Beste kinderfilms uit 2018 - Om samen met de kleintjes te kijken

  Niet alleen volwassenen willen wel eens een film opzetten. Ook de kids willen vermaakt worden. Dit zijn de beste kinderfilms uit 2018. Met deze films hoeft geen enkel kind zich nog te vervelen. En de volwassenen trouwens ook niet, want er is rekening mee gehouden dat vaak de volwassenen toch wel met hun kinderen meekijken.

  CTMG

  10. Hotel Transylvania 3

  Opnieuw ondergaan de monsters van Hotel Transylvania een groot avontuur dat compleet uit de hand loopt. Met leuke grappen en animaties kan een kind helemaal geboeid worden door deze animatiefilm. Hoofdrolspeler Drac is te druk met het runnen van zijn hotel en daarom kan hij bijna niet voor zijn familie zorgen. Dan vindt dochterlief dat Dracula eens wat minder moet werken en op zoek gaan naar wat rust op een luxe cruiseschip.

  Hotel Transylvania 3 is niet de beste film die dit jaar is uitgekomen. Het is prima vermaak voor de allerkleinsten, maar laat voor volwassenen nog wel een paar steekjes vallen. Daarom is deze film net iets lager geëindigd.

  Sony Pictures Home Entertainment

  9. Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer

  Dit avontuur neemt je mee naar de kleine havenstad Solby. Hier wonen Mika en Sebastian die op een dag een fles in zee aantreffen. Het is een klassieke fles met een boodschap. Bij die boodschap zit ook nog eens een zaadje dat na het planten de maffe dieren meesleurt in een groot avontuur. Samen komen ze via een gigantische peer als schip in aanraking met de woeste zeeën en haar vele zeemonsters en hebberige gekke piraten.

  Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer draaide vanaf 21 juni in de bioscopen. Dit avontuur is nu beschikbaar op DVD. De hele film is gebasseerd op een boek van Jakob Martin Strid. Dit kinderboek werd in juni 2012 al op de markt gebracht.

  Colombia Pictures

  8. Peter Rabbit

  Peter Konijn is een al tientallen jaren oud personage. Waar het ooit met wat kindertekeningen begon, is het nu uitgegroeid tot een tof avontuur. In eerdere verhalen waarop deze film is gebaseerd, waren de konijnen bengeltjes. Dit keer ook. Peter en zijn vrienden proberen wederom de tuin van de buurman te plunderen. Dit gaat erg gemakkelijk, want die buurman is net overleden tijdens één van die plunderingen. De konijnen en hun dierenvriendjes vieren feest, tot er een nieuwe buurman komt. Die buurman is misschien nog wel een heel stuk naarder. Hij wil zelfs het konijnhol geheel opblazen!

  Peter Konijn is momenteel al op DVD en Blu-ray beschikbaar. Eerder publiceerden wij al een Peter Rabbit Blu-ray review, die een goede indruk geeft wat je kunt verwachten.

  Illumination

  7. De Grinch

  De Grinch is een al decennia oud verhaal. Een naar groen mannetje heeft een verschrikkelijke hekel aan kerst en daarom wenst hij iedereen een slechte kerst toe. Hij zal er alles aan doen om kerst te verpesten. Het klassieke verhaal is opnieuw in een film gegoten. Dit keer geen live action, maar een vlotte en humoristische animatiefilm die echt leuk is om samen met de kinderen te kijken. Perfect om tijdens de kerst dit mooie jaar mee af te sluiten.

  De Grinch draait momenteel in de bioscopen. Opnieuw zien we hoe het kinderboek How The Chrinch Stole Christmas (1957) op magische wijze op het witte doek wordt getoverd.

  Warner Bros. Entertainment

  6. Smallfoot

  Iedereen is bekend met Bigfoot. Maar is er iemand bekend met Smallfoot? De film maakt gebruik van de bekende mythe van Bigfoot, maar vertelt hem compleet anders dan hoe we hem ooit kenden. Deze keer wordt de gekke Yeti niet door de mens ontdekt, maar de Yeti-gemeenschap komt in aanraking met een veel maffer beest: de mens. In het maffe, maar grappige, avontuur Smallfoot worden de rollen omgedraaid. Al snel ontstaat er een vriendschap tussen een mensenkind en het harigste beest dat hier op aarde rondloopt.

  Smallfoot draait sinds oktober in de bioscopen. Eerder maakte Warner Bros. Entertainment ook al films zoals Storks, LEGO Batman The Movie, The LEGO Movie en de LEGO Ninjago Movie. Hoe de studio goede animatiefilms voor kinderen moet maken weet ze dus wel.

  Disney Pixar

  5. The Incredibles 2

  Superheldenverhalen doen het altijd goed. Al helemaal als die superheldenverhalen grappige parodiën zijn op bestaande helden. Het superheldengezin The Incredibles keren terug van een winterslaap in een vervolg dat direct verder gaat waar de eerste film stopte. The Incredibles 2 is een perfect voorbeeld van een sequel die misschien wel beter is dan het origineel. De film is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen.

  The Incredibles 2 is momenteel beschikbaar op DVD en Blu-ray. Als je van het eerste deel hebt genoten, dan zul je ook gegarandeerd deze film erg tof vinden. Nog benieuwd naar meer redenen om deze film te kijken? Eerder publiceerden wij al The Incredibles 2 review waarin we uitgebreid over de film vertellen.

  Walt Disney Studio

  4. Christopher Robin

  Ook Winnie de Pooh is dit jaar van de partij geweest. Met Christopher Robin (Jannemans Robinson) wordt een verhaal verteld van een opgegroeide Christopher Robin. Hij heeft zo'n druk leven dat hij al het plezier dat hij samen met Pooh heeft beleefd al vergeten is. Opnieuw moet hij leren hoe het is om kind te zijn. Hier kan hij de hulp van zijn maffe, altijd naar honing snakkende vriend, wel gebruiken. In de real live action-film worden de klassieke tekenfiguren in een nieuwe jasje gestoken.

  Dit maffe Pooh-avontuur is eind juli in de bioscopen verschenen. Eerder publiceerden wij al de Christopher Robinson review, die meer redenen geeft waarom je deze film moet zien.

  Walt Disney Studios

  3. The Nutcracker and the Four Realms

  De volgende titel is opnieuw een Disney-film. Disney weet namelijk als één van de besten hoe ze een avontuur moet neerzetten dat je met heel het gezin kunt kijken. De kleinen zullen dit avontuur dan ook erg tof vinden. Dit is één van de vele live action-films. Deze keer vertelt Disney daarentegen niet een oud verhaal in een nieuw jasje, maar komt het met een verhaal dat we nog nooit eerder hebben gezien. In een zoektocht naar een sleutel zal hoofdrolspeler Clara in de meest gekke werelden terechtkomen.

  The Nutcracker and the Four Realms draait op dit moment nog in de bioscopen. Als je dit magische avontuur wilt meemaken, moet je er dus nog snel bij zijn. Een andere optie is om natuurlijk eventjes te wachten tot de DVD en Blu-ray naar verwachting in februari uitkomen.

  Walt Disney Studios

  2. Mary Poppins Returns

  Ook Mary Poppins kwam dit jaar terug met haar eigen superformiweldigeindefantakolosachtige nieuwe avontuur. Dit figuur is haar magie nog niet verloren want opnieuw haalt ze alle toeters en bellen erbij om de familie Banks te helpen. De nanny neemt je mee in een magisch avontuur dat momenteel in de bioscopen draait. Daarbij laat Disney opnieuw zien hoe goed ze is in het vertellen van magische verhalen.

  Eerder publiceerden wij de Mary Poppins Returns review. In deze review wordt al duidelijk hoe deze toffe film een flinke knipoog geeft naar het eerste deel. Je krijgt meer van hetzelfde, maar eigenlijk kun je dat vergeven door alle humor en gave muziek.

  Walt Disney Studios

  1. Ralph Breaks The Internet

  Maar bovenaan deze lijst staat toch wel Wreck It Ralph 2: Ralph Breaks The Internet. Want wat is er gaver dan een kleerkast het internet te zien slopen? Het eerste deel van de film was al heel gaaf en deze film doet het allemaal opnieuw. Niet alleen kent de film toffe nieuwe personages, ook is hij volgegooid met grappige verwijzingen. Terwijl de kinderen door de maffe humor en het avontuur in een greep worden gehouden, is het voor de volwassenen leuk om mee te kijken omdat er elke keer wel iets nieuws in de film valt te ontdekken.

  Wreck It Ralph 2 Ralph Breaks The Internet draait nu de bioscoop. Mocht je nog wat meer over de film willen weten? Eerder schreven wij een lovende review van deze film.

  Beste kinderfilms uit 2018

  Wij zijn erg benieuwd wat voor jou de beste kinderfilms uit 2018 zijn. Je eigen suggesties kun je natuurlijk hieronder doorgeven zodat iedereen weet welke films niet gemist mogen worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.