De beste nieuwe LEGO sets van september 2023

Article
zaterdag, 02 september 2023 om 9:00
Sommige zomermaanden waren niet bijzonder druk wat betreft LEGO-sets. Maar augustus was al wat beter en in september is er helemaal veel om naar uit te kijken. Een aantal van de beste sets hebben we voor je op een rijtje gezet.

Insect Collection

Insecten worden vaak gezien als enge beestjes, maar dat hebben ze vaak nergens aan verdiend. Ze zijn belangrijke onderdelen van ons ecosysteem en verdienen een beetje respect. Gelukkig zijn er ook zeker veel enthousiastelingen als het om insecten gaat.
Als jij insecten interessant of mooi vindt, komt LEGO deze maand met een mooie nieuwe set. Via het LEGO Ideas-programma is namelijk de Insect Collection goedgekeurd en ontwikkeld tot set. In de set vind je modellen van een blauwe morphovlinder, een chinese bidsprinkhaan en een herculeskever.
lego walt disney tribute cameraf1693319508

Walt Disney Tribute Camera

Disney wordt dit jaar honderd. Dat heb je misschien al gemerkt aan bijvoorbeeld een speciale opstartanimatie van Disney+. Ook LEGO viert de verjaardag van Disney met meerdere sets, gebaseerd op populaire films.
Maar Disney zou natuurlijk niet bestaan zonder Walt Disney. Hij zit dan ook verstopt achter de lens van deze vintage filmcamera. Voor een Disney-fan of liefhebber van filmhistorie is dit een geweldige set om op de plank te hebben.
lego concordef1693319968

Concorde

De Concorde wordt vaak geassocieerd met een verschrikkelijk ongeluk, maar voor die tijd deed het toestel bijna 30 jaar dienst als een vrijwel ongeëvenaard supersonisch passagierstoestel. Zelfs 20 jaar na de laatste vlucht van een Concorde is het vliegtuig nog steeds zeer herkenbaar.
Voor de luchtvaartenthousiasteling komt LEGO deze maand daarom met een model van de Concorde. De set is niet alleen een mooi model van een iconisch vliegtuig, maar ook een knap staaltje LEGO-ontwerp. De Concorde was namelijk niet bijzonder breed, waardoor er maar weinig ruimte in het LEGO-model is voor een mechanisme dat het landingsgestel opvouwt. Toch is het gelukt om het erin te krijgen, zodat je het toestel kunt laten wisselen tussen zijn gedaante op de grond en die in de lucht.
lego star wars the ghost ahsokaf1688974064

The Ghost

De eerste afleveringen van Ahsoka zijn nu te zien op Disney+ en het moge duidelijk zijn dat de serie niet alleen over Ahsoka zelf gaat. Het lijkt er erg op dat dit een serie is die fans van Star Wars Rebels al jaren willen zien. We hebben een weerzien met de crew van The Ghost, maar ook met het schip zelf.
Het is dan ook niet minder dan toepasselijk dat er een nieuwe LEGO-set van The Ghost verschijnt. Qua figuurtjes kun je Hera en Jacen Syndulla aan je collectie toevoegen, net als Chopper en twee nieuwe personages. Daarmee is de Rebels-crew helaas niet compleet, maar wie weet wat voor personages er in toekomstige sets voorbijkomen. Sabine Wren is bijvoorbeeld al te vinden in de T-6 Jedi Shuttle, die ook deze maand verschijnt.
lego harry potter gringottsf1689693708

Gringotts

Het grootste deel van Harry Potter speelt zich af in en rond Zweinstein, dus veel LEGO Harry Potter is op dat kasteel gebaseerd. Ook deze maand verschijnt er een model van het kasteel en het landgoed eromheen. Maar ook veel locaties die eigenlijk maar weinig in de serie voorkomen hebben bij fans veel indruk gemaakt.
Verzamelaars zullen dan ook blij zijn met Gringotts (of Goudgrijp, in het Nederlands), de bank die nergens te bekennen was in de eerdere set van de Wegisweg/Diagon Alley. De LEGO-set van de bank is enorm, met zowel het gebouw boven de grond, als de kluizen eronder. Die kun je ook van elkaar losmaken, zodat je het bovengrondse gedeelte alsnog onderdeel kunt maken van Diagon Alley, als je die set hebt.

Populair Nieuws