Wanneer wordt de PS5 goedkoper?

Article
zaterdag, 30 oktober 2021 om 12:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Een prijsverlaging voor de PS5 lijkt momenteel ondenkbaar. Door het chiptekort zijn er maar weinig PS5's beschikbaar en daar maken vooral scalpers gebruik van. De prijs voor een PS5 kan wel bijna verdubbelen. Wanneer mogen we verwachten dat de prijs daalt naar een normaal niveau?
Nog geen PS5 kunnen vinden, maar wel net een nieuwe telefoon? Haal dan snel een nieuw smartphonehoesje!
De PS5 is al een aantal maanden uit en kost je officieel 499 euro. Dit is dan de versie met de mogelijkheid om disks te gebruiken. Er is ook een goedkopere versie van 399 euro. Hier kan je alleen de digitale versie van de PS5 games op spelen.
Voor deze officiële prijzen worden de consoles verkocht op sites zoals bol.com en Media Markt. Helaas zijn de consoles op deze sites bijna altijd wel uitverkocht. Als je de PS5 dan echt nu wil hebben dan heb je eigenlijk maar een optie, de console via andere sites kopen. Dit kost je alleen een stuk meer geld.
Sony zal de officiële prijs voor de consoles ook niet snel zelf lager maken, want het bedrijf verkoopt de consoles namelijk al met verlies. Het bedrijf hoopt de winst te behalen uit de verkoop van games en software voor de PS5.
ps5 controllerf1592919068

Waarom is er zo'n tekort?

Het grootste probleem is het tekort aan PS5's. Er is veel vraag, maar weinig aanbod. Dit geeft scalpers de kans om de beperkte voorraden op te kopen en door te verkopen voor een veel hogere prijs. Dit is bijna niet te voorkomen, dus moet het aanbod van PS5's groeien om dit probleem op te lossen. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.
Sony heeft erg veel last van het chiptekort. Het bedrijf is hierin niet de enige. Xbox heeft namelijk dezelfde problemen, maar ook andere elektronische apparaten zijn maar moeilijk te krijgen door het chiptekort. Om meer PS5's te kunnen leveren, moet het chiptekort dus worden opgelost. Het nadeel is alleen dat chipmakers verwachten dat het tekort nog tot ver in 2022 of 2023 gaat duren. Slecht nieuws voor de consument dus.

Wachten op acties?

Nederlandse webwinkels doen de afgelopen jaren aan Black Friday acties. Black Friday is overgewaaid uit de Verenigde Staten en het houdt in dat winkels hoge kortingen geven op verschillende producten. Bij de webwinkels gaat dit dan vooral om elektronische apparaten, waaronder consoles. Het is nog maar de vraag, gezien de schaarste van de PS5, of er wel acties komen rond de PS5, maar het in de gaten houden ervan kan in ieder geval geen kwaad.
2021 07 05 playstation gadgetsf1625507084

Niet alleen de console is duur

Naast de prijs van de console zelf, is de prijs voor games ook aan de hoge kant. Voor een fysieke kopie van een game ben je 75 euro kwijt. De game in de webwinkel van de Playstation kost je 80 euro.
De reden hiervoor zou zijn, omdat het ontwikkelen van games meer tijd kost. Dit maakt het maken van een game ook duurder, dus moeten makers van games de prijzen wel omhoog gooien. Hou hier dus zeker rekening mee als je veel geld wil neerleggen voor de PS5, want het is zonde om de PS5 aan te schaffen, maar geen geld over te hebben voor games.
playtation 5 studiof1605864992

Wat is dan slim om te doen?

Snel zal de PS5 in prijs dus niet echt dalen. Het kan nog wel een paar jaar duren, voordat het makkelijk is om een PS5 voor normale prijs te krijgen. Je kan natuurlijk altijd wel in de gaten houden of er misschien extra voorraad bij komt bij sites zoals bol.com of Media Markt. Daar zal je de console altijd voor de adviesprijs kunnen kopen.
Bij die winkels kun je natuurlijk ook andere nieuwe techproducten vinden, zoals de iPhone 13. Als je die haalt, heb je alleen wel één (of meerdere) screenprotectors nodig zodat je het leven van je telefoon verlengd. Je wil immers dat die net zo lang meegaat als de PS5, namelijk zo lang mogelijk!

Populair Nieuws