Top 5 beste DLC van 2018 - De beste aanvullingen van het jaar

  Het lijkt inmiddels standaard te worden in de game-industrie: een titel uitbrengen en vervolgens een extra DLC-pakket. Voor velen had dat gedeelte ook wel in de game kunnen zitten, maar het was dit jaar niet alleen maar kommer en kwel. Dat kun je wel zien aan deze uitstekende toevoegingen in de top 5 beste DLC van 2018.

  5. Destiny 2 Forsaken

  De top 5 beste DLC van 2018 wordt afgetrapt met de grote uitbreiding voor Destiny 2. In september is Forsaken uitgekomen en die uitbreiding wordt gezien als een soort The Taken King voor Destiny 2; Bungies poging om de game weer fris aan te laten voelen door veel nieuwe content toe te voegen. En daar slaagt de ontwikkelaar uitstekend in.

  Niet alleen kent Forsaken weer talloze nieuwe schietijzers waarmee je de vijanden in Destiny 2 uitschakelt, ook kent de DLC een duister en interessant verhaal waarin een publiekslieveling het leven laat. Daarnaast is er zelfs een verademing in de vorm van de Gambit modus die volgens ons “één van tofste toevoegingen is die Bungie in tijden heeft gecreëerd.”

  Forsaken is dan ook een DLC die Destiny 2 weer leuk doet aanvoelen, maar de prangende vraag is hoe Bungie de game in de toekomt blijft ondersteunen. Ondanks dat heeft Destiny 2 Forsaken toch een plekje in de top 5 beste DLC van 2018 gekregen.

  4. Mario + Rabbids Battle Donkey Kong Adventure DLC

  Eén van de meest opvallende crossovers van de laatste jaren leverde een bijzonder game op: Mario + Rabbids. De Nintendo Switch-game verbaasde vriend en vijand op de E3 van 2017, maar “het bizarre huwelijk is een ware succesformule” en dat was te zien in het cijfer. De game kreeg van onze een 8.5 in de Mario + Rabbids: Kingdom Battle review.

  De DLC borduurt voort op het absurde van Mario + Rabbids en teleporteert Mario en zijn nieuwe kompanen naar een nieuwe wereld, waarin Donkey Kong en een Rabbid-tegenhanger ronddwalen. Door de toevoeging van de aap met zijn klassieke rode stropdas en Rabbid Cranky wordt de gameplay frisser. Donkey Kong kan via springplanken een flink parkoers afleggen, terwijl Rabbid Cranky met zijn kruisboog dood en verderf zaait.

  Voornamelijk door de toevoeging van die oude personages in een nieuwer jasje en de nieuwe levels is Mario + Rabbids Battle Donkey Kong Adventure DLC een vereist voor liefhebbers van het turn-based strategy genre. De apentoevoeging kreeg van ons dan ook een mooie 8.5 en hoort zeker thuis in het lijstje met top 5 beste DLC van 2018.

  3. Spider-Man The Heist DLC

  Rondslingeren door een grote en levendige stad, wie wil dat nu niet? In Spider-Man is dat precies wat je doet, evenals het neerslaan van flink wat slechteriken en andere bekende personages uit het Spider-Man universum. De game kreeg dan ook een verdiende 9 van ons in de review en tijdens het spelen werd er al gehint naar een toekomstige DLC met een ex-scharrel van Peter Parker in de hoofdrol: Black Cat.

  In Spider-Man The Heist is zij weer terug in Manhattan en een vos verliest misschien wel haar haren, maar niet haar streken. Black Cat betreedt dan ook weer direct het boevenpad en haar slachtoffers zijn de talloze maffiabendes die Manhattan hebben overgenomen. Niet alleen moet je Black Cat stoppen, maar ook de diverse bendes moeten achter de tralies verdwijnen.

  The Heist DLC voegt dan ook weer nieuwe elementen toe aan Spider-Man en is het eerste deel van een drieluik aan extra content. Mede door die vele toevoegingen en een verrassend leuke dynamiek tussen Spider-Man en Black Cat, vooral hun geschiedenis, is dit een DLC-pakket die elke Spider-Man-bezitter moet spelen. Een verdiende plek in de top 5 beste DLC van 2018.

  2. Prey Mooncrash

  Prey mag wel één van de verrassingen van 2017 worden genoemd. De titel van Arkane Studios bracht horror, humor en veelzijdigheid op een interessante manier samen en bracht een bijzondere game uit. Niemand had eigenlijk extra content voor de titel verwacht, maar tijdens de E3 2018 liet Bethesda weten dat het spel nieuwe gameplay kreeg.

  Dit was niet alleen in de vorm van meerdere modi, zoals een survival of new game + modus, maar ook in de Mooncrash DLC. Als medewerker van TranStar moet je door een ‘simpele’ situatie op de maan lopen en het einde van het level halen. Ondertussen word je natuurlijk lastiggevallen door diverse Typhon en zal je alles uit de kast moeten trekken om niet dood te gaan.

  Denk niet dat jij na één simulatie weet hoe het level eruitziet en waar de lastige vijanden zitten, want Mooncrash is in dat aspect uniek. Na elke simulatie reset het level zichzelf om meer uitdaging te bieden. Geen enkele simulatie zal daarom hetzelfde zijn en dat dit maakt de Mooncrash DLC erg verfrissend, zoals wij opmerkten in onze Mooncrash hands-on. Mede daarom staat Prey Mooncrash in onze top 5 DLC van 2018.

  1. Assassin’s Creed Origins The Curse of the Pharaohs

  Assassin’s Creed-fans zijn dit jaar goed vermaakt door Ubisoft. Niet alleen kwam in oktober Assassin’s Creed Odyssey uit, in januari en maart kreeg het vorig jaar verschenen Origins zelfs twee DLC-pakketten. In het begin van het jaar was dat Hidden Ones en in maart The Curse of the Pharaohs. En die laatste behoort zeker thuis in het rijtje met beste DLC van 2018.

  De DLC duurt minstens vijftien uur en vertelt een pakkend verhaal met meerdere twists waardoor je steeds denkt het einde van de DLC te naderen, terwijl je nog niet eens een fractie hebt voltooid. Ook zijn de nieuwe omgevingen schitterend en moedigen zij meerdere bezoekjes aan met Thebes en de Valley of Kings als hoogtepunten.

  The Curse of the Pharaohs verhoogt bovendien het level met tien levels en met meerdere nieuwe vaardigheden om vrij te spelen ben je wel even zoet. De DLC kreeg van ons dan ook een 9.0 in de review en is een aanrader voor de complete Assassin’s Creed Origins ervaring.

  Top 5 beste DLC van 2018

  Dit is de top 5 beste DLC van 2018. 2019 kijkt al bijna om de hoek en wij hebben al aangegeven welke DLC jij voor volgend jaar in de gaten moet houden. Lees dat in onze top 5 DLC van 2019 om in de gaten te houden!

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.