Top 5 beste E3 2021 games voor 2022!

Article
zondag, 20 juni 2021 om 12:00
elden ring horsef1623936438
Ondanks dat de E3 2021 niet op de normale manier gehouden kon worden, hebben uitgevers een hele berg aan games getoond. Dit zijn de beste titels die de revue hebben gepasseerd die in 2022 moeten uitkomen!

Elden Ring

De eerste game waar we enthousiast van werden op E3 2021, werd al gelijk op de Summer Game Fest getoond, namelijk de nieuwe game van FromSoftware: Elden Ring. Er was voorafgaand aan de E3 nog niet veel bekend over de game, maar met een gameplay trailer en interviews zijn we de afgelopen week veel te weten gekomen over Elden Ring.
Zo ziet het ernaar uit dat fans van Dark Souls zich geen zorgen hoeven te maken dat FromSoftware kiest voor een compleet andere aanpak. Elden Ring lijkt namelijk veel elementen te lenen uit de bekende, hardcore RPG-reeks, maar zal het wel laten afspelen in een andere setting. George R.R. Martin is namelijk verantwoordelijk voor de lore van de game en hij heeft zich flink laten inspireren door de Noorse en Keltische mythologie.
Daarnaast zijn we er ook achtergekomen dat Elden Ring co-op krijgt voor vier spelers, een dynamisch weersysteem, een dag- en nachtcyclus en grote gebieden die je op een paard kan verkennen. En misschien nog wel het beste nieuws was de releasedatum. Elden Ring komt namelijk op 21 januari 2022 uit, wat een stuk eerder is dan velen hadden verwacht.

Avatar: Frontiers of Pandora

De eerste Avatar-film is alweer bijna 12 jaar geleden verschenen, maar de wereld van Pandora is nog steeds springlevend. Regisseur James Cameron werkt namelijk aan maar liefst vier sequels en daarnaast komt ontwikkelaar Massive Entertainment met Avatar: Frontiers of Pandora.
We kregen de eerste in-game beelden van de plotseling te zien tijdens de Ubisoft Forward show op E3 2021. Het was zeker niet een game die we hadden verwacht om te verschijnen, dus dat was een aangename verrassing. Niet alleen omdat het niet was voorspeld, maar ook omdat de digitale versie van Pandora en beeldschoon uitziet. De game komt dan ook alleen uit voor de next-gen consoles, PC en Google Stadia.
Hoe de gameplay er precies gaat uitzien is nog niet bekend. Het kan wel weer divers gaan worden, want net zoals de eerste Avatar game ziet het ernaar uit dat we met Na’vi én menselijke soldaten aan de slag kunnen. Wel moeten we nog even geduld hebben, want Avatar: Frontiers of Pandora komt ergens in 2022 uit.
the legend of zelda breath of the wild 2 e3 2021f1623828046

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Als er één game is waar Nintendo Switch-eigenaren met smart naar uitkijken, dan is het natuurlijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Er bestond ook nog de hoop dat de game al in 2021 zou uitkomen, maar op E3 2021 heeft Nintendo bekendgemaakt dat de fans geduld moeten hebben tot volgend jaar.
Toch was het niet alleen maar een teleurstelling op de Nintendo Direct, want de uitgever en ontwikkelaar heeft wel nieuwe beelden laten zien van Breath of the Wild 2 - wat overigens niet de officiële titel van de sequel wordt.
Zo zagen we tijdens de E3 presentatie Link hoog door de lucht zweven. En met hoog bedoelen we ook écht hoog. Dat zijn dan ook een belangrijk gameplay-element gaan worden in de Breath of the Wild sequel, dus verwacht veel verticale gebieden. Daarnaast lijkt het er ook op dat de functionaliteit van runes uitgebreid gaat worden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer in de schoenen van Link te stappen!

Starfield

Een titel die een beetje een enigma blijft is Starfield, de gloednieuwe IP van ontwikkelaar Bethesda. De game is al drie jaar geleden aangekondigd, maar tot nu toe hebben we er nog geen gameplay van gezien. Wel kreeg Starfield een trailer tijdens de Xbox & Bethesda games showcase op E3 2021, inclusief een releasedatum: 22 november 2022.
We zullen dus nog even geduld moeten hebben voor de langverwachte RPG. Na afloop van de presentatie onthulde Todd Howard nog wel wat we ongeveer kunnen verwachten van de gameplay. Volgens de grote baas van Bethesda gaat de game namelijk een ‘Skyrim in space’ worden. Liefhebbers van The Elder Scrolls V: Skyrim kunnen alvast in hun handen wrijven!
mario rabbids sparks of hopef1623936825

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Eén van de grootste verrassingen op E3 2021 was zonder twijfel Mario + Rabbids Sparks of Hope, die tijdens de Ubisoft Forward werd aangekondigd. Naja, het zou één van de grootste verrassingen zijn geweest, ware het niet dat Nintendo zelf de game per ongeluk ‘s ochtends al had gespoild. Oeps!
Dat doet gelukkig niks af aan ons enthousiasme voor de game. De voorganger van de game, Mario + Rabbids Kingdom Battle was een verrassend sterke en diepgaande titel en Sparks of Hope lijkt daar mooi op voort te bouwen. De helden gaan nu de ruimte in om te strijden op verschillende planeten, waar ze op de slagvelden een stuk vrijheid krijgen om te bewegen. Ook zien de beschikbare aanvallen er lekker gevarieerd uit.
We moeten nog wel even geduld hebben voor de release van Mario + Rabbids Sparks of Hope. De game zal namelijk exclusief voor de Nintendo Switch uitkomen in 2022, maar een precieze datum is nog niet bekend.