Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 43)

News
zaterdag, 30 oktober 2021 om 17:00
marvels guardians of the galaxy 2021f1634904280
De laatste week van oktober is natuurlijk het hoogtepunt van de spooky maand. Een aantal van ons heeft zich dan ook in Halloween-achtige sferen vermaakt. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Luuc

Eigenlijk heb ik hem vorige week al uitgespeeld, maar het is nu toch pas iets waar ik over mag schrijven: Ik heb Marvel's Guardians of the Galaxy uitgespeeld. Daarmee is het direct mijn Game of the Year, maar goed, het jaar is nog niet voorbij. In mijn uitgebreide review kun je alles lezen over de prachtige score en waarom de game fantastisch is.
Ook heb ik Deathloop uitgespeeld deze week. De Bethesda-game had ik al een tijdje geleden gekocht, maar nu pas heb ik de game daadwerkelijk uit. Anderhalve week vakantie gaf me daar gelukkig ruim de tijd voor. Nu die game is uitgespeeld heb ik ook gelijk een nieuwe game gekocht: Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 HD op de PS4. Ik heb beide gamecollecties al voor de PS3, maar had zin om op de huidige generatie weer te starten, dus dat is precies wat ik nu aan het doen ben!
the outsiderf1607343000

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: The Outsider
Als groot fan van Stephen King stond de HBO-serie The Outsider al een tijdje op mijn to watch-lijstje. Helemaal aangezien het een HBO-serie is en de cast onder andere bestaat uit grootmachten als Ben Mendelsohn en Jason Bateman - die overigens ook de regie voor een paar afleveringen op zich heeft genomen. De afgelopen week had ik eindelijk tijd om de serie van begin tot eind te kijken.
De show begint zoals je bij een samenwerking tussen King en HBO zou verwachten: duister. Er wordt in een plaatsje in Georgia een jongen dood aangetroffen. Ook niet zomaar: hij is bijna uit elkaar gescheurd. Voor de politie lijkt de zaak alleen geen groot probleem, want alle aanwijzingen wijzen maar één kant op, namelijk naar de plaatselijke honkbalcoach (Bateman). Toch is er één probleem, want er is ook duidelijk bewijs dat die verdachte op het moment van de moord honderden kilometers verderop was.
Het is een heerlijk concept dat zorgt voor prachtige televisie. Tenminste, de eerste helft van de serie ongeveer. Naarmate The Outsider namelijk richting de finale gaat en het mysterie wordt ontrafeld, wordt de serie steeds minder sterk. Achteraf bleef ik dan ook over met een gemixt gevoel. Maar een tegenvallend einde past dan ook perfect bij de boeken van Stephen King.
146617 riders republic playstation 5 screenshot 02f1635515343

Chris

Uitgespeeld: LEGO DC Super-Villains
Gekocht: Riders Republic
Gekeken: Just Beyond
Riders Republic mag ik reviewen voor de site en daar heb ik hoge verwachtingen van. Steep beviel goed, dus hopelijk geldt hetzelfde voor deze spirituele opvolger. Binnenkort lezen jullie onze review!
LEGO DC Super-Villains had ik vorige week gekocht en inmiddels heb ik de credits gezien. Is het spel daarmee uitgespeeld? Nee, nog lang niet! De game kent bonusmissies, een enorme open wereld om nog te ontdekken en de versie die ik gekocht heb heeft nog een enorme lading extra's. daar kan ik me dus de komende tijd nog wel mee vermaken!
Just beyond leek mij interessant, een nieuwe serie op Disney+ in de sfeer van The Twilight Zone (het melodietje wordt zelfs in een aflevering gebruikt!). Helaas is het vooral op de jeugd gericht, met steeds tieners in de hoofdrol en verhalen die nét niet zo interessant zijn als die van de Zone. Er zijn wel een paar leuke afleveringen bij die bruikbaar zijn voor Halloween, dus dat is weer een pluspunt!