Update - Pre-order nu gloednieuwe LEGO Star Wars sets

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 9:00
Het nieuwe jaar brengt een heel aantal nieuwe LEGO-sets mee. Ook in het Star Wars-thema zijn er weer twee nieuwe sets. Het gaat om drie nieuwe sets in de helmen-reeks.

Update - Ook Princess Leia helm te bestellen

Er is nog een derde helm die LEGO nabouwt: namelijk de Boushh helm. Die naam zegt je misschien niet zoveel, maar het is de helm die Leia draagt wanneer ze in vermomming het paleis van Jabba the Hutt betreedt om Han te redden. Hij past niet zo bij het Clone Wars-thema van de andere sets, maar Return of the Jedi wordt dit jaar veertig, dus een beetje liefde voor die film is wel op zijn plaats.

Oorspronkelijk bericht

Sinds LEGO ook wat meer op volwassenen inzet, zijn er allerlei leuke sets verschenen die een mooie decoratie zijn. Zo kent Star Wars heel wat iconische helmen, die zich mooi laten uitbeelden in LEGO. Daarvan heeft LEGO er nu twee nieuwe onthuld.
Het gaat om de helmen van twee bekende officieren in het klonenleger: Captain Rex en Commander Cody. Zij dienden respectievelijk onder Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi. Met name Cody zullen veel fans kennen uit de Order 66 scène van Reveng of the Sith, terwijl Rex vooral bekend is onder fans van de animatieseries. Hij is tot dusver verschenen in The Clone Wars, Rebels en The Bad Batch (alle drie te zien op Disney+).
De nieuwe helmen zijn nu beschikbaar via LEGO.com, maar alleen nog als pre-order. Beide kosten 69,99 euro en verschijnen op 1 maart. De helm van Rex telt 854 steentjes, Cody moet het doen met een wat bescheidener aantal van 766 steentjes.

Ook nieuwe LEGO bloemen beschikbaar.

Als je niet zo van Star Wars houdt, of een gevarieerde smaak hebt in LEGO, kun je ook overwegen om de nieuwe bloemensets te bestellen. Die zijn sinds kort namelijk ook beschikbaar als pre-order. Het gaat daarbij om een boeket wilde bloemen, of een bloemstuk met gedroogde bloemen.
Dit bericht is bijgewerkt op 27 januari 2023.