Name Explained: Druk (Another Round) met Mads Mikkelsen

Article
maandag, 01 juli 2024 om 16:00
druk another round mads mikkelsen 1
Het is weer tijd voor een nieuwe Name Explained. Deze week gaan we het hebben over een hele leuke film, namelijk Druk. Dit is een Deense film met Mads Mikkelsen waarbij de cast steeds dronken is. Maar was dat écht zo?
Druk is de Deense titel van de film die in 2020 uitkwam en meerdere Oscars won. De Engelse titel is: Another Round. Een nieuwe ronde van wat? Alcohol!
Another Round Image
Another Round
EUR22.95
Op voorraad
Koop op bol.

Werkt alcohol geestverruimend?

De film is een zwarte komedie, een zoals de Denen dat zo goed kunnen. Druk gaat over Martin (Mads Mikkelsen) die samen met wat vrienden een experiment ondergaat. Ze werken in het onderwijs en stuiten op een theorie. Destijds stond op Pathé de volgende informatie:
‘Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt.’
De vier vrienden gaan dan ook experimenteren wat alcohol doet. Je raadt het al: als kijker is dit hilarisch om te zien. Want de situaties waarin ze terechtkomen worden steeds vreemder.

Gespeeld of echt dronken?

De echte vraag is uiteraard: waren de acteurs tijdens het filmen écht dronken? Nee. Mikkelsen heeft eerder aangeven dat ze voor de opnames met elkaar getraind hebben om zo succesvol mogelijk dronkenschap te spelen.
De film trakteert kijkers aan het einde met een allermooiste scene. Mikkelsen is van oorsprong danser en de eindscene danst hij ‘dronken’. Gespeeld dronken dus.
Druk won een Oscar voor beste buitenlandse film en is dus zeker de moeite waard. De film kan op Netflix bekeken worden.
Recent is bekend geworden dat Mikkelsen de stem van Kiros verzorgt in Mufasa: The Lion King. Ook draaide afgelopen weekend Casino Royale weer even in de bioscoop. Dat is dé film waarmee Mikkelsen internationaal doorbrak en waarin hij de schurk vertolkt, terwijl Daniel Craig James Bond speelt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties