Beste horror games om tijdens Halloween te spelen

  Een reis door de hel, demonen, buitenaardse wezens of bloederige taferelen. Bibberen van angst, jumpscares, psychologische martelingen of bizarre mindfucks. Halloween komt er weer aan en dit zijn de beste horror games die je morgen kunt spelen! Bereid je voor op een hoop hartkloppingen.

  Little Nightmares

  In deze survival horror vind je geen bloed en ingewanden, dat heeft Little Nightmares namelijk helemaal niet nodig om je nachtmerries te geven. De horror die je in deze game tegenkomt is gebaseerd op achtervolgingen, spanning en onzekerheid. Het is een soort van platform- en puzzelgame met veel horrorelementen. Dat heeft bij Little Nightmares goed uitgepakt.

  In Little Nightmares speel je als Six, een klein meisje met een grote gele jas. Dit maakt haar een opvallende verschijning om te zien, ondanks dat je haar gezicht niet ziet vanwege haar capuchon. Praten doet zij niet, ze heeft al haar energie nodig om deze helse tocht van vijf afleveringen te overleven. Deze game vol met gevaren is perfect om tijdens Halloween mee te gruwelen.

  Little Nightmares kwam uit op 28 april 2017 en is beschikbaar voor de PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc. Wij hebben toen de game uitkwam een review van Little Nightmares geschreven, wij vonden de game top! Vandaar dat deze game thuishoort tussen de beste horror games die je tijdens Halloween moet spelen.

  Call of Cthulhu

  Call of Cthulhu is een survival horror RPG. De game komt op 30 oktober 2018 uit en dat is dus net op tijd om helemaal los te gaan tijdens Halloween. Waar de vorige game zich in de hel afspeelt, speelt deze game zich af in Boston in 1924. De game is gebaseerd op de gelijknamige short story van H.P. Lovecraft.

  In Call of Cthulhu speel je als Edward Pierce, een privé detective die geen enkele zaak heeft. Hierdoor gaat hij veel alcohol drinken en drugs gebruiken, maar dan krijgt hij een zaak die zijn leven verandert. Hij moet uitzoeken hoe de Hawkins familie is omgekomen tijdens een brand. De enige aanwijzing die hij heeft is een tekening van de moeder van het gezin, die ze maakte vlak voordat ze stierf.

  Call of Cthulhu: The Official Video Game komt op 30 oktober 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game komt, wanneer alles goed gaat, aan het begin van 2019 uit voor de Nintendo Switch. Hoewel de game nog niet uit is, kun je al wel ons artikel over de Call of Cthulhu preview bekijken. Daarin kun je bekijken of Call of Cthulhu een van de beste horror games is die je tijdens Halloween wil spelen.

  The Persistence

  The Persistence is de naam van de game en de naam van het ruimteschip waar jij op bent beland. Deze PSVR horror game is uitgekomen op 24 juli 2018. The Persistence is volgens vele recensies een succesvolle VR game, ook wij hebben een review over The Persistence geschreven. Een must have voor VR bezitters en dus ook een must play van de beste horror games om tijdens Halloween te spelen!

  In deze VR game ben je de enige overlevende van een mislukte verkenningsmissie in de ruimte. Dit komt omdat het schip na een ongeluk met donkere materie aan de rand van een zwart gat belandt, waarna de gehele bemanning verandert in moordzuchtige gedrochten. In een poging tot het repareren van het gecrashte schip sluip en vecht je een baan door de vijanden die ooit vrienden waren.

  In The Persistence valt er genoeg te verkennen, doodgaan hoort daarbij. Elke keer dat je doodgaat worden de zes verdiepingen van het schip opnieuw ingedeeld. Hierdoor zijn de vijanden, wapens en missies op andere plekken te vinden en zul je niet in een sleur komen met deze game. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat je overleeft en het schip naar de aarde brengt.

  The Evil Within 2

  Deze open-wereld survival horror zal de nerveuze prikkels in je hersenen goed laten tintelen. In onze preview van The Evil Within 2 voorspelde wij eerst dat deze game de engste horrorfilm van het jaar zou worden. De game kwam daarvan in de buurt, met de zenuwslopende gedeelten en de psychologische horror die zich in de game bevindt. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen zult schrikken, maar ook daadwerkelijk bang zult worden. Dat moet zorgen voor een fantastische Halloween, toch?

  The Evil Within 2 is de eerste open-wereld survival horror game, iets wat heel vreemd was in de wereld van horror games. Er bevinden zich veel elementen van andere games in The Evil Within 2, zoals een mengsel van Silent Hill en Resident Evil met de beeldspraak van Lynch, Clive Barker en Cronenberg. Deze ingrediënten moeten voldoende zijn voor een geweldige horrorgame die je de stuipen op het lijf jaagt.

  The Evil Within 2 is een sequel op zijn voorganger, The Evil Within. De game speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen in het psychiatrisch ziekenhuis af. Sebastian krijgt van zijn voormalig partner Juli Kidman te horen dat zijn dochter Lily nog leeft. Echter leeft Lily nu in een andere dimensie, de STEM-dimensie. Ondanks dat Sebastian de gruwelen van deze dimensie al heeft gezien, besluit hij terug te gaan voor zijn dochter.

  The Evil Within 2 kwam uit op 13 november 2017 en is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Wij hebben nadat de game uitkwam ook een The Evil Within 2 review geschreven, wij waren in ieder geval enthousiast. Daarom staat The Evil Within 2 tussen de beste horror games die je tijdens Halloween moet spelen.

  Resident Evil 7 Biohazard

  Tijdens Halloween is het altijd een goed plan om Resident Evil te spelen. Het laatste deel van Resident Evil is het zevende deel uit de reeks en aangezien er nog niks bekend is over een volgende game, zullen we het nog even moeten doen met Resident Evil 7 Biohazard. Wij hebben een Resident Evil 7 Biohazard review geschreven nadat de game uitkwam en wij zijn fan van deze game.

  In deze game kruip je in de huid van Ethan, een man die een doodnormaal leven leidt, afgezien van zijn vrouw die al drie jaar vermist is. Zijn normale leven draait 90 graden om wanneer hij een bericht ontvangt van zijn vermiste vrouw, Mia. Na dit teken van leven reist Ethan naar een oud landgoed in het fictieve plaatsje Dulvey in Louisiana, Amerika.

  Hier gaan we gezellig bij de familie Baker op de koffie. Grapje, in dit krot wil je er niet achterkomen of er überhaupt wel koffie of iets anders in dat kopje zit. Het oude landhuis is flink vervallen en je komt er al gauw achter dat je daar zo snel mogelijk weg moet, anders krijg je te maken met een permanente verblijfplaats in dit gekkenhuis en dat is niet helemaal de bedoeling.

  Resident Evil 7 kwam uit op 24 januari 2017 en is sinds die tijd speelbaar voor de pc, de Xbox One en de PlayStation 4. Sinds 24 mei 2018 is de game ook uitgekomen voor de Nintendo Switch. Resident Evil 7 Biohazard is perfect als je de beste horror games wil spelen tijdens Halloween!

  De beste horror games tijdens Halloween komen in grote getallen

  Het is leuk om tijdens Halloween games uit te proberen die je misschien nog niet geprobeerd hebt. Mocht je een laag budget hebben, hebben wij ook een lijst gemaakt met de beste 2D RPG horrorgames. Hier staan ook een aantal gratis games tussen.

  Mocht je op zoek zijn naar wat minder recente games is er in 2014 een lijst gemaakt met de 10 engste horror games ooit. Op deze wat oudere lijst zul je geen games van deze lijst tegenkomen. Zijn er recentere titels die je in deze lijst had willen terugzien? Laat het ons weten in de reacties en wie weet zie je ze terug in een toekomstige lijst!

  Dit artikel is oorspronkelijk geplaatst op 30 oktober 2018.

  Resident Evil 7 Biohazard

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.