Borderlands 3 Wapens - Wat hebben de fabrikanten deze keer gemaakt?

  In de Borderlands games komen we keer op keer in aanraking met kleurrijke karakters, maar ook de wapenfabrikanten kunnen we daar ondertussen on scharen. De leveranciers van de diverse geweren en explosieven hebben namelijk allemaal een uniek karakter. In dit artikel kun je lezen wat voor Borderlands 3 wapens ze leveren aan de speler.

  Elk Borderlands 3 wapen is in elkaar gezet door één van de vele fabrikanten die de wereld van de franchise rijk is. Naast unieke karakteristieken heeft elke leverancier in dit deel van de Borderlands-serie ook een speciale mechanic waar het mee werkt.

  Jakobs

  Als het leven één grote western was geweest, dan zou de oprichter van Jakobs dolgelukkig zijn. De vuurwapens van de wapenfabrikant zijn namelijk het beste te vergelijken met de conventionele wapens die we kennen uit games als Red Dead Redemption 2. Van revolvers en Winchester rifles tot aan geweren die groot genoeg zijn om een olifant in één schot te vellen. Veel schietijzers van de fabrikant schieten bovendien zo snel als je de trekker kan overhalen.

  De wapens van Jakobs zijn bovendien perfect voor de accurate schutters onder ons. Elke critical hit zal namelijk de desbetreffende kogel kaatsen richting een andere vijand. Met een beetje mazzel heb je op die manier ineens drie vijanden gedood door op één badass te schieten.

  Hyperion

  Hyperion was het bedrijf van Handsome Jack, de antagonist uit Borderlands 2. Ondanks zijn ondergang blijft de wapenfabrikant nog gewoon doorgaan met het ontwikkelen van zeer technische geweren. Net zoals in de voorgaande game werkt recoil het tegenovergestelde bij Hyperions wapens dan normaal. De eerste paar kogels zul je dus waarschijnlijk missen, maar des de langer je trekker ingedrukt houdt, des de accurater de rest zal vliegen.

  Daarnaast zijn defensieve spelers aan het perfecte adres bij Hyperion. Wanneer je namelijk gaat mikken met één van hun wapens, dan verschijnt er een schild voor je neus, die een bepaalde hoeveelheid kogels zal opvangen. Ideaal wanneer je plotseling middenin een bandietenkamp staat. In latere fases van Borderlands 3 zal het schild ook andere eigenschappen hebben, zoals het opvangen van kogels voor eigen gebruik of ze laten terugsturen naar de afzender.

  Tediore

  In de ogen van Tediore is een vuurwapen niets meer dan een stuk afval die je weggooit wanneer het magazijn leeg is. Milieuorganisaties zullen het daar niet helemaal mee eens zijn, maar gebruikers van Tediore wapens weten dat een beetje afval op straat gooien soms goed is voor je eigen gezondheid.

  Net zoals in Borderlands 2 exploderen de gebruikte wapens namelijk, waarbij de schade wordt bepaald door de hoeveelheid kogels die nog in het magazijn zitten. Maar in dit deel kunnen de wegwerpwapens ook een ander effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan een flitsende bal die de aandacht van vijanden afleidt of, misschien wel de leukste Borderlands 3 wapens, een geweer dat pootjes krijgt en zelf achter tegenstander gaat aanrennen om ze uit te schakelen. Schattig en dodelijk tegelijkertijd.

  Vladof

  In Borderlands 3 kan je maximaal vier wapens tegelijkertijd bij je dragen, maar als het aan Vladof ligt dan komt dat aantal eerder neer op acht. Elk schietijzer met hun logo erop komt namelijk uit de fabriek gerold met een extra optie erop gemonteerd. Heb je bijvoorbeeld een assault rifle in handen, dan kan je die met een druk op de knop omtoveren tot een shotgun of rocket launcher.

  De fabrikant met Russische roots is daarnaast perfect voor de liefhebbers van volautomatische wapens. Alle soorten, van pistolen tot aan enorme sniper rifles, zullen met een hoge snelheid het magazijn dumpen in het lichaam van één of meerdere slachtoffers.

  Atlas

  Misschien wel het meest technologisch geavanceerde bedrijf in de wereld van Borderlands is Atlas. De wapenfabrikant, die geleid wordt door Rhys uit Tales from the Borderlands, maakt gebruik van een aantal slimme ideeën, waardoor zelfs de meest nutteloze schutter zijn vege lijf weet te redden uit een vuurgevecht.

  Met de vuurwapens van Atlas is het namelijk mogelijk om een tracking device af te vuren. Dit kan verschillen van een pijltje tot een granaat. Wanneer je vervolgens schakelt naar de ‘gewone’ kogels, dan zullen ze automatisch vliegen naar een gemarkeerde vijand. Perfect om een badass of een baas vanaf een veilige plek onder vuur te nemen.

  Dahl

  Waar Jakobs het bedrijf is dat het meeste doet denken aan een fabrikant uit 1988, daar doet Dahl ons denken aan een wapenleverancier uit de 21ste eeuw. Dahl biedt misschien geen exotische of supergeavanceerde wapens zoals Atlas of Maliwan dat doet, maar het bedrijf biedt wel een enorm degelijke en consistente ervaring.

  Net zoals Vladof hebben de wapens van Dahl een optie om tussen twee modi te schakelen. In plaats van een ander soort wapen krijg je daarentegen te maken met een andere vuursnelheid en scope, die op elkaar zijn afgestemd. De volautomatische optie of four shot burst zijn normaliter bedoeld voor korte tot middellange afstanden en gaan vaak gepaard met een klein vizier, terwijl de single shot modus in de meeste gevallen samen gaat met een scope voor langere afstanden. Ideaal om snel een aantal gerichte kogels in een zwakke plek te jagen.

  Torgue

  Iedereen die eerder een Borderlands game heeft gespeeld weet dat Torgue en diens gelijknamige eigenaar een groot liefhebber zijn van explosies. En waar de wapens in Borderlands 2 al zorgden voor een flinke klap, daar gaat het in het derde deel nog een stuk verder.

  De wapens van Torgue hebben ook de mogelijkheid om te wisselen tussen twee opties: Impact en Sticky. In de eerste modus zal het wapen kogels afvuren die het meeste gemeen hebben met een raket. Ze vliegen langzamer, maar zorgen wel voor flink wat splash damage, wat ideaal is tegen snelle vijanden of grote groepen.

  Sticky is daarentegen is gecompliceerder. In plaats van een raket vuur je een projectiel af die blijft plakken aan de omgeving waar het mee in aanraking komt, of het nu een muur is of het hoofd van een psycho. De plakkertjes zullen pas exploderen wanneer je van wapen wisselt of herlaadt en zullen per sticky bullet meer schade aanrichten voor elke andere minibom die aan de vijand is bevestigd.

  Maliwan

  Het grote aantal vijanden dat je in Borderlands 3 tegenkomt zal beschermd zijn door armor, shields of simpelweg hun eigen vlees. Net zoals in voorgaande titels zijn er elementen op wapens aanwezig die extra effectief in bepaalde omstandigheden. Vuur zal het vlees van bandieten heerlijk roosteren, terwijl elektriciteit kort werk maakt van schilden.

  Maliwan is het bedrijf dat zich volledig focust op de verschillende elementen. En deze keer krijg je twee elementen voor de prijs van één. Zo kunnen wapens van Maliwan bijvoorbeeld corrosive schade aanrichten in deze ene modus, terwijl je met een druk op de knop ineens een pyromaan wordt.

  In Borderlands 3 werken de schietijzers van Maliwan ook iets anders dan voorheen. Zo kunnen sluipschuttersgeweren chargen om een extra krachtig schot te lossen, terwijl snellere wapens als pistolen en SMG’s even nodig hebben om überhaupt kogels te kunnen afvuren. Het geeft altijd een heerlijk gevoel om even het oplaadgeluid te horen, voordat je dood en verderf zaait onder verschillende bevolkingsgroepen.

  COV

  De grote bad guys in Borderlands 3 zijn Tyreen en Troy, de zogeheten Calypso Twins. Dit duo heeft alle bandietengroepen op Pandora onder één cult geschaard, genaamd de Children of the Vault. Of kortgezegd COV. Net zoals de Bandits in Borderlands 2 fabriceert ook deze factie haar eigen wapens.

  Waar de bandietenwapens in het vorige deel gekenmerkt werden door enorme magazijnen, daar kunnen de wapens van de COV pas echt lang achter elkaar blijven schieten. De vreemde wapens maken namelijk geen gebruik van klassieke magazijnen, maar zullen na verloop van tijd oververhit raken, waarna het een tijdje duurt voordat je het hete vuurijzer weer kunt gebruiken.

  Overige fabrikanten van Borderlands 3 wapens

  Naast de negen grote wapenfabrikanten in Borderlands 3 zijn er ook een aantal andere ‘bedrijven’ die voor geweren en granaten zorgen. Deze zul je echter nagenoeg lang niet zo vaak tegenkomen als de eerder besproken bedrijven, maar kunnen af en toe wel voor een echt unieke ervaring zorgen. Wat voor ervaringen dat zijn, dat laten we alleen nog even een geheim.

  Heb jij zin om met de verschillende Borderlands 3 wapens aan de slag te gaan? Of weet je nu al welke fabrikant ongetwijfeld jouw favoriet gaat worden? Laat het ons weten in de comments!

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.