Beste Firstlook 2018 Booths - Weer een heleboel om te zien

Article
dinsdag, 09 oktober 2018 om 12:23
xgn google image
Ook dit jaar werd Firstlook weer in de Jaarbeurs Utrecht gehouden. Natuurlijk is de conventie niks zonder een heleboel toffe booths en daarom zijn wij erop uit gegaan om eens te kijken wat nu echt de meest gave plekken waren die je daar kon bekijken. Dit waren de beste Firstlook 2018 booths om dit jaar te bezoeken.

Vertigo Games

We beginnen deze keer met een kleine, maar toch erg toffe stand. Je kon naar hartelust zombies knallen op de Vertigo Games-stand in Arizona Sunshine. Aan het begin van de dag was de rij, in tegenstelling tot die bij veel andere stands, niet erg lang. Daardoor kon je perfect even al je woede kwijt door op een flinke horde ondoden te knallen. Het tofste was dat dit compleet in VR gedaan werd, waardoor toeschouwers voor ze het wisten al een geweer op zich gericht kregen.
Opvallend was dat je bij deze vorm van VR vrij rond kon lopen. Dit lijkt gevaarlijk, gezien je op een beursvloer staat, maar er was in de booth sprake van full-body tracking waardoor je echt het gevoel hebt van alle kanten door zombies belaagd te worden. Mocht je een zwak hart hebben en snel bang worden, dan is het niet aan te raden om deze VR-titel zelf te spelen. Voor alle anderen was dit een bijzonder toffe ervaring!
140313

De Monster Energy BMX Show

Dit jaar waren er heel veel toffe games zoals Kingdom Hearts 3, SoulCalibur VI en Super Smash Bros. Ultimate. Maar behalve games was er ook onwijs veel ander tofs te zien. Zo werd er een complete BMX show weggegeven waarbij de éne na de andere stunt werden uitgevoerd. De stunters van het Monster Energy BMX-team zijn van heinde en verre gekomen om iedereen op Firstlook van een toffe show te voorzien.
De show was een waar spektakel en trok een heleboel mensen. Zo nu en dan viel één van de BMX-ers, maar zelfs dan werd er luid geklapt omdat ze direct weer opstonden om weer verder te racen. Dit doorzettingsvermogen verdiend wel een plekje in deze special.
140315 1

PlayStation

Een andere booth die niet te missen viel was de PlayStation booth. Hier was ook veel te zien en te doen. Niet alleen was er een groot podium waar spelers werden uitgenodigd om bijvoorbeeld Fortnite tegen elkaar te spelen, maar waren er ook heuse Tekken 7, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege en Rocket League toernooien.
Daarnaast viel de stand op omdat er ook veel aan andere games te spelen viel. Zo speelde je hier Marvel’s Spider-Man en de PlayStation VR games Astro Bot: Rescue Mission, Space Pirate, Trainer, Tetris Effect, Blood & Truth. Voor de mensen die Spider-Man al hebben was deze stand minder interessant, maar door al de andere games toch zeker een bezoekje waard!
140316

Deep Silver

Iedereen die uitkijkt naar Metro Exodus kon ook dit spel op Firstlook uitproberen. Tenminste, mits je het geen bezwaar vond om minimaal een uur in de rij te moeten wachten. Want dat was de gemiddelde wachttijd hier. Gelukkig viel er in de stand tijdens het wachten genoeg te zien. Er stond zelfs een levensgroot standbeeld waar je mee op de foto mocht.
Mocht je dus niet in de rij willen staan dan kon je alsnog een leuke herinnering aan de booth overhouden. Het gebeurde regelmatig dat een groepje mensen één persoon uit hun groep in de rij lieten staan en vervolgens één voor één even de rij verlieten om tussendoor maar even de tijd met een foto te doden.
140317

Nintendo

Nintendo heeft enorme stappen gemaakt als we de stand van dit jaar vergelijken met die van vorige keren. Vorig jaar waren er mensen die zich afvroegen waar de Nintendo-stand was. Vervolgens kwamen ze erachter dat ze die stand gewoon voorbij waren gelopen, omdat het eigenlijk de 'Pokémon-stand' was. Maar dit jaar pakt Nintendo flink uit met Super Mario Party, Super Smash Bros. Ultimate en ook Pokémon Let's Go Eevee en Pokémon Let's Go Pikachu.
In de booth kon je ook, zoals gebruikelijk, weer een game code ophalen voor een speciale Pokémon. Daarnaast was er een tribune en een groot scherm waar verschillende toernooien werden gehouden. Zo konden mensen hun Splatoon 2-skills tonen tijdens een toernooi. De winnaars daarvan mochten hun titel verdedigen op de grote Firstlook Main Stage en maken kans de beste Splatoon spelers van Europa te worden.
140318

Beste Firstlook 2018 Booths - Firstlook Main Stage

Maar het echte feest werd op de Firstlook Main Stage gebouwd. Deze was al direct bij de ingang opgebouwd en was een podium waar veel goodies werden weggeven en ook veel toernooien werden gehouden. Winnaars van het Splatoon-toernooi kwamen hier bijvoorbeeld ook samen voor de alles beslissende strijd. Ook waren er competities zoals 'wie is de beste moeder', waarbij uiteindelijk een moederbord werd gegeven aan de moeder die de meeste kinderen ter wereld had gezet van de moeders in het publiek.
De Firstlook Main Stage stond perfect gepositioneerd. Iedereen die genoeg had gezien van alle stands verzamelde zich hier en werd door alles toch nog even ervan weerhouden om naar de uitgang te lopen. In ieder geval was er op en rondom dit podium een erg toffe sfeer.
Wil je meer lezen over Firstlook? Eerder hebben wij een sfeerverslag gepubliceerd.

Populair Nieuws