Foto: Sony

Nieuwe Sony Bravia televisies

De vorig jaar gelanceerde 4K Bravia A1 OLED televisie werd met succes ontvangen en is erg populair. Om aan de vraag te voldoen start Sony de nieuwe AF8 lijn met de introductie van de AF8 Bravia OLED 4K HDR TV. Net als het eerdere 4K OLED model ondersteunt ook de AF8 Bravia televisie HDR, waardoor er een erg sterk contrast tussen kleuren is.

De AF8 Bravia OLED 4K HDR TV maakt daarnaast gebruiken van de Accoustic Surface technologie, waardoor het hele scherm mee resoneert op geluidsgolven. Over het scherm gesproken. Dat telt acht miljoen pixels, waardoor je retescherp tv kunt kijken of kan gamen.

De AF8 Sony televisie draait op Android TV, waardoor je series en films op Netflix kunt kijken, maar ook games kunt kopen en spelen via de Google Play Store. Zodoende is de nieuwste Sony Bravia tv een manusje van alles, al zul je dat ook merken op het prijskaartje. Welk bedrag daar op staat is overigens nog niet bekend, maar ga er vanuit dat je een flink tijdje moet sparen om de tv, die in een 55 inch en 65 inch variant uitkomt, te kunnen betalen.

Sony komt ook met XF90 serie

Nu is de AF8 lijn niet de enige nieuwe serie televisies die door Sony is aangekondigd. Het Japanse bedrijf komt namelijk ook met de XF90 televisies. Die beschikken eveneens over een 4K HDR resolutie die 8 miljoen pixels op het scherm toveren. Die pixels kunnen dankzij de X-Motion Clarity techniek in snelle sportwedstrijden en actiefilms nog soepeler weergeven worden, waardoor je helemaal in de wedstrijd of film zit.

Daarnaast krijgt de XF90 tv ook een eigen soundbar: de HT-XF9000. Deze 2.1-kanaals-soundbar produceert Dolby Atmos dankzij de Vertical Surround Engine. De televisie is in een 49, 55, 65 en 75 inch formaat beschikbaar.

Naast de XF90 en AF8 televisies heeft Sony ook nog twee nieuwe type LED tv's aangekondigd: de XF80 en XF85, die beide uitgerust zijn met 4K X-Reality PRO.