Beste bioscoopfilms oktober 2019 - Bekijk die grijns van die psychopaat eens!

Article
dinsdag, 01 oktober 2019 om 13:03
joker review adembenemend controversieel en angstaanjagend 154944 1f1622447713
Ook deze maand komen er weer een heleboel films uit om je door popcorn gezoete vingers bij af te likken. Reserveer maar vast een luxe stoel in één van je favoriete bioscoopzalen, haal er wat popcorn en frisdrank bij en zoek één van de komende films uit om van te genieten. Voor je het weet vliegen de uren in de bioscoop weer voorbij, zo leuk heb je het! Gelukkig kun je dan direct een andere zaal in lopen om daar ook nog even één van deze beste bioscoopfilms oktober 2019 mee te pakken!

Joker (3 oktober)

Nog eventjes en dan kunnen we massaal naar de bioscoop om deze maffe clown te bezichtigen. Zo gaan we ervaren of Joaquin Phoenix een betere Joker weet neer te zetten dan voorgangers zoals Heath Ledger. In ieder geval kunnen we vertellen dat Joker echt een film is die je aandacht zal grijpen. De film werd eerder al met een 9.2 beoordeeld in de Joker review. Tijd om te genieten!
Toch is deze film wat anders dan de gemiddelde mensen van een superhelden film verwachten. Verwacht niet intens veel actiescènes. Joker is een maf personage waarbij alle draadjes op de verkeerde plek zitten. Dat maakt het juist leuk om in zijn hoofd te proberen te kruipen. Deze film is dan ook eerder een psychologische spraakmakende achtbaanrit. Zo zien we echt het personage Joker opbloeien tot de psychopaat die hij eigenlijk is. Dit wordt neergezet met adembenemend acteerwerk van Joaquin Phoenix.
f ck de liefde st 1 jpg sd lowf1569856495

F*ck de Liefde (3 oktober)

Deze maand kunnen we ook genieten van een film van Nederlandse bodem. Alhoewel Nederlandse films niet bij iedereen in de smaak vallen, is dit een perfecte film voor mensen die gewoon een avond willen beleven waarbij ze niet hoeven na te denken. F*ck de Liefde is een typische Nederlandse komediefilm met een heleboel bekende gezichten.
Dit keer volgen we drie liefdesverhalen. Lisa (Bo Maerten) zit in een scheiding en gaat er met haar vrienden tussenuit. Zij ontmoet dan de wereldreiziger Jim (Thijs Römer), die ondertussen van zijn vrijgezellenleven geniet en vol in bed duikt met een ander. De man van de zus van Jims bedpartner is ondertussen zijn werk kwijt en probeert dit geheim te houden. Er gaat dus van alles fout en als bioscoopbezoeker mag je ervaren hoe ze dit weer gaan rechtzetten.

Everest: De Jonge Yeti (9 oktober)

Als je op zoek bent naar een film om met het hele gezin te kijken, dan is Everest: De Jonge Yeti mogelijk iets voor jou! Dit is een animatiefilm van de hand van DreamWorks Animation en Pearl Studio. Je wordt ondergedompeld in een nieuw wereld vol magie. De film is ontwikkeld door dezelfde studio die het succesvolle Hoe Tem Je Een Draak maakte.
We zien hoe het tienermeisje Yi een yeti ontdekt. De Yeti is helemaal alleen en samen met Yi en haar vrienden reist hij af op een epische tocht om zijn familie terug te vinden. Dit wordt niet makkelijk, want er is een zoöloge die jacht maakt op die magische Yeti. Lukt het om de Yeti die zij Everest noemen, te herenigen met zijn familie?
trouble st 1 jpg sd lowf1569856600

Trouble (9 oktober)

Een andere familiefilm die mogelijk de moeite waard is om te gaan zien, is Trouble. Dit wordt een muzikale film voor heel het gezin. Net als Everest: De Jonge Yeti, is deze film geanimeerd. We volgen de avonturen van een hondje dat een verwend leventje leidt.
Dat verwende leven wordt compleet op zijn kop gezet wanneer het rijke baasje er plots niet meer is. Trouble wordt door de kinderen van het rijke baasje op straat gezet. Hier moet hij zien te overleven tussen al het afval. Wanneer de kinderen ontdekken dat ze voor hun erfenis afhankelijk zijn van Trouble, ontstaat er een klopjacht op de hond. De film doet qua verhaal een beetje denken aan de Disneyfilm Aristocats. Deze keer alleen met een hond.

Gemini Man (10 oktober)

Wanneer je zin hebt in een film met Will Smith in de hoofdrol dan zit je hier goed. Dit wordt een sciencefiction-actiethriller waarin de steracteur het nodige staaltje acteerwerk weer mag laten zien. Dit keer kruipt hij in de huid van de huurmoordenaar Henry Brogan. Normaal krijgt hij doelwitten aangewezen om te vermoorden. Nu keert de wereld zich om. De huurmoordenaar wordt het doelwit van een jonge en ambitieuze concurrent.
In de film spelen een heleboel bekende namen. Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, tv-serie Fargo), Clive Owen (Inside Man, The International) en Benedict Wong (Doctor Strange, The Martian). Gemini Man is geregisseerd door Oscarwinnaar Ang Lee (Life of Pi, Brokeback Mountain). Het scenario is geschreven door David Benioff (Game of Thrones), Billy Ray (Overlord, The Hunger Games) en Darren Lemke (Shazam!).
maleficent 2 st 1 jpg sd low copyright 2019 disney pixar all rights reservedf1569856738

Maleficent 2: Mistress of Evil (16 oktober)

Disney komt deze maand ook weer met een nieuwe Disney live action film. Dit keer is het een vervolg op de toentertijd verschenen Maleficent. Voor wie niet meer weet wie dit is: dit is de slechterik uit het bekende sprookje van Doornroosje. Enkele jaren terug kreeg Angelina Jolie de kans om dit personage te vertolken in een spin-off met de slechterik in de hoofdrol. Nu is het tijd om dit verhaal voort te zetten in een interessante nieuwe film.
Ook dit keer is Aurora van de partij. Er worden vraagtekens gezet bij hun ingewikkelde familiebanden. Zo wil prins Phillip met Aurora trouwen, maar dit levert de nodige complicaties op. De moeder van de prins ziet de bruiloft als een kans om de mensheid en feeën voor eens en altijd uit elkaar te drijven. Dit zorgt voor een oorlog waarbij Maleficent en Aurora beiden aan de andere kant van de strijd belanden.
wat is dan liefde st 3 jpg sd lowf1569856826

Wat is dan Liefde (17 oktober)

Nederlandse films gaan vaak over de liefde, iets wat ook al bleek uit F*ck de Liefde. De film Wat Is Dan Liefde vormt hier geen uitzondering uit. Deze maand kunnen we ook aan de slag met een andere komediefilm van Nederlandse bodem. Deze film hebben we speciaal voor liefhebbers van Nederlandse films opgenomen in deze lijst met beste bioscoopfilms van oktober 2019.
De film film gaat over echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) die verandering wil aanbrengen binnen een commercieel bedrijf. Tijdens dit werk ontmoet ze Gijs (Maarten Heijmans) die alles is wat zij verafschuwd aan het werk. Gijs is het type dat zijn geld uit het leed van anderen haalt. Hij sleept mensen voor ellende lange rechtbanken zodat hij als advocaat er meer uit weet te halen. Dan moeten Cato en Gijs samenwerken, maar dat gaat niet zo makkelijk.