De beste games om de grauwe herfst van 2021 mee door te komen!

Article
zaterdag, 30 oktober 2021 om 15:00
assassins creed valhalla stonehengef1619782161
Met regen, wind, kou en lange nachten is voor velen de herfst een vreselijk seizoen. Gelukkig is het wel de ideale periode van het jaar om lekker veel games te spelen. Met deze games is de herfst zo weer voorbij!

Assassin’s Creed Valhalla

Het duurt nog wel een tijdje voordat de herfst voorbij is, dus het is geen slecht idee om een game te halen waar je veel tijd in kan steken - en waarbij je je al die tijd natuurlijk goed kan vermaken. Een goed voorbeeld daarvan is Assassin’s Creed Valhalla, de nieuwste titel in de geliefde franchise van Ubisoft.
In Valhalla stap je in de stevige laarzen van Eivor, een viking in de negende eeuw na Christus. Hij besluit samen met zijn adoptiebroer Sigurd het door oorlog geteisterde Noorwegen te verlaten en een eigen koninkrijk op te bouwen in Engeland. Natuurlijk is dat niet zo simpel als gezegd, want het land zit vol met Saxons en andere vikings. Je zal dan ook veel support moeten verzamelen en dat betekent dat je mag afreizen naar alle hoeken van Engeland.
Daarbij komt ook nog eens kijken dat de Order of the Ancients actief is in het land, de organisatie waar de Assassins al eeuwenlang tegen strijden. Je zal dan ook snel merken dat niet iedereen blij is met jouw aanwezigheid in Engeland en je mag dan ook vaak je bijl of zwaard trekken. Wees gewaarschuwd als je niet van gore houdt, want tijdens je avontuur in Assassin’s Creed Valhalla zullen de nodige koppen door de lucht vliegen. En als je klaar bent met de main story wachten er ook nog eens twee uitbreidingen op je!
20211026 mariopartysuperstars04f1635275293

Mario Party Superstars

Ben je van plan om de herfst door te brengen met je vrienden, dan is een gezellige party-game misschien wel een goed idee. En laat er nu net eens net een ideale party-game zijn verschenen in de vorm van Mario Party Superstars.
Door de jaren heen zijn er veel verschillende Mario Party games uitgekomen en Superstars is een viering van de beste onderdelen van de hele franchise. Daarom zit Mario Party Superstars vol met klassiekers, van de vijf werelden waarop je kan spelen tot aan de maar liefst 100 minigames. Je zal dan ook niet snel uitgespeeld raken met de game.
Kan je je vrienden niet bij je thuis uitnodigen door corona, griep of simpelweg een verkoudheid, dan heeft Mario Party Superstars daar ook een oplossing voor. Het is namelijk de eerste titel in de franchise die namelijk meteen vanaf lancering online games ondersteund. Je kan dus gewoon samen op afstand genieten van het digitale bordspel met in totaal vier spelers.
marvels guardians of the galaxyf1633105563

Marvel’s Guardians of the Galaxy

De laatste jaren maken de Guardians of the Galaxy furore op het witte doek. De groep ruimtehelden zijn dankzij hun humor en diversiteit zijn geliefd en hebben nu zelfs hun eigen game gekregen. En er zit ook niet zomaar een studio achter het project, maar Eidos-Montreal, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor onder andere Deus Ex: Human Revolution en Shadow of the Tomb Raider.
Zoals je misschien zou verwachten krijg je in Marvel’s Guardians of the Galaxy niet alle helden onder de knoppen. Je zal namelijk de hele game spelen met Peter ‘Star-Lord’ Quill, maar tijdens gevechten en puzzels zal je vaak de hulp moeten inroepen van je team. Guardians of the Galaxy introduceert onder andere namelijk het Huddle-systeem. Dat houdt in dat je tijdens een gevecht iedereen bij elkaar kan roepen voor een motiverende speech en je iedereen een flinke boost kan geven. Ten minste, als je de juiste keuzes maakt tijdens de speech, anders word je gewoon uitgelachen in je gezicht.
Over keuzes gesproken, het verhaal van de game zit ook vol met momenten waarbij je meerdere opties voor je kiezen krijgt. Uiteindelijk is er maar één einde, maar hoe je daar komt kan ook veel verschillende manieren gebeuren. Het is deze herfst dan ook zeker geen straf Marvel’s Guardians of the Galaxy meerdere keren te doorlopen.
new world spearf1634118351

New World

We hebben het al eerder gezegd: het is handig om een game in huis te halen waar je je deze herfst lang mee kan vermaken. Wat is er nu een betere time sink dan een MMO? En laat er nu net een gloednieuwe MMO gelanceerd zijn met New World.
Amazon Studios heeft bovendien besloten om een heel andere ervaring te maken van New World in vergelijking met klassieke genre-genoten als World of Warcraft en Final Fantasy XIV. Zo kan je real-time, actievolle gevechten verwachten, waarbij je ook zelf moet mikken met wapens als musketten en aanvallen van tegenstanders moet dodgen. Ja, je leest het goed, musketten. New World heeft namelijk ook een unieke setting, namelijk een mix van conquistadors en een fantasievolle wereld.
Liefhebbers van PvP kunnen ook hun ei goed kwijt in de nieuwe wereld. Spelers kunnen zich namelijk aansluiten bij één van drie verschillende facties, die met elkaar een constante oorlog aan het voeren zijn. Zorg er dus voor dat je rapier goed scherp is en je musket gevuld voordat je in de fantasievolle wereld stapt. Mits de wachtrijen dat toelaten natuurlijk.
sea of thievesf1586267537

Sea of Thieves

De herfstmaanden zijn zoals gebruikelijk weer behoorlijk koud, nat en grauw. Velen zullen op dit moment veel liever op een strand in de Cariben willen liggen. Je kan jezelf wat dat betreft een duur vliegticket besparen, mits je genoegen neemt met een digitaal strand.
In Sea of Thieves stapt je namelijk in een zonnige wereld met ivoorwitte stranden en azuurblauwe zeeën, om je vervolgens op land en op zee helemaal uit te leven als piraat. Dat doe je niet alleen, want je deelt de wereld met andere spelers en je kan ook je vrienden uitnodigen voor een co-op avontuur.
Met hoeveel vrienden je samen speelt, bepaalt bovendien wat voor schip je mag bemannen. Speel je namelijk in je eentje of met z’n tweeën, dan krijg je een wendbare sloop, maar met drie of vier spelers zal je een heuse driemaster mogen besturen. Daar komt dan ook veel werk bij kijken, van het besturen van het schip, tot aan vullen en afschieten van kanonnen en het repareren van gaten. Liefhebbers van piraten en zeeslag kunnen zich dan ook gemakkelijk de hele herfst vermaken op de digitale Caraïbische Zee! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe Pirates of the Caribbean DLC...