De beste gadgets voor mobile gaming!

Article
zondag, 18 april 2021 om 11:00
screenshot 2021 04 13 132431f1618313123
De vraag naar de next-gen consoles is enorm hoog, maar tegenwoordig wordt er een ander platform ook heel populair voor gamen: je smartphone. Met deze gadgets voor mobile gaming tover je jouw smartphone om tot een perfecte gaming console.

Razer Kishi Game Controller

Het grootste nadeel van mobile gaming is ongetwijfeld de besturing. Hoewel een touchscreen namelijk goed werkt als je bijvoorbeeld een puzzelgame aan het spelen bent, is dat zeker niet het geval voor een first person shooter. Dankzij de sterk verbeterde hardware in smartphones is het tegenwoordig namelijk gewoon mogelijk om een game als Fortnite, PUBG of Call of Duty te spelen op je telefoon.
Wil je bovenaan de leaderboards verschijnen in je favoriete, competitieve games, dan is het zeker een aanrader om een controller voor je smartphone aan te schaffen. Eén van de beste opties daarvoor is de Razer Kishi. In plaats van een externe controller aan te sluiten, kan je met dit apparaat je smartphone wedgen tussen de controller en via de USB-C port te koppelen. Op die manier heb je ineens je eigen versie van de Nintendo Switch Lite die je overal kan gebruiken! Check alleen wel even of jouw smartphone wordt ondersteund door de Razer Kishi.
screenshot 2021 04 13 132703f1618313262

Otterbox Mobile Gaming Clip

Heb je al een Xbox One of Xbox Series X controller in huis en ben je verliefd op de vorm, layout en knoppen, dan is er ook een andere oplossing naast de Razer Kishi Game Controller. Otterbox, het bedrijf dat bekend is geworden door haar zeer stevige smartphone-hoesjes, maakt nu namelijk ook een handige accessoire voor gaming: de Otterbox Mobile Gaming Clip.
Je kan deze gadget eenvoudig plaatsen op je Xbox One of Xbox Series X controller - qua vorm verschillen de controller namelijk niet veel van elkaar. Vervolgens kan je je smartphone in de klem bovenaan plaatsen en de houding van de gadget naar eigen smaak instellen. Op die manier kan je met een ergonomische houding gamen en door het ontwerp heb je ook geen last van het gewicht van je smartphone.
sony wh 1000xm4 foto 1f1607429816

Sony WH-1000XM4

Een voordeel dat mobile gaming heeft ten opzichte van de klassieke consoles, is dat je er overal mee aan de slag kan. Of je nu thuis zit op de bank, ergens middenin de stad bent of even een potje wil gamen in het openbaar vervoer. Het kan allemaal.
Je wil tijdens het gamen alleen niet gestoord worden en ondertussen andere mensen ook niet storen. Niet iedereen wil immers genieten van het geluid van rondvliegende kogels en explosies in de trein. Een noise-cancelling koptelefoon is daarbij de ideale oplossing. Op die manier kan jij andere mensen om je heen niet meer horen en zij horen jouw geluiden niet meer. Natuurlijk is het lastig kiezen tussen alle opties die er tegenwoordig zijn, maar als je meteen de crème de la crème in huis wil halen, dan zit je met de Sony WH-1000XM4 meteen goed!
screenshot 2021 04 13 132925f1618313664

Anker PowerCore Powerbank

We kunnen tegenwoordig genieten van prachtige en indrukwekkende games op mobile, dankzij de krachtige hardware in smartphones. Maar die hardware kan alleen niet voorkomen dat de games een flinke aanslag zullen zijn op je accu. Als je in de trein een paar potjes aan het spelen bent, dan kan het zomaar eens gebeuren dat je halverwege de dode met een lege batterij zit.
Een onmisbare gadget voor mobile gaming is dan ook een powerbank. Ben je iets teveel tijd verloren aan een intens potje in je favoriete game, dan kan je wanneer de nood hoog is altijd even je powerbank uit de tas halen om een aantal kostbare uren aan je accu toe te voegen. Powerbanks kunnen alleen flink van elkaar verschillen, dus zorg er wel voor dat je er één van een betrouwbaar merk in huis haalt, zoals Anker.
google stadia pro beter te vergelijken met ps plus en xbox live gold dan met netflix 152867f1618313594

Google Stadia

Als je aan mobile gaming denkt, dan denk je al snel aan de mobiele versies van topgames of titels die puur met het oog op smartphones zijn gemaakt, zoals Clash of Clans, Roblox en Pokémon GO. De mogelijkheden voor mobiel gamen gaan vandaag de dag alleen veel verder!
Je kan tegenwoordig namelijk Google Stadia gebruiken via je smartphone. Daarvoor heb je een Google Stadia-controller nodig en een abonnement. Vervolgens kan je via de servers een heel scala aan games streamen, waar je dus geen dikke console op PC voor nodig heb. En als je onderweg verder wil gaan met de games die je thuis speelt, dan is Google Stadia daar ook de ideale oplossing voor.