De top 10 beste mobile games die wij nog willen zien - leuk voor onderweg

  Begin dit jaar heeft Nintendo aangekondigd dat de titel Dr. Mario World naar mobiele apparaten komt. Steeds meer console-games komen naar mobiel, zoals Mario Kart en Life is Strange. Dit zijn de top 10 beste mobile games die wij het liefst nog willen zien verschijnen.

  10. Life Is Strange 2

  We beginnen deze special met de beste mobile games die wij nog graag zouden willen zien met Life is Strange 2. De gameserie die zich vooral focust op het vertellen van verhalen verscheen in haar eerste deel al op je telefoon. Hoe leuk zou het zijn als wij het tweede deel van deze reeks ook onderweg zouden kunnen spelen? Life Is Strange is niet zozeer gefocust op intensieve gameplay of een uitgebreide spelwereld maar is vooral bedoeld om helemaal in een verhaal te duiken. Perfect voor op je telefoon, als je niet uren bezig wilt zijn om een wereld te ontdekken.

  Life is Strange is gratis te downloaden in de App-store en op Google Play. Bij de gratis download is het alleen mogelijk om de eerste aflevering van het seizoen te spelen, waarna je voor de andere delen moet gaan betalen. Laten we hopen dat Life Is Strange 2 ook naar mobile komt, maar dat we niet voor alle delen hoeven te betalen.

  9. Diablo 3

  Deze dungeoncrawler waarin je een verhaal vol demonen en mysterie beleefd, is al te spelen op alle current-gen platformen. Ook is er de mogelijkheid om Diablo 3 onderweg te spelen op de Nintendo Switch, maar voor wie dit niet is weggelegd zou het heel fijn zijn als Diablo 3 naar mobiele apparaten komt.

  Alhoewel Diablo 3 geweldig zou kunnen zijn op mobile laten de controls een vraagteken achter. Hoe ga je al jouw aangewezen skills kunnen gebruiken als je alleen maar de vrijheid hebt van een klein scherm van je telefoon. Knoppen als bij de Nintendo Switch heb je namelijk niet. Om het demonische verhaal van Diablo 3 te kunnen ervaren op mobile zou wel geweldig zijn.

  Diablo 3 is een verhaal wat je meesleept in een demonische wereld waar alles en iedereen je probeert te vermoorden. De lange speeltijd die je aan Diablo 3 kwijt kunt zou geweldig zijn op mobile als je lekker lang wil spelen. Bijvoorbeeld als je lang ergens moet wachten of wanneer je een lange vlucht hebt.

  8. Apex Legends

  De battle-royale game Apex Legends, van de makers van Titanfall haalde in zijn eerste acht uur van de release al bijna een miljoen spelers. Battle-royale games als Fortnite en PUBG zijn al te spelen op mobiele apparaten, het zou dus een hele goede zet zijn als Apex Legends dit ook doet. Hiermee kan de game namelijk door nog meer mensen gespeeld worden en wordt het misschien wel net zo groot als Fortnite.

  Deze battle-royale game heeft al iets weg van Fortnite, als het gaat om de features in de game, maar geeft een hele andere sfeer dan andere Battle-royale games. Door de meer realistische uitstraling van Apex Legends oogt het daarom ook iets volwassener. Apex Legends is gratis te downloaden op Playstation 4, Xbox One en PC.

  7. Mario & Sonic op de Olympische Spelen

  Of het nou de Winter of Zomerspelen zijn, Mario & Sonic op de Olympische Spelen is een zeer welkome gast voor op mobile. In de trein schaatsen met Peach of hardlopen met Sonic is ontzettend leuk, vooral voor de mensen die zelf geen intensieve sport willen beoefenen. Als je partner vraagt wat je vandaag hebt gedaan, zeg je gewoon dat je 10 kilometer bent wezen hardlopen met je vriend Sonic.

  De minigames van Mario & Sonic op de Olympische Spelen zijn al makkelijk te spelen op bijvoorbeeld de Nintendo DS, hier speel je ook al met een touch-pen. De overstap naar touch bediening zou dan niet bepaald moeilijk moeten zijn. Zeg je sportschool abonnement maar op, want straks heb je geen tijd meer om daadwerkelijk te gaan hardlopen.

  6. Super Smash Bros.

  Super Smash Bros. is al te spelen op de Nintendo Switch, wat ook een platform is voor onderweg. Voor degene die alleen geen zin hebben om een volledig nieuw console aan te schaffen zou het heel fijn zijn als Super Smash Bros. ook naar mobile zou komen. Hoe de besturing van Smash over wordt genomen op mobile is de vraag, maar alsjeblieft, maak dit realiteit.

  Super Smash is een echte klassieker die iedereen zou moeten spelen en het gebruik op mobiel zou de ervaring ontzettend gemakkelijk maken. Ook voor mensen die geen Nintendo-fanboy zijn en die geen zin hebben om 300 euro uit te geven aan een Nintendo Switch. Je hoeft alleen maar even in je contacten te kijken om tegen iemand te vechten.

  5. Tekken

  Fighting-games als Mortal Kombat en Injustice hebben al de overstap gemaakt naar mobile-gaming, dus waarom Tekken dat nog niet? Hoe gaaf is het om je vijanden te spiezen als Yoshimitzu of te pletten tussen de dijen van staal van Christie Monteiro. In Tekken sta je met twee spelers tegenover elkaar om vervolgens elkaar helemaal de prak in te meppen.

  Op mobile zou dit dan ook een ideale setting zijn. Games als Mortal Kombat laten al zien dat een mobile-versie van de game prima te spelen is met een paar aanpassingen natuurlijk. Het is bijvoorbeeld niet goed mogelijk om op mobile een combo van 20 moves te maken waarvoor je meer dan honderd knoppen moet indrukken maar toch blijft het een leuke toevoeging voor de mobiele bibliotheek.

  4. GRIS

  Deze Indie-game neemt je mee met prachtige muziek, geweldige graphics en een verhaal waar je u tegen zegt. GRIS speel je in ongeveer vijf uur uit, dus is het een ideale game die je af en toe op mobile kan oppakken. Vooral voor de iets nieuwere telefoons zal GRIS een genot zijn om te spelen. De prachtige graphics komen hier dan ook daadwerkelijk tot zijn recht.

  GRIS focust zich vooral op het oplossen van puzzels, waar je lang mee bezig kan zijn. Leuk als je even wilt relaxen dus. Heb je te veel stress gehad op je werk, speel dan even een level van GRIS in de trein en kom even tot rust. Aan de andere kant kan het ook zijn dat je nog meer meer gaat stressen, omdat je die ene specifieke puzzel maar steeds niet kunt oplossen.

  3. Guacamelee

  Volg het verhaal van Luchador Juan in zijn strijd tegen Calaca, en in Guacamelee 2 de zwarte gaten die in het dorp tevoorschijn komen. De 2D sideview van Guacamelee zou ideaal zijn voor mobile. Met de virtuele besturingknoppen op het scherm zou je jouw Luchador kunnen besturen. Een game als Guacamelee lijkt wel wat moeilijker op een klein scherm als de helft van je beeld wordt overgenomen door knoppen, maar daar kun je wel omheen werken.

  Compleet in Mexicaanse sferen versla je je vijanden, met hier en daar een goed geplaatste grap. Guacamelee is een game die je casual in de trein kan spelen, omdat je niet per sé intensief voor de buis gekluisterd hoeft te zitten. Af en toe een level spelen is al genoeg voor een flinke dosis plezier.

  2. Nintendogs

  Verzorg, was en laat je kat of hond uit in Nintendogs. Hoe leuk zou het zijn als je overal waar je naartoe gaat een hond of kat bij je zou hebben zonder de troep die een echte hond of kat met zich meebrengt. Zo hoef je geen vakje in je tas vrij te maken voor poepzakjes en hoef je ook geen hondensnoepjes mee te nemen voor als je hond op de goede plaats een grote boodschap doet.

  Nintendogs speelde je al op de DS met de touch-pen, waarom zou dit dan niet kunnen op mobile? Wrijf simpelweg over je hond heen met je vinger om deze schoon te maken of voer je trouwe viervoeter door alleen maar op het voedsel-icoon te drukken. Ideaal voor iedereen die heel graag een huisdier heeft, maar hier bijvoorbeeld hartstikke allergisch voor is.

  1. Mario Party

  Misschien wel de ultieme minigame verzameling die er is. Mario Party speel je met drie andere vrienden die tegen elkaar racen in mini-games om zoveel mogelijk sterren en munten te verzamelen. De mini-games zouden makkelijk met touch-controls te bedienen zijn, mocht deze game naar mobile komen.

  Het voordeel van deze mini-games is dat ze niet heel lang duren. Een hele game met meerdere mini-games duurt ook geen uren, dus zou je dit prima in bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig kunnen spelen. Het leukste zou natuurlijk zijn als je deze game ook online tegen anderen zou kunnen spelen op mobile. Schaf dan alvast maar een groter databundel aan, want je MB's zullen er doorheen vliegen.

  Super Mario Party

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.