Top 5 beste Days Gone skills om vroeg vrij te spelen

  De nieuwe, exclusieve game voor je PlayStation 4, Days Gone, is nu enkele dagen verkrijgbaar. Het is een grote open wereld game vol met geheimen om te ontdekken, plekken om te bezoeken en vaardigheden om vrij te spelen. Dit zijn de vijf beste Days Gone skills die je vroeg vrij moet spelen.

  In totaal zijn er 45 Days Gone skills om vrij te spelen in de game. Een flinke kluif en daarom is het handig om te weten welke je als eerste vrij moet spelen. De skills zijn opgedeeld in de categorieën Melee, Ranged en Surival waarbij je per categorie minstens twee skills moet aanschaffen om een nieuw laag skills te ontgrendelen. Dit zijn de vijf beste Days Gone skills om als eerste je pijlen op te richten.

  Field Repairs - Melee

  We beginnen deze lijst met beste Days Gone skills die essentieel zijn in het begin met Field Repairs uit de Melee categorie. Met deze skill kun je wapens die je gebruikt in een handgemeen repareren met scrap dat je tijdens je reis veel zal vinden. Dit is ontzettend handig aangezien je vooral in het begin constant op de vuist gaat met de Freakers.

  In plaats van dat je wapen dan steeds breekt, kun je deze nu gemakkelijk repareren. Wel moet gezegd worden dat het handig is om goed af te wegen wanneer je een wapen repareert. Als er namelijk drie andere wapens in de buurt zijn van vergelijkbare kwaliteit is het een beetje zonde om je scrap te verspillen aan een dure reparatie.

  Escape Artist – Melee

  De Field Repairs skill is niet de enige Melee skill in onze lijst met beste Days Gone skills die je snel moet vrijspelen. Escape Artist heeft namelijk ook een plekje verdient en met goede reden. Deze skill zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk Freakers kunt vermoorden wanneer ze je van achteren beet grijpen. Door middel van een quicktime event kun je niet alleen ontsnappen, maar ook gelijk een mes in het verrotte hoofd planten.

  Vooral in de eerste uren is deze skill fantastisch aangezien je geregeld te maken zal krijgen met kleine groepen van vier tot zes Freakers. De kans is groot dat één hiervan je in ieder geval weet te besluipen. Met deze skill kun je daar slim gebruik van maken.

  Focused Shot – Ranged

  De volgende in onze lijst met beste Days Gone skills is misschien wel de meest belangrijke op deze lijst, namelijk Focused Shot. Deze skill moet je vrijspelen om het maximale uit de NERO-punten te halen die je in de game tegenkomt. Met Focused Shot kun je de tijd tijdelijk vertragen wanneer je Freakers vanaf een afstandje onder schot wil nemen.

  Zodra je deze skill hebt vrijgespeeld kun je via de NERO-punten steeds langer gebruikmaken van deze skill. Dit is gedurende de game ontzettend handig en al helemaal in het begin. Het kan namelijk voorkomen dat je per ongeluk een horde tegen het lijf loopt en de tijd dan even vertragen om een paar goede schoten te plaatsen is dan ontzettend handig voordat je als een held op sokken de benen neemt.

  Thorn in Your Side – Survival

  De op een na laatste skill in onze lijst met beste Days Gone skills komt uit de categorie Survival. Het betreft Thorn in Your Side waardoor je kruisboogpijlen op kunt rapen en is ontzettend handig. In plaats van dat je steeds weer bomen moet kappen voor je pijlen, kun je nu een deel weer oprapen nadat je ze tussen de ogen van je vijanden hebt geplaatst.

  Let wel goed op dat het dus maar om een deel gaat. Niet elke pijl die je schiet kun je terughalen en speciale pijlen krijg je vaak niet terug. Wat deze skill zo handig maakt in het begin is dat je door deze skill vijandelijke kampen en Infestations als een sluipmoordenaar kunt uitschakelen. Ontzettend handig want dit bespaart je weer Health Kits.

  Hawkeyed – Survival

  Ook de laatste skill in onze beste Days Gone skills lijst komt uit de categorie Survival en met goede reden. Het gaat om de Hawkeyed skill die ervoor zorgt dat je planten op je mini-kaart kunt zien. Dit is vrijwel een vereiste als je planten wil verzamelen in de game, want in de natuur zie je ze niet zo heel snel.

  Met de planten kun je vervolgens weer een aantal wapens maken of ze verkopen bij de verschillende kampen. Dit is ontzettend handig, want door planten te verkopen bouw je een band op met de verschillende kampen en verdien je wat extra geld. Hierdoor kun je sneller nieuwe upgrades kopen voor je wapens en motor en dat is precies wat je nodig hebt als je de wereld van Days Gone wil overleven.

  De beste Days Gone skills zijn nog niet alles!

  Nu je de beste Days Gone skills voor de eerste uren weet, kun je goed aan de slag. De volgende stap is om voor jezelf te bepalen welke van de categorieën je als eerste wil upgraden tot het maximale. Wij raden Survival aan aangezien dit uiteindelijk voor meer vallen en crafting-plek in je rugzak zorgt.

  Voor meer over Days Gone zit je bij XGN aan het goede adres. Zo kun je lezen over de Days Gone personages voordat je begint met spelen en hebben we een review van de game. In onze Days Gone Review gaven we de game een 8.0. De game is nu verkrijgbaar exclusief op de PlayStation 4.

  Days Gone

  Verkijgbaar vanaf 26 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.