Dit vinden jullie de beste korte Nintendo Switch games [uitslag poll]

  Uren en uren gamen is niet altijd iets waar je tijd voor hebt. Gelukkig zijn er ook hele toffe games die korter dan vijf uur duren. Vorige week vroegen we aan jullie welke korte Nintendo Switch games jullie het beste vinden. En de uitslag is nu bekend!

  5. Oxenfree

  We trappen deze lijst af met een ware thriller. Oxenfree was ontzettend populair op PlayStation 4 en Xbox One, maar de game kwam op 6 oktober 2017 ook uit voor de Nintendo Switch. Oxenfree gaat over Alex, een eigenwijze tiener, die een trip naar een eiland maakt om naar een feest te gaan. Samen met haar vrienden gaat ze hier op avontuur uit, maar dit gaat al vrij snel mis. Ze openen namelijk een poort, waardoor de geesten die opgesloten zaten op het eiland worden vrijgelaten.

  Het is aan jou om te bedenken hoe je hiermee omgaat, maar dat heeft zeker invloed op de game. Elke keuze die je in de dialogen maakt heeft namelijk invloed op het verhaal en het verdere leven van de personages. Elk personage heeft een uniek karakter en samen met de soundtrack is deze game heel erg goed.

  Oxenfree is verkrijgbaar voor 19,99 euro

  4. Wonder Boy: The Dragon’s Trap

  Van Oxenfree gaan we door naar een ware platformer. Wonder Boy: The Dragon’s Trap is een remake een eerdere game uit de serie die al in 1989 uitkwam. De remake kwam in 2017 onder andere uit op de Nintendo Switch, maar ook op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Het verhaal van de game speelt zich direct af na de gebeurtenissen in Wonder Boy in Monster Land. Aan het einde van deze game versla je de Mecha Dragon, maar daar houd je wel een vloek aan over.

  Door deze vloek ben je veranderd in een Lizard-Man. Je gaat het avontuur aan, want het doel is om de vloek te verbreken. Dit is op maar één manier mogelijk; alle andere draken in de wereld verslaan.

  Wonder Boy: The Dragon’s Trap is verkrijgbaar voor 39,99 euro

  3. Inside

  Inside is geen game voor mensen met een zwakke maag. Vanaf de eerste seconde wordt dit duidelijk gemaakt door een verschrikkelijke gebeurtenis. Een klein jongetje probeert te schuilen voor de mensen die hem aan het zoeken zijn. Wanneer ze hem gevonden hebben, worden de honden losgelaten. Binnen de kortste keren blijft er niet veel van het jongetje over.

  Constant ben je op de vlucht en je hebt de ene na de andere bijna-dood-ervaring. De achtervolgingen zijn spannend, want er zitten op een bepaald punt zelfs zombies achter je aan. Door het oplossen van puzzels kom je verder in deze toffe indiegame. In onze Inside review gaven wij de game maar liefst een 8.5!

  Inside is verkrijgbaar voor 19,99 euro

  2. Firewatch

  De runner-up in deze lijst met de beste korte Nintendo Switch games is Firewatch. Firewatch is een first-person adventure game, die is ontwikkeld door Campo Santo. De game heeft een geweldig verhaal, maar ook zeker goede karakters en dialogen. Wij gaven de game maar liefst een 9.0 in onze Firewatch review. De game staat dan wel tussen deze korte Nintendo Switch games, maar volgens Nicky was drie uur eigenlijk veel te kort.

  Het verhaal speelt zich af in 1989 in Wyoming. Je speelt als Henry en de enige met wie je contact hebt is Delilah. Je hebt contact via de walkie-talkie, want eigenlijk loop je helemaal alleen door het bos. De game is verhalend, want er wordt veel achtergrondinformatie gegeven over Henry. Je hoeft tijdens het spelen van Firewatch niet heel veel te doen. Het grootste onderdeel van de gameplay is het voeren van dialogen, maar hierdoor lig je wel in een deuk van het lachen. Ook zijn er genoeg momenten die je in je hart zullen raken.

  Firewatch is verkrijgbaar voor 19,99 euro

  1. Kirby Star Allies

  Dan zijn we nu aangekomen bij de nummer één in deze lijst: Kirby Star Allies. Hoe kan het ook anders dan dat het roze bolletje bovenaan staat in deze lijst met de beste korte Nintendo Switch games. In deze platformer ga je logischerwijs aan de slag met Kirby. Vlieg, spring en ren door de levels, terwijl je alles en iedereen opslokt. Maar in Kirby Star Allies is doet Kirby het helemaal niet meer alleen. Er zijn namelijk een aantal vrienden die Kirby komen helpen.

  Wij gaven de game maar liefst een 8.0 in onze Kirby Star Allies review. Deze keer hoef je het niet alleen te doen, want er is co-op aanwezig. Daarnaast zijn er veel verschillende speelbare personages en ook de soundtrack is geweldig.

  Kirby Star Allies is verkrijgbaar voor 54,95 euro

  Kirby Star Allies

  Verkijgbaar vanaf 16 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.