Beste Indie games september 2018 - Eens wat anders dan Triple A

  We kennen allemaal de grote games zoals Shadow of the Tomb Raider en Marvel's Spider-Man. Maar soms moeten de ogen ook even worden geopend voor de kleinere pareltjes. In deze nieuwe rubriek werpen wij maandelijks een blik op toffe indies die ons vorige maand opvielen. Dit zijn de beste indie games september 2018.

  Alle indies op deze lijst hebben vorige maand onze aandacht getrokken. Op de lijst proberen wij verfrissende suggesties te geven van titels waar je mogelijk nog nooit van hebt gehoord. Toch brengen ze allemaal grappige nieuwe concepten naar de markt. Deze lijst met beste indiegames september 2018 staat niet op volgorde van beter naar best.

  Wandersong (Steam, Nintendo Switch)

  We starten deze lijst met beste indiegames september 2018 met Wandersong. In dit spel neem je het heft in eigen handen als een vrolijke en altijd zingende bard. Geen noot is voor jou te hoog in dit muzikale avontuur, waarbij je interactie hebt met de spelwereld door liedjes te zingen. Uiteindelijk ontplooi je jezelf van volkszanger tot volksheld, omdat blijkt dat enkel jouw gouden strot mogelijk de wereld van een enorm noodlot kan redden.

  Wandersong is ontwikkeld door een klein team en de studio achter dit muzikale avontuur is gevestigd in Vancouver, Canada. Het spel begon als een Kickstarter en is, nadat het succesvol werd gefinancierd, in ontwikkeling gegaan voor Steam en Nintendo Switch. De game verscheen vorige maand, 27 september, op beide apparaten. Het spel leunt heel erg op muziek, maar gelukkig heeft het muzikale brein achter deze game ook gewerkt aan andere bekende indiegames, zoals Night in the Woods en Untitled Goose Game.

  Op Steam en Switch is Wandersong verkrijgbaar voor 19,99 euro.

  Swaps and Traps (Steam)

  Swaps and Traps is een interessant spel, waarbij het je doel is om een sleutel in een platformer te vinden, waarmee je vervolgens een portaal vrijspeelt die je weer naar het volgende level brengt. Dit klinkt eenvoudig tot het level in puzzelstukjes wordt opgedeeld, waarbij je alle kanten van het scherm opvliegt. Dit komt doordat alle puzzelstukjes nog met elkaar zijn verbonden alsof de puzzel goed ligt, maar de puzzelstukjes allemaal door elkaar heen liggen. Zo mengt dit spel platform en puzzel op een creatieve manier.

  Swaps and Traps is verkrijgbaar voor 8,99 euro op Steam. Op het moment werken de makers van Swaps and Traps nog aan een update voor deze innovatieve puzzelgame. Het is nog niet bekend wanneer deze update precies uitkomt. Hou hiervoor de Steam-pagina in de gaten.

  The Messenger (Steam, Nintendo Switch)

  Deze indiegame heeft menig ninjahart al harder laten kloppen. Veel oude games zoals Metroid en Castlevania worden hier samengevoegd in een indiegame die zeker een plaatsje heeft weten te veroveren tussen deze suggesties voor beste indiegames september 2018. In verschillende media is The Messenger erg goed ontvangen. Eerder werd The Messenger ook al opgenomen in onze lijst met beste indiegames voor de Nintendo Switch.

  In The Messenger kruip je in de huid van een ninja die een lange reis door een vervloekte wereld moet maken. Daar moet hij vijanden verslaan met de wapens die hem worden gegeven. Zo zul je eerst anderen alleen in mootjes kunnen hakken met je zwaard. Maar zodraje wegwerpsterren kunt afschieten en grijphaken kunt gebruiken om tegen muren op te klimmen voel je je al snel een ninja.

  The Messenger kwam 30 augustus uit op Steam en de Nintendo Switch voor 16,79 euro.

  Planet Alpha (Steam, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)

  In deze indiegame kijken we verder dan hetgeen wat enkel onze aarde te bieden heeft. We kijken naar de gevaren die de ruimte en haar inwoners met zich meebrengen. Buitenaardse robots zijn overal en ze schrikken niet terug om je de nek om te draaien. In deze platformer heb je daarentegen iets waardoor jij je tegen deze monsters kunt wapenen. Jij beschikt over de kracht om dag en nacht te beïnvloeden en zo toch deze aanval te overleven.

  Planet Alpha brengt je uiteindelijk een sfeervolle en levendige game vol detail. Wanneer je vergelijkbare games als Limbo en Inside hebt gespeeld, dan heb je per direct een idee wat het spel te bieden heeft. Van begin tot eind zit je op het puntje van je stoel, door de sfeer en spanning van dit avontuur. In deze 2.5D sidescroller is het jouw taak om langs verschillende vijanden te komen door puzzels op te lossen en over verschillende platformen te rennen. Eerder gaven wij de game al een 8.0 in de Planet Alpha review.

  Dit spel is verkrijgbaar voor 19,99 euro.

  Afsluiter beste indiegames september 2018 - Parkasaurus

  Als je een fan bent van dinosauriërs, dan is Parkasaurus misschien voor jou wel de beste indiegame van september 2018. In dit spel mag je geheel in Zoo Tycoon stijl je eigen dierentuin opzetten. Deze indiestudio heeft er daarentegen een creatieve twist aangegeven doordat je terug in de tijd moet om dieren voor in je park te vinden. Terwijl je op zoek gaat naar fossielen in de prehistorie, wek je ze in het heden tot leven in een park vol dinosauriërs.

  Parkasaurus doet lichtelijk denken aan de triple AAA-titel Jurassic World Evolution. In beide games moet je de dinosauriërs in je park tevreden houden, het personeelsbestand onderhouden en zorgen dat je park een financieel succes blijft. In tegenstelling tot Jurassic World Evolution ziet deze kleine indietitel er toch wat vriendelijker uit met haar kleurrijke tekenstijl en de schattige hoedjes die je op het hoofd van je dinosauriërs kunt plaatsen.

  Wees maar niet bang te worden opgegeten door een bloeddorstige T-Rex! Of toch wel, al heeft hij wel een schattige hoed op, terwijl hij uit zijn grote hok losbarst.

  Parkasaurus verscheen op 25 september voor 19,99 euro in Early Acces op Steam.

  The Messenger

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.