Top 5 beste Disney+ series in 2021 om naar uit te kijken

Article
zaterdag, 24 april 2021 om 13:00
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486
Hoewel de lancering van Disney+ alweer zo’n anderhalf jaar geleden is, lijkt het wel alsof de dienst pas in 2021 echt goed van de grond komt. Er zijn dit jaar al twee originele Marvel-series op het platform verschenen, maar daar blijft het lang niet bij. Dit zijn de vijf beste series om dit jaar nog naar uit te kijken!

Star Wars: The Bad Batch

Toen Star Wars: The Clone Wars vorig jaar terugkwam dacht je misschien dat Clone Force 99 a.k.a. The Bad Batch een eenmalige verschijning zou zijn. Binnen The Clone Wars bekeken is dat waar, maar deze afwijkende clone troopers krijgen binnenkort hun eigen serie. De Clone Wars zijn voorbij, maar Star Wars animatie is nog lang niet klaar.
In The Bad Batch volgen we de gelijknamige clone troopers kort nadat de republiek is veranderd in het Empire. De Bad Batch verlaat het Empire en gaat aan de slag als huurlingen, wat natuurlijk leidt tot de nodige avonturen. Daarbij gaan we veel nieuwe gezichten zien, maar ook bekenden uit eerdere series, zoals Captain Rex, Saw Gerrera en Fennec Shand (die we later dit jaar ook weer kunnen zien in The Book of Boba Fett).
Star Wars: The Bad Batch verschijnt op Disney+ op (hoe kan het ook anders) May the Fourth. Daarna gaat de serie vanaf 7 mei verder met wekelijkse afleveringen op vrijdag.

Loki

Disney+ is in 2021 goed geweest voor Marvel-fans. Bijna elke week van het jaar tot nu toe is er een aflevering van een MCU-serie op de streamingdienst verschenen. Na The Falcon and the Winter Soldier is de pauze tussen de series iets langer. De nadruk ligt hier op ‘iets’, want in juni komt de volgende serie alweer: Loki.
In Loki volgen we — verrassend genoeg — Loki, nadat hij in Avengers Endgame aan de 2012-Avengers wist te ontsnappen met de Tesseract. Daarmee heeft hij behoorlijk wat tijdlijnen overhoop gehaald en de Time Variance Authority wil dat hij dat weer goed maakt. Maar als Loki ergens bij betrokken is gaan de dingen niet altijd volgens plan, dus er staan ons ongetwijfeld veel gekke en onvoorspelbare avonturen te wachten in de serie.
Loki is vanaf 11 juni op Disney+ te zien.

Monsters at Work

Monsters at Work stond eigenlijk voor vorig jaar op de planning, maar werd toen, zoals zoveel series, nog even opgeschoven naar 2021. Het leuke van de nieuwe releasedatum is wel dat deze Disney+ serie nu uitkomt in het jaar dat Monsters, Inc. zijn twintigste verjaardag viert. Er zijn genoeg andere manieren om zo’n jubileum te vieren, maar een vervolgserie heeft toch net wat meer gewicht dan een speciale blu-ray of een reeks tweets.
In Monsters at Work is Monstropolis bezig met een energietransitie: de stad wil niet langer draaien op geschreeuw, maar op gelach. Daar middenin moet de net afgestudeerde Tylor Tuskmon aan het werk. Hij heeft de hoop te kunnen werken met zijn idolen: Mike en Sulley.
Monsters at Work begint op 2 juli op Disney+.
monsters universityf1578916497

What If…?

Was What If…? ooit gemaakt zonder Disney+? Het is moeilijk te zeggen, want aan de ene kant zou je denken dat elk televisienetwerk staat te springen series in één van de grootste franchises van het moment. Aan de andere kant is deze serie ogenschijnlijk voor een specifieke groep fans, wat het voor een conventionele tv-zender misschien een verloren tijdslot had gemaakt.
Als jij ooit hebt nagedacht over dit soort mogelijke uitkomsten en situaties, maar dan binnen het MCU, dan is What If…? de serie voor jou. In de serie krijgen we namelijk te zien wat er had kunnen gebeuren als bepaalde gebeurtenissen in het MCU net iets anders waren gelopen. Peggy Carter als supersoldaat? T’Challa als Star-Lord? Zombies? Niets is te gek voor What If …?
What If…? komt medio 2021 naar Disney+.

Star Wars: Visions

Eigenlijk weten we nog maar weinig over Star Wars: Visions, maar misschien is het juist daarom dat het één van de spannendere dingen op de lijst is. We weten in ieder geval wel dat Visions een nieuw perspectief én een nieuwe visuele stijl naar Star Wars gaat brengen. De serie wordt namelijk niet gemaakt door een filmstudio is Californië, maar door Japanse animestudio’s.
Ja, je leest het goed: studio’s in het meervoud. Deze Disney+ ‘serie’ is namelijk niet helemaal wat we normaal gesproken verstaan onder series. Het is namelijk eerder een verzameling korte animefilms, elk met een eigen verhaal en personages (voor zover we weten). Het misschien jammer voor wie van doorlopende verhalen houdt, maar aan de andere kant betkent het dat als een aflevering je ding niet is, er een week later iets heel anders op je staat te wachen.
Star Wars: Visions komt in de loop van 2021 naar Disney+.
star wars visionsf1618841662

De beste Disney+ series van 2021

Het bovenstaande is maar een selectie uit de series die in 2021 naar Disney+ komen. We noemden The Book of Boba Fett al even, maar ook van marvel en compleet andere studio’s staat er nog meer op het programma. Staat de serie waar jij het meest naar uitkijkt er niet bij? Schreeuw het van de daken, want wie weet zet je hem bij een ander op de radar.

Populair Nieuws