Op de E3 die in de zomer van 2015 plaats vond in L.A., toonde Ubisoft de eerste gameplay trailer van haar nieuwe titel For Honor. Deze actiegame staat in het teken van veldslagen, belegeringen en ridderduels. Met name de multiplayer modus sloeg aan bij het publiek en dat heeft een reden. Inmiddels is er nog meer bekend over de multiplayer van For Honor en belooft de game een hoop buzz te gaan creëren.

Tijdens de preview dag in Parijs mochten wij alvast met deze game aan de slag. Lees hieronder alles over de multiplayer in onze For Honor multiplayer special! Ben je benieuwd naar de singleplayer? Dan kan je terecht in onze For Honor singleplayer special.

For Honor Multiplayer

Wat kunnen we verwachten van de multiplayer?

In totaal zijn er nu drie multiplayer modi bekend die in For Honor aan bod komen. Tijdens de E3 konden spelers de modi Dominion en Duel aanschouwen. Dominion kan het beste vergeleken worden met een Hardpoint uit de Call of Duty reeks. Met drie andere spelers probeer je drie gebieden over te nemen om zo het hoogste aantal punten in de wacht te slepen. Naast je team van vier spelers, lopen er ook computergestuurde soldaten met je mee die je helpen in de strijd.

Dominion biedt een meer strategische manier van online spelen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de omgeving en je wordt uitgedaagd om te blijven bewegen. Duel daarentegen is een een-tegen-een gevecht waarbij vijf duels gespeeld worden. De kleine maps en tijdsdruk laten zien dat dit de definitie is van competitie.

Naast de twee modi die al eerder bekend waren, presenteerde Ubisoft tijdens de preview dag afgelopen november een derde modus, genaamd Elimination. Elimination is een vier-tegen-vier duel waarbij alles op het spel staat. Het idee is erg simpel: het team dat als laatste over blijft, wint. Maar wanneer je bent neergehaald is alles wat je kunt doen hopen dat iemand je overeind helpt.

Er zijn nu drie modi bekend die beschikbaar gaan worden voor de For Honor multiplayer. Gelukkig blijft het hier niet bij, want volgens de makers zal er genoeg afwisseling zijn in de spellen. Speel je liever in teams van twee of drie, dan is dat geen probleem. Wie weet wat er nog meer voor ons in petto staat?

For Honor Multiplayer

Faction Wars

Voor je begint met spelen moet je, net als in Pokemon Go, een factie kiezen. Dit team zal gedurende je multiplayer sessies als een familie voor je zijn. Elk potje dat je speelt in multiplayer speel je onder een bepaalde vlag, namelijk: vikingen, samurai of ridders. Elk van deze facties heeft een unieke speelstijl, andere personages en een eigen mapstructuur.

Er zijn drie soorten schalen waarmee de ranglijsten worden aangepast, die allemaal een bepaalde tijd duren. De zogenoemde Turns duren 6 uur, Rounds duren 2 weken en Seasons duren 10 weken. Aan het einde van elke oorlog worden de punten en de bijbehorende prijzen verdeeld.

Alles wat er gebeurt tijdens de Faction Wars heeft invloed op het spel. Ubisoft geeft aan na elk type oorlog (turn, round of season) de gebeurtenissen te verwerken in de omgeving en de mappen. Dit betekent dus dat de Faction Wars zich verplaatsen aan de hand van de locaties waarop de veldslagen plaatsvinden. Zo wordt een Risk-achtig gevoel gecreëerd om spelers op te laten gaan in de strijd.

Faction Wars wordt cross-platform. Ook dit werd eind november bevestigd door Ubisoft. Zowel de PC-gemeenschap als de consoles doen allemaal mee in dezelfde oorlog. Het is dus mogelijk om vrienden uit te dagen die het spel op een ander platform hebben. Nu kan er eindelijk gekeken worden of PC inderdaad het “master-race” is!

For Honor Multiplayer

Fijne kneepjes

For Honor is niet voor iedereen weggelegd. De gevechten die je hebt zijn voornamelijk gebaseerd op het blokkeren van de tegenstander en het uitvoeren van counter-attacks. Hoewel je sommige vijanden compleet kan overmeesteren door op knoppen te rammen, moet je wel rekening houden met je conditie (stamina). Dit maakt For Honor een tactisch spel wat niet te vergelijken is met een hack & slash game.

Toch is For Honor een game waar een goede balans is tussen nieuwe spelers en spelers met meer ervaring. Zo is er een levelsysteem, maar dit heeft geen invloed op de kracht van je personage. De beruchte paywall, waar spelers zichzelf omhoog kunnen kopen met echt geld, is daarom ook niet aanwezig. Alles is voor iedereen beschikbaar en dat gaat ook zo blijven, volgens Ubisoft.

Natuurlijk is er wel de mogelijkheid om betere items of nieuwe outfits te krijgen, maar deze ontvang je door middel van spelen. Hoe langer je het spel speelt, des te beter je vondsten zijn aan het einde van gevechten. Bovendien zit er aan elk voordeel een nadeel, want wanneer je een bepaalde statistiek wilt verbeteren, staat daar altijd iets tegenover. Meer attack zorgt voor minder defense en sneller lopen gaat ten kosten van je conditie.

For Honor Multiplayer

For Honor Multiplayer - Vernieuwend, vertrouwd en verslavend

Hoewel het een relatief lastige gameplay heeft, is For Honor een titel die competitie in iedereen naar boven haalt. Ubisoft lijkt zichzelf te gaan bewijzen door een game neer te zetten met samurai, ridders en vikingen. Deze tactische actiegame belooft met name in de wereld van multiplayer een ware hype te worden. Zonder twijfel mag gezegd worden dat de multiplayer van For Honor eer doet aan het Middeleeuwse thema.