De beste gamescom 2021 aankondigingen op een rij

Article
dinsdag, 31 augustus 2021 om 18:00
halo infinite master chieff1616493849
Normaal is de gamescom niet echt een beurs waar ontwikkelaars en uitgevers grote aankondigingen voor hebben gepland. Tijdens gamescom 2021 werd er alleen wel een aantal belangrijke mededelingen gedaan. Dit zijn de beste aankondigingen die op de digitale beurs gemaakt zijn.

Releasedatum van Halo Infinite

De game waar eigenaren van een Xbox console al het hele jaar naar uitkijken is natuurlijk Halo Infinite. Vorig jaar werd de game uitgesteld naar 2021, maar een precieze releasedatum werd niet gegeven door 343 Industries noch Microsoft. De ontwikkelaar wilde namelijk eerst goed doorwerken aan de game, voordat een nieuwe releasedatum zou worden gegeven.
Op E3 2021 bleef het opvallend stil rond de game, maar op gamescom 2021 is er eindelijk meer duidelijkheid gekomen. Tijdens Opening Night Live werd namelijk bekendgemaakt dat Halo Infinite op 8 december eindelijk uit zal komen voor de Xbox consoles en PC. Ten minste, de campagne en multiplayer. De co-op modus en Forge zullen namelijk pas later in 2022 verschijnen, terwijl de multiplayer als een gratis standalone game zal worden uitgegeven.
3f1629889122

Nieuwe Saints Row uit de doeken gedaan

Zoals gezegd is gamescom normaal niet de plek waar uitgevers hun nieuwe games bekendmaken. Over het algemeen wordt er namelijk eerder gekozen voor de E3 of, zoals de laatste jaren is gebeurd, een eigen evenement van de uitgever in kwestie. Denk bijvoorbeeld aan de State of Play van Sony. Maar op gamescom 2021 gold die regel niet. Opening Night Live show vond uitgever Deep Silver en ontwikkelaar Volition namelijk het perfecte moment om de Saints Row reboot uit de doeken te doen, inclusief een uitgebreide trailer.
De nieuwe Saints Row wil het wacky imago van de voorgaande delen van zich afschudden, dus verwacht in de game niet dezelfde bizarre missies en mogelijkheden als in Saints Row IV. Toch zal het nieuwe deel in de franchise niet volledig op de bloedserieuze tour gaan en is er volgens de ontwikkelaar genoeg ruimte voor grappige momenten en opzienbare side missions.
horizon forbidden west 4f1622150852

Uitstel voor Horizon Forbidden West

Een andere game waar veel spelers dit jaar naar uitkijken is Horizon Forbidden West. In mei werd er nog een complete State of Play gewijd aan de game, inclusief gloednieuwe beelden. Destijds werd er alleen geen releasedatum gegeven, wat toen al voor de nodige twijfels zorgde. Als dat immers niet hét moment was om duidelijk te maken wanneer de titel in 2021 zal uitkomen, wat dan wel?
Op gamescom 2021 werd duidelijk dat die twijfels gerechtvaardigd waren. Ontwikkelaar Guerilla Games heeft namelijk bekendgemaakt dat de langverwachte titel niet meer in 2021 zal uitkomen. Fans van de franchise zullen moeten wachten tot 18 februari 2022. Dan zal Horizon Forbidden West uitkomen voor de PlayStation 5 en de PlayStation 4.
mavel midnight sunsf1630421980

Firaxis is terug met tactische Marvel game

Niet alleen Deep Silver en Volition hadden een nieuwe game om te tonen tijdens Opening Night Live. De harten van vele Marvel fans zullen tijdens de livestream namelijk een stuk harder zijn gaan kloppen. Door middel van een geanimeerde trailer werd immers het bestaan van Marvel’s Midnight Suns bekendgemaakt.
De titel is alleen behoorlijk anders dan de andere Marvel games die we de laatste jaren voorbij hebben zien komen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Marvel’s Avengers is het geen real-time actievolle titel. Marvel’s Midnight Suns wordt namelijk gemaakt door Firaxis. De ontwikkelaar kennen we voornamelijk van de geprezen, tactische XCOM games en de nieuwe Marvel game zal een vergelijkbare gameplay loop krijgen.
Firaxis is bovendien ook al goed gevorderd met de game. De ontwikkelaar wist namelijk al meteen te melden dat de releasedatum staat gepland voor maart 2022. Nog een paar maandjes geduld hebben dus.