De beste CES 2018 aankondigingen van dit jaar!

  Ook dit jaar konden we weer genieten van de CES, de grote electronicabeurs in Las Vegas, en het heeft ons veel aankondigingen opgeleverd. Maar wat zijn de beste CES 2018 aankondigingen van dit jaar? Je leest het in dit artikel!

  Nvidia

  Nvidia Big Format Gaming Displays

  Doorgaans zijn gaming monitors wat kleiner dan televisieschermen, maar met de Big Format Gaming Displays (BFGD) wil Nvidia een brug slaan tussen beide. Een scherm met de specificaties van een high-end gaming monitor en de grootte van een televisie, dat is wat de BFGD's worden.

  En de specificaties liegen er niet om. De BFGD's hebben een grootte van 65 inch (165 cm van hoek naar hoek), beschikken over een 4K resolutie met een verversingsfrequentie van 120 Hz en bieden ondersteuning voor G-Synch HDR, waardoor de game-ervaring vloeiender dan ooit is.

  Uniek aan de nieuwe serie monitors is dat de BFGD een geïntegreerde Nvidia Shield, Nvidia's eigen mediabox, bevat. Zodoende kun je direct, zonder andere systemen aan te zetten, genieten van video's op Netflix en YouTube.

  De Nvidia Big Format Gaming Displays staan gepland voor een release in de zomer. De prijs is nog niet bekend, maar verwacht zeker hoge bedragen

  HTC

  HTC Vive Pro

  De HTC Vive was al een tijdje beschikbaar en met de Vive Pro brengt HTC een nog betere Virtual Reality bril op de markt. En de specificaties op het gebied van de resolutie liegen er niet om: 2280 bij 1600 pixels tegenover 2160 bij 1200 pixels voor de reguliere headset. Daarnaast krijgt de Pro ook nog eens een ingebouwde koptelefoon, iets wat erg ideaal is aangezien je geen extra bekabeling nodig hebt.

  Een veelgehoord kritiekpunt op de originele HTC Vive was dat het apparaat wel erg zwaar is en moeilijk op te zetten is. Door het design wat te veranderen, wordt de Pro ten eerste lichter, maar ook wat gebruiksvriendelijker op het gebied van op - en afzetten.

  De HTC Vive Pro moet dit kwartaal nog uitkomen. Wanneer precies en hoeveel het apparaat gaat kosten is nog niet bekend. Mocht je het apparaat te duur vinden, kan kun je nog altijd voor de originele HTC Vive gaan.

  Kãrlis Dambrãns

  Oprolbare LG televisie

  Ja, je leest het goed. LG heeft een tv getoond die je kunt oprollen. Het betreft weliswaar nog een concept, maar het idee dat je een televisie kunt oprollen is op zichzelfstaand al interessant.

  Het idee achter de oprolbare televisie is ruimtebesparing. Je hebt een speciaal kastje dat dient als het "huis" van de tv waar die ingerold kan worden. Dat doe je met een simpele druk op de knop, waarna de televisie als een poster in elkaar rolt en verdwijnt in het speciale kastje, zoals te zien is in de video van de BBC hierboven.

  Over de televisie in kwestie is op het gebied van specs niet veel bekend. Wat we wel weten is dat het een 65 inch scherm is die beelden in 4K kan laten zien. De oprolbaarheid van het toestel wordt in ieder geval niet gecompenseerd met de kwaliteit. Voorlopig is het apparaat nog in een conceptfase, al is het zeker wel interessant om te zien wat fabrikanten willen bereiken met televisies in de toekomst.

  Samsung

  The Wall

  Samsung trapte af met wellicht één van de beste CES 2018 aankondigingen tot dusver: The Wall. The Wall is een 146 inch televisie (370 cm van hoek tot hoek) die gebruikt maakt van de MicroLED technologie, waarbij elk microscopisch LED lampje zijn eigen licht creeërt. Zodoende krijg je erg levendige kleuren op je televisie.

  De naam zegt het al: The Wall is zo groot als je muur en voor sommige mensen misschien zelfs te groot. Daar heeft Samsung een oplossing voor. Het bedrijf zegt dat mensen een grootte kunnen creeëren die zij ideaal vinden. Hoe Samsung dat voor zich ziet heeft het bedrijf nog niet gezegd.

  Het is eveneens onbekend wanneer The Wall uitkomt en hoeveel het moet kosten. Verwacht wordt dat de consument diep in de buidel mag gaan tasten om het toestel te kunnen kopen.

  Byton

  Elektrische zelfrijdende auto van Byton

  Byton, een nieuwbakken automerk, presenteerde op de CES haar allereerste product: een zeldrijdende en tevens elektrische auto. Zelf noemt het bedrijf het "het eerste slimme intuïtieve voertuig" en dat blijkt ook uit wat de auto kan. Zo heeft het een 5G antenne waardoor het kan communiceren met andere auto's en het zich zodoende bewust is van de omgeving. Ook beschikt het voertuig over de Alexa spraakassistent van Amazon.

  Honderd procent zelfrijdend is Byton's eerste auto, wat officieel nog een concept is, nog niet. Het heeft een zelfrijdend niveau van het derde level, wat neerkomt op dat de autp in principe zelf kan rijden, maar wel kan terugvallen op de bestuurder. Hier is voor gekozen omdat het vierde level, wat dus wel honderd procent zelfrijdend is, niet mag volgens de wet.

  Samsung

  Samsung Q9S 8K TV

  Ja, je leest het goed. Samsung heeft een 8K televisie aangekondigd op de CES. Het betreft een model van 85 inch met allerlei toeters en bellen erop.

  Er is alleen één probleem: er is bijna geen content beschikbaar in 8K. Dat weet Samsung en dus kan de ingebouwde AI die content omzetten (upscalen) naar 8K. Alhoewel dat normaal gesproken niet de meest mooie beelden oplevert, komen er vanaf de beursvloer in Las Vegas goede verhalen op ons af. De tv moet in de tweede helft van dit jaar uitkomen, al is een prijs nog niet bekend.

  Sony

  Sony Xperia XA2 (Ultra)

  Hoe kun je een lijstje met beste CES 2018 aankondigingen maken zonder daarbij de Sony Xperia XA2 te vermelden? Inderdaad, dat kan niet. Dus bij dezen.

  De Sony Xperia telefoons staan bekend als goede mid-range GSM's. Dat is met de Sony Xperia XA2 niet anders. Zo heeft het een dubbele lens, maar dan op de voorkant. De camera aan de achterzijde is er namelijk één van 23 megapixel. De telefoon beschikt tevens over een 5,6 inch scherm, heeft 32 gigabyte aan opslaggeheugen en draait op Android 8.0. Voor 350 euro geen slechte aankoop, al moet je wel wachten tot volgende maand.

  Skagen

  Skagen smartwatch met touchscreen

  Op zichzelf staand zijn smartwatches niet heel erg bijzonder meer, maar als je een fervent fan bent van de Skagen horloges is dat het wel. Het bedrijf maakte al smartwatches, zoals te zien is in de video hierboven, maar deze bleven qua design erg trouw aan de traditionele horloge. Je had vooral je mobiel nodig om het apparaat mee aan te sturen.

  Met de nieuwe serie Skagen smartwatches, de Falster genaamd, komt daar verandering in. De Falster beschikt namelijk over een touchscreen en dat is de eerste keer dat Skagen daarmee komt. Wel blijft het bedrijf trouw aan de traditionele bandjes, maar dat zorgt er met de komst van het touchscreen wel voor een combinatie die we niet vaak zien bij smartwatches als standaard design.

  Sony

  Sony AF8 Bravia TV

  De 4K Bravia A1 OLED TV van Sony werd goed ontvangen vorig jaar en dus is het niet meer dan logisch dat het Japanse bedrijf alweer met een vergelijkbare, maar wel nieuwe serie komt: de AF8 en daar is de AF8 Bravia 4K OLED HDR TV het eerste wapenfeit van.

  Zoals de naam al doet vermoeden, is de nieuwe tv er één die HDR ondersteunt en beelden uitzendt op een 4K OLED beeldschemr van 55 of 65 inch. Niet aan de televisie is het Accoustic Surface systeem, waardoor het hele scherm mee resoneert op geluidsgolven. Een erg unieke ervaring.

  Het is niet bekend wanneer de televisie uitkomt en ook de prijs, die waarschijnlijk wel aan de hoge kant is, is vooralsnog niet bekend. Deze en nog meer Sony aankondigingen kun je zien in de speciaal daarvoor geschreven special.

  Maurizio Pesce

  Intel Core i7 processor met AMD Vega GPU

  Het was al uitgelekt, maar op de CES toch echt officieel onthuld: een nieuwe Intel processor met een geïntegreerde AMD grafische chip. Het betreft een achtste generatie Intel Core i7 processor die beschikt over een meegeleverde AMD Vega GPU.

  De processor staat garant voor goede prestaties, zo verzekerde een interne test van Intel zelf. Uit die tests bleek namelijk dat games als Rise of the Tomb raider en Total War Warhammer zo'n 65 frames per seconden halen op een resolutie van 1080p, terwijl Deus Ex Mankind Divided het moet doen met een framerate van rond de 50 FPS. Erg goede prestaties dus voor een processor met een geïntegreerde grafische chip.

  Vanaf deze lente kun je de nieuwe Intel Core i7 processor tegenkomen in laptops en goedkope desktops.

  Wat vind jij de beste CES 2018 aankondigingen?

  Natuurlijk zijn er meer onthullingen geweest dan deze. Daarom zijn we benieuwd naar wat jij vindt. Wat zijn volgens jou de beste CES 2018 aankondigingen? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.