Game releases 2017 - De beste games voor de start van 2017

Article
vrijdag, 06 januari 2017 om 9:00
xgn google image
Het nieuwe jaar is van start gegaan en dit jaar kunnen we weer verschillende toppers van games verwachten. Zo kunnen we in het najaar aan de slag met bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2, maar hoe zit het met de games in het begin van het jaar? Hier zijn de beste game releases 2017 om zeker in de gaten te houden.
Het verhaal dat 2016 heet is afgesloten en we kijken nu naar 2017. Het is tijd voor een nieuw begin, maar welke games gaan 2017 een goede start proberen te geven? Wij zetten de vijf beste games die we in het begin van 2017 kunnen verwachten op een rij. Deze moet je niet uit het oog verliezen!
De games in dit lijstje hebben een releasedatum tussen 1 januari 2017 en 1 april 2017.

5. Resident Evil 7: Biohazard (PS4, Xbox One en PC)

Resident Evil 7 gaat terug naar waar de franchise zo bekend van is. Pure horror, maar dan op een stealth manier waarbij je pas echt actie gaat gebruiken als er geen andere mogelijkheid meer is. Je kunt niet zomaar naar een plek toe rennen en hopen dat je het level haalt, je moet van te voren een plan in je hoofd hebben met wat je gaat doen.
Het mooie dat Resident Evil 7: Biohazard mogelijk met zich mee gaat brengen is de intense spanning. Geen pure horror waarbij je continu van je stoel springt door verschillende schrikmomenten, maar juist een rustige opbouw waarbij de spanning steeds groter wordt. Daarnaast komt de Resident Evil 7 ook met PSVR ondersteuning om de game nog een stuk spannender te maken.
In Resident Evil 7 sta je oog in oog met alle horror die je in het huis van de familie Baker kunt vinden. Het doel van de game is namelijk ontsnappen uit dit huis, maar dit wordt een stuk lastiger dan verwacht. Zo probeert de familie Baker hier iedere keer een stokje voor te steken.
Resident Evil 7: Biohazard zou wel eens de beste horrorgame van de afgelopen tijd kunnen worden. Wij zitten er in ieder geval al helemaal klaar voor na de game al even te hebben getest. Onze eerste mening over Resident Evil 7: Biohazard kun je in de preview lezen. De game komt op 24 januari 2017 uit.
104004

4. For Honor (PS4, Xbox One en PC)

Een van de toppers van Ubisoft voor 2017 komt in het begin van het jaar al uit. We kunnen vanaf 14 februari 2017 namelijk aan de slag met epische zwaardduels en gave veldslagen. Het gaat natuurlijk om For Honor waar jij de verscholen ridder, viking of samoerai die in jezelf zit naar buiten laat komen.
For Honor werd tijdens de E3 van 2015 getoond en sloeg in als een absolute topper onder de community. De game bevat zowel een singleplayer als een multiplayer en daar kun jij volop de strijd aangaan met jouw geweldige zwaardkunsten. In For Honor draait het namelijk allemaal om zwaardgevechten.
Ondanks dat je zeker een paar uur in de singleplayer van For Honor van de middeleeuwse setting kunt genieten, is het juist de multiplayer waar men het meest naar uitkijkt. Daar ga je namelijk in verschillende gamemodi aan de slag om van een ander team te winnen. Iedereen is een ridder, viking of een samoerai en je moet proberen de veldslag tegen het andere team te winnen.
De gameplay ziet er vooralsnog tof uit en als de releasegame ook zo goed gaat worden als in de preview, kunnen we 14 februari alvast in onze agenda noteren. Het zou zomaar kunnen zijn dat For Honor genoeg gameplay biedt voor de komende jaren.
104006

3. Mass Effect: Andromeda (PS4, Xbox One en PC)

Eindelijk gaan we in 2017 weer aan de slag kunnen met een gloednieuwe Mass Effect! Mass Effect Andromeda komt namelijk op 23 maart 2017 uit en de eerste beelden beloven al veel goeds. Dat moet ook wel na het enorme succes van Mass Effect 2 en Mass Effect 3.
Mass Effect Andromeda staat in het teken van de Pathfinder. Als speler stap jij in de schoenen van deze Pathfinder en moet je op expeditie om een nieuw thuis voor de mensheid te vinden. In Mass Effect Andromeda kunnen we wederom aan de slag met roleplay.
Je neemt zelf namelijk alle keuzes in de game. Blijf je vriendelijk tegen de buitenaardse wezens die je tegenkomt of ga je de strijd met ze aan? Daarnaast is je karakter weer volledig up te graden naar jouw wensen. Upgrade je gelijk je combat stijlen of ga je liever aan de slag met nieuwe gadgets?
Je bepaalt het allemaal zelf in Mass Effect Andromeda en in Mass Effect gaan we aan de slag met een compleet nieuw verhaal met nieuwe personages. Na het succes van de vorige delen kunnen we wederom een absolute topper verwachten en daarom staat deze game op de derde plek in dit lijstje.
104007

2. Horizon: Zero Dawn (PS4)

In het begin van 2017 kunnen we ook weer aan de slag met een game die is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf, maar dit is niet zomaar een Nederlands bedrijf. Horizon: Zero Dawn wordt namelijk gemaakt door Guerilla Games. Juist, de maker van de uiterst populaire Killzone franchise.
In Horizon: Zero Dawn ga je aan de slag in het jaar 3000. Het zijn niet meer de mensen die bepalen wat er in de wereld wordt gezegd of gedaan, want de robot dinosauriërs hebben de macht gegrepen. In Horizon: Zero Dawn ga jij op een avontuur in deze post-apocalyptische wereld.
Horizon Zero Dawn is een open wereld game. Jij moet proberen zien te overleven tussen alle gevaarlijke monsters die de wereld nu onderdrukken, maar om met de tijd mee te gaan beschik je gelukkig over enorm veel nieuwe gadgets. Jij stapt in de game in de schoenen van Aloy en door de monsters te verslaan verzamel je nieuwe onderdelen om te overleven en nieuwe apparatuur te ontwikkelen.
Guerilla games belooft ons een enorm grote wereld en als het van hetzelfde niveau is als de Killzone franchise kunnen we onze borst alvast nat maken. Horizon: Zero Dawn komt op 28 februari 2017 uit.
104009

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U, Nintendo Switch)

2017 moet het jaar van Nintendo worden. Alles draait om de Nintendo Switch die Nintendo terug naar de absolute top der videogames moet brengen. De Nintendo Switch ziet er interessant uit en zet in ieder geval hoog in met één gloednieuwe game: The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
Breath of the Wild komt uit voor zowel de Switch als de Wii U en moet de nieuwste topper worden in de uiterst populaire The Lengend of Zelda serie. Je kruipt zoals altijd in de huid van Link en er staat weer een groots avontuur op je te wachten. Dit keer niet zoals we normaal kennen van de serie, maar in de vorm van een open wereld game.
Volgens Nintendo biedt deze open wereld enorm veel uitdaging met avonturen waar wij urenlang mee aan de slag kunnen gaan. Deze game moet samen met de Nintendo Switch de redder worden van Nintendo. Als de game net zo goed is als de enorme hype en de prachtige gameplaybeelden, dan maakt Nintendo grote stappen richting de absolute top.
De release van deze game is nog wel een dingetje. De Nintendo Switch wordt in maart 2017 verwacht, maar of de nieuwe Zelda game ook op dezelfde releasedatum uitkomt is nog niet zeker. Wij kijken in ieder geval ontzettend veel uit naar het nieuwe avontuur van The Legend of Zelda, en de combinatie met een open wereld zorgt ervoor dat het een van de beste game releases 2017 kan worden.

Populair Nieuws