle Book Bluray review. Net als heel veel Disney-films is dit weer een mooie film om te kijken. Je verveelt je geen moment!

  2. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Tussen al die live action-films staan ook films die nooit in animatieversie zijn verschenen, maar toch tot de ware klassiekers hoort. Een daarvan is Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Jack Sparrow is door de jaren heen echt een icoon geworden dat verder gaat dan enkel het gezicht van een succesvolle filmreeks. De zeerot heeft maar liefst vijf films gekregen en er wordt zelfs door Disney nagedacht over een zesde film. Alhoewel niet elke film even goed is ontvangen, blijven de avonturen van deze piraat je toch altijd boeien.

  Als je het eerste deel hebt bekeken is het geen slecht idee om direct door te gaan naar de volgende film. Disney+ geeft je de mogelijkheid om alles van deze zeerot te bingewatchen. Alle avonturen staan op Disney+!

  1. Beauty and the Beast

  Wanneer je Beauty and the Beast zegt, weet het gros per direct om welke film het gaat. Het is een klassieker die in de live action-versie in een nieuw jasje werd gestopt. Op het moment dat de animatieversie uitkwam had het al iets magisch. Toen de film ook in live action naar het filmdoek werd gebracht, kreeg het veel lof van fans. Een echte romantische klassieker!

  De film laat zien dat je geen vieze haren over je hele lijf hoeft te hebben lopen om een beest te zijn. Het recept om een beest te zijn: lomp, gespierd, egocentrisch en Gaston heten. De film werd met een 8.5 beoordeeld in de Beauty and the Beast review. Mocht je deze film nog niet gezien hebben, dan is dit je moment om deze film nu via Disney+ te bekijken.

  Beste live action Disney films op Disney+

  Op het moment kun je Disney+ gratis uitproberen. Deze films kun je in ieder geval alvast bekijken! Het aanbod van de dienst is nog niet compleet en in de loop van de maanden en jaren komen er nog meer live action-films naar Disney+. In de toekomst kunnen we dus nog betere live action-films op dit platform verwachten. Naar welke film kijk jij uit?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.