SteelSeries Rival 650 Wireless Review - Draadloos gamen als nooit te voren

  Om op de PC te gamen heb je natuurlijk een muis nodig die lekker in de hand ligt, erg accuraat is en een lage responstijd heeft. De SteelSeries Rival 650 Wireless heeft het allemaal. Het lijkt wel de perfecte gaming muis. Waarom wij dit vinden? Dat lees je terug in deze SteelSeries Rival 650 Wireless review.

  De ervaring met draadloze muizen is niet voor iedereen even goed. Het is handig dat er geen kabel is die klem kan komen te zitten, maar dit gaat vaak ten koste van de responstijd en nauwkeurigheid van de muis. Bij deze muis is dat niet het geval, maar daar betaal je dan ook wel 129,99 euro voor.

  Met de Rival 650 Wireless heb je hier allemaal geen last van. De game muis heeft namelijk een report rate van 1ms en maakt gebruik van de TrueMove 3+ technologie. Hierdoor worden jouw bewegingen een op een doorgegeven en ben je heel erg nauwkeurig. Je kunt ook een draad aan deze gaming muis aansluiten, want dat wordt in de doos meegeleverd.

  SteelSeries Rival 650 Wireless Review - De doos

  De doos van de SteelSeries Rival 650 Wireless bevat uiteraard allereerst de muis zelf. De muis is niet de groot en niet te klein. Hij ligt lekker in de hand en er zitten zelfs gewichtjes bij om de muis zwaarder te kunnen maken. Je kunt er maximaal acht keer vier gram bij doen en dus kan je het precies zo aanpassen zodat je het zelf wil.

  De SteelSeries Rival 650 Wireless is, zoals de naam al doet vermoeden, draadloos. Toch kan de muis ook worden aangesloten door middel van een kabel. Met deze kabel kun je de muis opladen, maar de muis ook bedraad gebruiken. Een van de dingen die meteen opvalt, is dat je eigenlijk geen verschil merkt tussen een draadloze muis en een bedrade muis. Dat is een hele grote plus!

  Tot slot zit er nog een Quickstart Guide en een connector om Bluetooth verbinding te maken tussen jouw PC en de muis. Eigenlijk spreekt de inhoud van het doosje redelijk voor zich.Wanneer je graag draadloos wil gamen, moet de batterij natuurlijk wel opgeladen zijn. Gelukkig gaat dit heel snel met Fast Charge.

  Muis met doos en gewichten

  De batterij laadt heel snel op

  De batterij van de Rival 650 Wireless laadt heel snel op. De gaming muis van SteelSeries maakt namelijk gebruik van Fast Charge. Hierdoor kan de batterij in vijf minuten al voor drie uur gameplezier worden opgeladen. Wanneer je de muis vijftien minuten oplaadt, kun je de komende tien uur weer vooruit. Dit is enorm handig, want je hebt natuurlijk geen zin om een hele tijd te moeten wachten voordat je de muis weer kunt gebruiken.

  Wanneer de Rival 650 Wireless 100 procent is opgeladen, gaat hij tot wel 24 uur mee. Zo kun je urenlang jouw favoriete game spelen. Voor sommige eSports kan het handig zijn om verschillende knoppen op je muis te hebben en dan ben je bij de Rival 650 Wireless aan het goede adres.

  De Rival 650 Wireless speciaal voor eSports

  De Rival 650 Wireless is speciaal ontworpen voor eSports. Het strakke design, de TrueMove 3+ sensor en de knoppen aan de zijkant zorgen voor de ultieme eSports ervaring. Aan de linkerkant van de muis zitten drie knoppen die afzonderlijk kunnen worden ingesteld. Hier kun je met je duim heel makkelijk bij en een snelle reactie is dus geen probleem met de Rival 650 Wireless.

  De rest van de knoppen zijn de linker -en rechtermuisknop. Het scroll-wheel en het knopje om je CPI in te stellen. Er zijn gaming muizen met meer knoppen, maar dat kan soms best een beetje overdreven zijn. Zeven knoppen op de muis is daarom ook precies goed. De knoppen passen goed in het design van de Rival 650 Wireless. Het design is volledig zwart en je kunt ook RGB-verlichting instellen.

  Rival 650 Wireless zijkant

  Het design met instellen van kleuren

  Die RGB-verlichting is een van de dingen waar de producten van SteelSeries om bekend staan. Ook de Rival 650 Wireless heeft RGB verlichting. Dit kun je instellen door middel van de SteelSeries Engine Software. Je kunt de kleuren van links, rechts, onder of boven laten overlopen. Je kunt heel veel verschillende kleuren kiezen, waardoor je je fantasie de vrije loop kunt laten.

  Verder ligt de muis comfortabel in je hand en is hij naast de verlichting helemaal zwart en grijs. De muis heeft een compacte, solide uitstraling met de verlichting als finishing touch. Dat design is natuurlijk heel leuk, maar deze draadloze muis is ook nog eens ontzettend nauwkeurig.

  Rival 650 Wireless is erg nauwkeurig

  De Rival 650 Wireless is niet minder nauwkeurig, ook al is het een draadloze muis. Er wordt door SteelSeries gebruik gemaakt van de snelle Quantum Wireless 2.4GHz connectie. Hierdoor heb je het gevoel alsof je met een bedrade muis aan het spelen bent. De sensor die wordt gebruikt is de TrueMove 3+. Dit zijn eigenlijk twee sensoren.

  De eerste is een TrueMove3 sensor die je al kunt kennen van eerdere Rival-muizen. De tweede sensor zorgt ervoor dat je de lift-off afstand kunt aanpassen. Dat wil zeggen dat je het moment kunt instellen wanneer de muis start en stopt met het meenemen van je bewegingen. Eigenlijk kun je zo’n beetje alles instellen met de Rival 650 Wireless. De TrueMove 3+ sensor werkt fantastisch en dat bij een draadloze muis!

  We hebben zelf een paar keer geprobeerd een Victory Royale te halen in Fortnite met de Rival 650 Wireless en je merkt duidelijk dat jouw bewegingen direct over worden gebracht naar het spel. Vooral het snel bewegen naar een tegenstander is heel nauwkeurig. Je merkt hierdoor totaal niet dat het een draadloze muis is. Misschien wel een leuk feitje: we hebben ook twee potjes gewonnen!

  Rival 650 Wireless open

  De Rival 650 Wireless is top

  Wil jij niet zomaar even rustig een potje gamen op je PC? Wil jij koste wat het kost die overwinning binnenhalen of op hoog niveau eSports spelen? Dan is de Rival 650 Wireless iets voor jou. De SteelSeries Rival 650 Wireless speelt hetzelfde als een muis met bedrading, maar de kabel zit nooit in de weg.

  De RGB verlichting kun je zo aanpassen dat de muis perfect in je set-up past. De batterij gaat ook nog eens heel lang mee en laadt heel snel op. Het enige nadeel aan deze muis is misschien wel de prijs. Je betaalt voor de Rival 650 Wireless namelijk 129,99 euro, maar dan heb je wel de responstijd en nauwkeurigheid van een muis met bedrading.

  9

  De plus- en minpunten

  • Erg nauwkeurig
  • Batterij laadt snel op
  • Mooi design met RGB verlichting
  • Genoeg knoppen
  • Prijs

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.