Volition onthult releasedatum Saints Row reboot met nieuwe trailer!

News
woensdag, 25 augustus 2021 om 20:07
3f1629889122
Als games in de koelkast worden geparkeerd (denk aan Splinter Cell en Deus Ex) is dat meestal geen goed nieuws voor fans van de franchise. Ook Saints Row, de wacky open-world RPG van Volition leek na de release van Saints Row IV in 2013 in de prullenbak te verdwijnen, maar niets is minder waar! Met een gloednieuwe trailer toont Volition niet alleen dat de serie nog leeft, maar ook direct wanneer het ‘volgende’ deel in de reeks beschikbaar zal zijn! Op 25 februari 2022 gaat het gebeuren.

Reboot, geen remaster of re-release

Eerder deze maand kreeg XGN al de kans om de presentatie van Volition bij te wonen waar naast de trailer ook een opsomming van de mogelijkheden én gameplay-beelden werden getoond. Daarbij benadrukten de devs dat de nieuwe Saints Row een reboot van de franchise betreft: gloednieuw en met een nieuwe cast, alleen wel met dezelfde naam als het origineel. Wie dus bij de naam denkt aan een remaster van de eerste Saints Row-titel wordt teleurgesteld.
Niet alleen die fans van Saints Row zullen even moeten wennen, ook de die-hard liefhebbers van de over-the-top Saints Row 3 en 4 krijgen niet waar ze op zullen hopen. Tijdens de presentatie werd duidelijk dat men na de bizarre avonturen in Saints Row IV heeft besloten om die verhaallijn los te laten. Hoe kan je immers voortborduren op het zijn van de heerser van het universum? Nee, met Saints Row gaat Volition terug naar de stijl van Saints Row 2 inclusief de rare minigames (zoals Insurance Fraud waarbij je meters door de lucht vliegt als je wordt geschept door een auto).
5f1629889243

Geen Johnny Gat, Pierce en Shauni én minder grof?

Waar Saints Row 2 werd gebruikt als referentie als het gaat om speelstijl, zal die titel qua personages niet als basis dienen voor de reboot. De geliefde cast van de voorgaande delen wordt vervangen door een stel jongeren die hun eigen gang willen beginnen. Alhoewel: het idee is niet om een moordende groep op te starten, maar de gang te runnen alsof het een start-up is! Uiteraard ben je niet de enige groep misfits die Santo Ileso onveilig maken en zal je geregeld de degens kruisen met de andere gangs in de grote, open wereld; de Idols, Marshall en de Panteros.
Een terechte opmerking tijdens de presentatie was dat de beelden die werden getoond qua grofheid die men verwacht bij Saints Row (met een dildo iemand de grond in meppen zoals in voorgaande delen) ontbrak. Eén van de devs meende toen dat het wacky gehalte van de game nog steeds hoog ligt, maar ‘bepaalde elementen in voorgaande games toen wel konden maar nu niet meer’. Het trekken van een conclusie aan de hand van die uitspraak laten we aan jullie over…
Uiteraard is het nog wel mogelijk om jouw personage, genaamd The Boss, weer naar hartenlust te customizen. Maar of bepaalde sliders met betrekking tot ‘bepaalde lichaamsdelen’ wederom in het spel gezien de opmerking hierboven, dat zal moeten blijken.
2f1629889316

Co-op de grote focus

Een hoop veranderingen dus kijkend naar de vorige games in de Saints Row-franchise, maar één ding blijft in ieder geval wél: de focus op co-op. Wat Saints Row 3 en 4 zo populair maakte was de mogelijkheid om de bizarre wereld met een maatje te verkennen en elkaars zelfgemaakte personage te bewonderen. Of eigenlijk altijd in een deuk liggen omdat je allebei, zonder het van elkaar te weten, had gekozen voor een poedelnaakte spierbonk met een lichtblauwe huidskleur.
Ook in de reboot zal co-op centraal staan, met een ‘seamless’-ervaring als groot selling point. Wanneer je samen een stuk wil spelen in iemands campaign, dan kan dat. Moet de ander na vijf minuten plots eten, dan kan je gewoon uit de wereld vertrekken zonder dat progressie verloren gaat. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld een co-op campaign in F1 2021, kost het je geen speciaal saveslot.
Tussen neus en lippen door noemde Volition ook de mogelijkheid voor cross-gen co-op. Dus op een PS4 spelen met iemand die de game heeft op een PS5. Voor PC-gamers is er, niet geheel onverwacht anno 2021, slechts één platform beschikbaar voor de reboot: de Epic Store. Of de titel wederom na een jaar ook zal verschijnen op Steam (zoals met Metro Exodus het geval was), is niet gezegd.

Populair Nieuws