Nvidia Shield Android Versie 2 Review - Mediacenter en console ineen

  We leven in een maatschappij waarin we van steeds meer gemakken willen worden voorzien. We willen geen moeite doen om een serie op te starten en geen moeite hoeven te doen om iets op YouTube te bekijken. En het liefst willen we ook nog een potje gamen. Het kan allemaal, lees hier de Nvidia Shield Android Versie 2 review.

  In deze Nvidia Shield Android Versie 2 Review lees je alles wat je moet weten over de Nvidia Shield en of het wat voor jou is om dit apparaat in huis te halen. Het is een mediaspeler waarbij je films kunt streamen, games kunt spelen (via de cloud) en nog veel meer zoals je hier zult lezen.

  Nvidia Shield Android Versie 2 Review

  Mooier, beter, strakker

  De titel, versie 2, doet het al vermoeden. Er was eerder al een Nvidia Shield. Maar zoals we allemaal weten volgen technieken elkaar in sneltreinvaart op en ook Nvidia wil niet achterblijven. Wat meteen in het oog springt is de grootte van de Nvidia Shield, hoewel dat woord niet helemaal gepast is. Het apparaat is namelijk super klein en vele malen kleiner dan zijn voorganger. Ook de controller die mee wordt geleverd om te kunnen gamen, heeft een metamorfose ondergaan en is minder log.

  Je betaalt voor dit kleine apparaatje zo’n 260 euro. Ja, dat is even flink in de buidel tasten en daarmee is het bijvoorbeeld stukken duurder dan een Apple TV of Chromecast, maar vergeet niet dat je nu een mediacenter én spelcomputer ineen hebt. Met de ingebouwde Chromecast kun jij je favoriete series kijken, andere apps downloaden of dus een potje gamen. En dan is dat laatste stukken goedkoper dan de Alienware Steam machine, waarvan de controller stukken minder gebruiksvriendelijk is dan die van de Nvida Shield!

  Game on!

  Waar Jordi nog viel over de vorige controller, hebben we daar met de Nvidia Shield versie 2 niets op aan te merken. We testten de Shield met meerdere games en het is allemaal geen probleem: na een paar uur heb je geen idee dat er eigenlijk al wat uurtjes voorbij zijn. Je zou zo nog een hele dag door kunnen gaan, dus dat is een mooi teken! Gamen op de Shield is heerlijk en de spellen ogen grafisch niet verkeerd.

  Moet je bovendien nagaan hoe makkelijk het is om dit onderweg te vervoeren zodat je ergens anders de boel kan aansuiten en verder kan gaan. De Switch mag dan hot zijn, de Nvidia Shield met alle PC-titels is weliswaar niet iets wat je onderweg kunt spelen, maar wel wat je makkelijk elders kunt aansluiten. Het weegt niets! Houd er alleen wel rekening mee dat je altijd online moet zijn en dus een stabiele internetverbinding nodig hebt, anders kun je niet gamen!

  Nu horen we je denken “Maar wat nou als ik helemaal geen gamer ben, wat moet ik dan met zo’n Shield?” Simpel. Het mediacenter maakt je stoutste dromen waar en het is een kwestie van betalen voor gemak. Heel veel gemak.

  Om een voorbeeld te noemen: een tijdje geleden was de nieuwe Star Wars trailer de lucht in geslingerd. Vriend en vijand hadden het erover. Star Wars is zo’n ‘ding’ waar altijd wel over gepraat wordt. De Nvidia Shield speelt in op deze actualiteit. Want zodra je de Shield had opgestart, zoals wij deden, kreeg je meteen in het hoofdmenu de trailer aangeraden te zien voor op YouTube. Handig dus!

  Nvidia Shield Android Versie 2 Review

  Lekker YouTuben vanaf de bank

  Je kan vanaf de bank door YouTube scrollen en je favoriete video’s opzoeken en in goede kwaliteit op je tv bekijken. Bovendien kun je het jezelf nóg makkelijker maken door bij een stemcommando je favoriete YouTube video op te zoeken. Dan hoef je dus niets te tikken, maar kun je binnen luttele seconden al genieten van bijvoorbeeld de klassiekers van Michael Jackson. Let alleen wel op: belangrijke dingen zullen herkend worden, andere dingen niet.

  Zo kregen we het absoluut, maar dan ook absoluut niet voor elkaar om XGN te vinden op YouTube, en dat terwijl we tocht echt ons eigen video-kanaal hebben. Of we het nou uitspraken op zijn Engels, of in het Nederlands, er rolden allemaal andere resultaten uit. Zonde, al is en blijft het voor velen een luxe kwestie.

  Thuis je bioscoop creëren

  Naast YouTube kun je allemaal apps downloaden en nog meer tijd spenderen aan diverse films en video’s. Netflix kijken in 4K, check. Waar het aanbod op filmgebied bij Neflix redelijk achterloopt (vooral de Originals doen het goed), is het aanbod via de bepaalde te installeren apps heel goed. Films als Logan zijn gewoon al te kijken. Al moet je daar wel geld voor neerleggen, waarbij huren goedkoper is dan de film daadwerkelijk aanschaffen.

  De een zal het duur vinden, de ander niet. Als jij een redelijk nieuwe film in de beste kwaliteit thuis vanaf de bank kunt bekijken voor 5 euro, is dat dan duur of niet? Het ligt er maar net aan hoe het je bekijkt. Een avondje bioscoop is in ieder geval een stuk duurder. En gemak dient de mens. Als je al 260 euro over hebt voor de Shield ben je waarschijnlijk niet een persoon die moeilijk gaat doen om een paar euro uit te geven voor een goede film.

  Nvidia Shield Android Versie 2 Review

  Verruim je mediawereld

  Al hoeft dat natuurlijk niet. Er zijn ook apps waar je niet voor hoeft te betalen. Sterker nog; er zijn gratis apps, waar je misschien niet eens van gehoord hebt en die toch zeer leuke content bevatten! Je kan letterlijk je culturele horizon verbreden dankzij de Shield. Wat te denken van Viki, met allemaal Koreaanse series?

  Je kan het aanbod ook nog filteren zodat je bijvoorbeeld enkel zoekt naar films uit Japan of China, om maar een dwarsstraat te noemen. Het aanbod per land is niet heel uitgebreid, maar ondertussen ben je vele dagen verder wil je dit hele aanbod al bekeken hebben. En tegen die tijd dat je dat gedaan hebt, staan er vast weer mooie films tussen.

  Je merkt het: we zijn enthousiast. De Shield is een geweldig apparaat en eigenlijk een must-have voor mensen die wel eens Netflixen, gamen of andere apps gebruiken. Je zult merken dat je gaat experimenteren en veel leuke dingen ontdekt. En dat alles wordt ondersteund met een goed staaltje techniek. Met de technische specificaties van de Shield zit het wel snor.

  Zo heeft de Shield nog altijd een Tegra X1 system-on-a-chip. Deze is door Nvidia zelf gemaakt en bevat maar liefst 256 rekenkernen. Het apparaat heeft 3GB RAM geheugen en een opslag van 16GB tot 500GB voor de duurdere versie. Deze opslag kan nog worden uitgebreid doordat de Shield twee USB ingangen heeft.

  Aanbod aan games blijft beperkt

  Zijn er dan helemaal geen minpunten? Zoals genoemd is er het redelijk hoge prijskaartje en werkt spraakherkenning niet optimaal. Al zal de grootste stoorzender voor gamers het aanbod zijn. Je betaalt een tientje per maand om gebruik te kunnen maken van allerlei games (daarnaast zijn er nog titels die je los moet aanschaffen, dus dat komt er bovenop), maar het aanbod is eigenlijk te schaars. Iets wat ook al het geval was bij de vorige Shield. Het zorgt er voordat dat je de Shield als gamer erbij hebt. Al is het een mooi ding voor een casual gamer of iemand die niet altijd het nieuwste van het nieuwste zoekt. Qua games moet je denken aan titels als No Man's Sky, The Witcher 2, Torment en LEGO Harry Potter.

  En gezegd moet worden dat het een fijner apparaat is dan de Alienware Steam machine (al is dat geen mediacentrum) die toch qua gebruikersgemak minder punten scoort. De Shield sluit je aan en je bent praktisch klaar, en ook de menu’s zijn zeer overzichtelijk. In een oogopslag je je welke apps je kunt downloaden en ook welke games er te spelen zijn: wat in de aanbieding is, wat je met meerdere mensen kan spelen, wat nieuw is enzovoorts. Gebruiksvriendelijker had het absoluut niet gekund.

  Nvidia Shield Android Versie 2 Review

  Monsterlijk apparaat

  En zo scoort de Nvidia Shield in zijn geheel heel veel punten. Je betaalt wat, maar dan heb je ook wat. Namelijk heel veel gemak en ziek veel opties. Of je nu wilt gamen, wilt YouTuben, nieuws wilt volgen, een film wil huren of je favoriete Netflix aflevering wilt kijken. De mogelijkheden zijn divers en alles werkt super snel.

  Natuurlijk zijn er hier en daar kleine dingetjes die beter hadden gekund, maar eerlijk is eerlijk: de Nvidia Shield is een monsterlijke uitvinding. Eenmaal aangeschaft, kun je niet meer zonder!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Klein compact ding!
  • Door apps je horizon verbreden
  • Ondersteuning 4K
  • Veel betere controller dan bij Steam Machine
  • Harde schijf op aansluiten
  • Aanbod games vrij beperkt, veel nieuwe titels niet aanwezig
  • Hoog prijskaartje
  • Stemherkenning niet je van het
  • Altijd verbonden zijn met internet om te kunnen gamen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.