De beste Hitman Episodes van het eerste seizoen

Article
woensdag, 10 januari 2018 om 14:02
xgn google image
IO Interactive verbaasde in januari 2016 vriend en vijand door twee maanden voor release bekend te maken dat Hitman episodisch wordt. Het eerste seizoen van de game bevatte uiteindelijk zes episodes verspreid over evenveel locaties. Welke vonden het tofst? Je leest het in de special over beste Hitman episodes van het eerste seizoen!
Alhoewel seizoen 2 al in november 2016 werd aangekondigd, hebben we daarna bar weinig meer gehoord over de tweede jaargang van Hitman. Waarschijnlijk heeft het vrijkopen van IO Interactive, ontwikkelaar van Hitman, van Square Enix enige vorm van vertraging opgeleverd. Toch ligt een release van seizoen 2 in 2018 nog altijd in de lijn der verwachtingen, mede omdat IO Interactive de rechten nog heeft. Tot die tijd kun je nog altijd het eerste seizoen spelen, want die heeft ook genoeg vermakelijke levels.

6. Episode 5: Colorado

Tegen het einde van het seizoen wordt Agent 47 naar Colorado gestuurd. Niet om te genieten van de prachtige natuur, maar om naar een omgebouwde boerderij te gaan die nu dient als trainingslocatie voor een private militaire organisatie. Daar lopen namelijk vier leiders rond die het niet zo goed voor hebben met de vrede in de wereld. Aan jou om ze om te leggen.
Op voorhand klinkt de Colorado Episode dus interessant. In plaats van twee, moet je vier doelwitten omleggen. Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige uitdaging. Aangezien je je op een militaire trainingslocatie van een illegale bende bevindt, is iedereen gewapend en per definitie vijandig tegen jou, behalve als je undercover gaat.
Zodoende moet je dus van goede huizen komen om ongezien je vier tegenstanders te vermoorden. In tegenstelling tot de andere episodes gaat dat in Colorado gepaard met veel minder ruimte voor creativiteit. Dat heeft grotendeels met de kleine, sfeerloze boerderij te maken. Het leveldesign straalt weinig creativiteit uit en daar wordt de gameplay in meegetrokken.
Desondanks wisten we ons zeker wel te vermaken met Hitman Episode 5: Colorado. Niet voor niets kreeg het in onze review een keurige 7,5. Niet één van de beste Hitman episodes dus, maar wel de moeite waard om te spelen.
124311

5. Episode 3: Marrakesh

In Hitman Episode 3 is de Marrakesh, de hoofdstad van Marokko, in rep en roer. Claus Hugo Strandberg, een Zweeds bankier, heeft fraude gepleegd waar het hele Marokkaanse volk de nadelen van ondervind en houdt zich na een succesvolle ontsnapping schuil in de Zweedse ambassade.
Honderden mensen protesteren voor het gebouw tegen hem. Van die instabiliteit wil generaal Reza Zaydan haastig gebruik maken zodat hij een staatsgreep kan plegen. Je raadt het al, jij moet Strandberg en Zaydan vermoorden.
Zaydan houdt zich schuil in een verlaten schoolgebouw, terwijl Strandberg zich heeft gevestigd in de ambassade van Zweden. Om beide locaties te bereiken moet Agent 47 zich door de smalle straatjes van Marrakesh vervoeren. Alhoewel je daar veel middelen kunt tegenkomen om je doelwitten te vermoorden, geeft het je niet een gevoel van openheid. En dat is toch wel waar de laatste Hitman zich mee onderscheidt.
De eerste keer dat je Episode 3 zal gaan spelen, is het zeker ook geen pretje door het enorme gebrek aan overzichtelijkheid. Naarmate je er steeds vaker mee aan de slag gaat, begint dat te wennen en merk je pas hoeveel manieren van moorden je kunt toepassen.
124313

4. Episode 4: Bangkok

Je twee doelwitten in Hitman Episode 4: Bangkok zijn Jordan Cross, leadzanger van een band, en zijn advocaat Ken Morgan. Cross is in opspraak geraakt omdat hij zijn vriendin van een balkon gooide, maar is mede dankzij Morgan op een corrupte manier vrijgepleit. Dat kan natuurlijk niet geaccepteerd worden en dus wordt Agent 47 er op uit gestuurd om ze om te leggen.
Met die opdracht op zak trekt Agent 47 naar een hotel in Bangkok, daar waar Cross bezig is met de opnames van een nieuw album. Na een seconde in Bangkok zit je er al helemaal in. Het kleurrijke hotel ademt één en al sfeer en biedt daarnaast voldoende mogelijkheden om je doelwitten om te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een ontploffende tuktuk.
Alhoewel het hotel erg sfeervol is, is het helaas niet heel erg groot. Het gebouw an sich is dat overigens wel, maar de omliggende omgeving niet. Je hebt enkel het terras en de achtertuin. Het meeste speelt zich dan ook af binnenin het hotel. Wat je daarbinnen kunt doen merk je in de nummer vier van de lijst met de beste Hitman episodes tot nu toe.
Saillant detail is dat Cross op de dag van zijn moord 27 is geworden. Een zanger die op zijn 27e overlijdt. Waar kennen we dat van?
124367

3. Episode 1: Paris

De allereerste Hitman episode speelde zich af in een grote villa in Parijs. De doelwitten zijn Viktor Novikov, baas van het modemerk Sanguine, en diens vrouw Dalia Margolis. Alhoewel hun rol onschuldig lijkt, werken ze tegelijkertijd bij een geheime spionnenorganisatie die geheime informatie verkoopt aan derden.
Dat mag natuurlijk niet gebeuren en dus krijgt Agent 47 de taak om de twee om te leggen. Toevallig zijn ze beiden aanwezig bij een grote modeshow in een villa in Parijs.
De villa in kwestie is enorm en geeft je veel mogelijkheden om te moorden. Wil je een kandelaar op het podium laten vallen wanneer Novikov daar staat? Het kan. Wil je Margolis vergiften met rattengif in haar champagne? Ook dat, en tientallen andere manieren tot moorden, is mogelijk.
Het Parijs level is daarnaast erg interessant, omdat het er stikt van de ooggetuigen. Er is immers een grote modeshow gaande. Als je dus niet zorgvuldig te werk gaat, dan zijn er met pech misschien wel vijftig geteugen! Plan je moordmissie dus goed!
124388

2. Episode 6: Hokkaido

Het best wordt meestal voor het laatst bewaard en dat is in het geval van Hitman Hokkaido nét niet het geval. Toch mag de zesde en tevens laatste Hitman episode blij zijn met een tweede plaats, want, man, wat is Hokkaido toch een vette locatie.
Hitman Episode 6 speelt zich namelijk af in een high-tech ziekenhuis waar zich twee doelwitten begeven: Erich Soders en Yuki Yamazaki. Soders is een voormalig baas van Agent 47 en heeft een deal gesloten met het kwaadaardige The Providence in ruil voor een harttransplantatie, terwijl Yamazaki advocaat was voor de criminele Yakuza. Om het kort te houden: ze moeten dood.
Zoals al gezegd; het ziekenhuis in Hokkaido is high-tech en dat merk je aan alles. De deuren die open gaan verschillen per outfit die je draagt, waardoor er dus een zekere vorm van tactiek te vinden is, en het ziekenhuis zelf is lekker groot en geeft je veel mogelijkheden tot moorden. Dat wordt helemaal duidelijk bij Soders. Hij ondergaat een harttransplantatie, een enorme klus omdat al zijn organen aan de andere helft van zijn lichaam zitten, en dus kun je die operatie op verschillende manieren verstoren..
Durf jij het aan om op moordtocht te gaan in Japan? In Hitman Episode 6: Hokkaido, die volgens ons één van de beste Hitman episodes tot nu toe is, krijg je de kans.
124391

1. Episode 2: Sapienza

De naar onze mening beste Hitman episode van het eerste seizoen is zonder twijfel Sapienza. Die brengt Agent 47 naar het Italiaanse kuststadje Sapienza waar hij twee wetenschappers moet omleggen: Silvio Caruso en Franceseca de Santis. Het tweetal is bezig met het maken van een dodelijk virus en wil dat wereldwijd gaan verspreiden. Aan jou om ze tegen te houden.
Vrijwel iedere Hitman speler zal het met ons eens zijn. Sapienza is met afstand de grootste, meest sfeervolle en daarmee ook de beste map in Hitman. Je kunt namelijk een heel dorpje met winkels en al verkennen, daarnaast nog een villa ten grote van die in Parijs doorlopen en ook nog eens een ondergronds labaratorium binnen sluipen. Dat alles met één doel: de wereld redden van een dodelijk virus.
Zoals gewoonlijk zijn er weer vele manieren om je twee doelwitten te vermoorden, maar daar blijft het niet bij. Je moet namelijk ook nog het virus onschadelijk te maken en dat is al een klus op zich. Hoe dat gaat, moet je zelf ontdekken in Hitman Sapienza!

Wat vind jij één van de beste Hitman episodes van het eerste seizoen?

Het eerste seizoen is inmiddels al ruim een jaar voorbij en de tweede jaargang moet dit jaar nog uitkomen. Maar we zijn allereerst benieuwd naar wat jij vind. Wat vind jij de beste Hitman episode van seizoen één? Laat het ons weten in de comments.
Voorheen waren alle episodes overigens los te verkrijgen (wat trouwens nog steeds zo is), maar met Hitman: The Complete First Season en The Game of The Year Edition kun je ze allemaal ook in één keer kopen.