De 10 beste actiefilms van 2017 - Explosies op je beeldscherm!

  Explosie hier, explosie daar, explosies overal! Elk jaar komen er weer een aantal toffe actiefilms uit en ook 2017 was een prima jaar voor de liefhebber. Van actiefilms die over de top zijn tot actiefilms met een goed verhaal, dit zijn volgens ons de 10 beste actiefilms van 2017!

  10. Overdrive

  Overdrive zal bij velen niet bekend zijn, maar de film was deze zomer in de bioscoop te zien en schotelde ons een aantal prima scènes vol actie voor. Ondanks dat de film minder goed werd opgevangen door het grote publiek, was er voor de autoliefhebber genoeg te beleven!

  In Overdrive volg je het verhaal van de twee broers Andrew Foster (Scott Eastwood) en Garrett Foster (Freddie Thorp.) Naast dat de twee extreem goed zijn in het rijden van auto's, zijn ze ook heel goed in het stelen van wagens. Wanneer ze de auto van een grote maffiabaas stelen belanden de twee flink in de problemen. Tenzij het duo wat terug doet voor de maffia.

  Constantin Film International

  9. Resident Evil: The Final Chapter

  Kogels die om je oren heen vliegen, abnormale en ondode wezens, dikke auto's met wapens. Wat wil je nog meer? Dit is Resident Evil: The Final Chapter, de film die dezelfde naam gebruikt als het populaire spel keerde begin 2017 terug met het laatste deel.

  In dit laatste deel volgen we het verhaal weer van Alice (Milla Jovovich), die terugkeert naar waar de nachtmerrie allemaal begon. Hier probeert ze de Umbrella Corporation te stoppen, die zich aan het voorbereiden zijn op de laatste en beslissende slag tegen de overlevenden van de apocalyps.

  Universal Pictures

  8. The Great Wall

  Met de naam The Great Wall verwachten we niets meer dan een visueel spektakelstuk en dat kregen we dan ook. Mede omdat één van de beste visuele krachtpatsers de touwtjes in handen had als het gaat om regie: Zhang Yimou.

  In The Great Wall raken Europese huurlingen tijdens hun zoektocht naar black powder verwikkelt in de hevige strijd om het meest iconische bouwwerk van de wereld. William (Matt Damon) is één van de mensen die met alles wat hij heeft de muur moet verdedigen tegen de monsterlijke aanvallers.

  Open Road Films

  7. Sleepless

  Geweren in overvloed, dat is één ding dat zeker is. Deze actie/misdaadfilm met een vleugje thriller staat op nummer zeven van beste actiefilms van 2017 en kijkt heerlijk weg. Voetjes omhoog!

  Politieagent Vincent (Jamie Foxx) heeft connecties met de criminele onderwereld, maar wanneer een maffiabaas ongeduldig wordt besluit hij het zoontje van de agent te ontvoeren. Vincent heeft één nacht om zijn zoon te redden en mengt zich in een nachtclub tussen al het tuig voor zijn kind.

  Focus Features

  6. Atomic Blonde

  Ondanks dat de film op nummer 6 staat van beste actiefilms van 2017, is Atomic Blonde één van de betere actiethrillers uit 2017. De vrouwelijke hoofdpersoon speelt ijzersterk en is één van de redenen dat deze film zo goed werd ontvangen.

  Lorraine Broughton (Charlize Theron) is een MI6 agent die Berlijn in wordt gestuurd, een stad vol met spionnen die meer dan één gezicht hebben. Lorraine is één van de beste geheime agenten en wordt de Duitse stad ingestuurd om een zeer belangrijk dossier op te halen.

  Summit Entertainment and Millenium Media

  5. The Hitman's Bodyguard

  Een klein stukje Hollandse trots! Naast dat de film in handen is van Dutch Filmworks, is de film ook voor een deel opgenomen in onze eigen hoofdstad: Amsterdam. En dat ging er ruig aan toe!

  In The Hitman's Bodyguard volg je de beste persoonsbeveiliger ter wereld: Michael Bryce (Ryan Reynolds) en zijn nieuwe cliënt, huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson). Darius wil getuigen tegen de mensen die hem aansturen en daarmee heeft de bodyguard een nieuwe klus.

  Warner Bros

  4. Kong: Skull Island

  Kong, onze heerlijke grote 'vriend' is terug! Kong: Skull Island is één van de beste actiefilms van 2017 en is anders dan de andere Kong films. Zo is de hele heisa rondom The Empire State Building achterwegen gelaten.

  Een team van onderzoekers ontdekt in de jaren 70 een eiland dat niet op de kaart te vinden is en beland dan onbedoeld in een gevecht voor hun leven tegen de oppermachtige Kong. Toch is Kong niet het enige gevaar dat schuilt op het eiland...

  3. Kingsman: The Golden Circle

  De Kingsman kwamen dit jaar weer terug met een nieuwe film: The Golden Circle. In dit vervolg op het eerste deel is weer van alles te beleven en een stukje humor is ook niet uitgesloten!

  De groep staat in dit tweede deel weer voor een nieuwe uitdaging. De Kingsman zijn hun hoofdkwartier verloren en de wereld wordt gegijzeld. Nu leveren dit natuurlijk al genoeg problemen op, maar dan ontdekt de groep ook nog een spionnenorganisatie genaamd Statesman.

  Universal Pictures

  2. Fast & Furious 8

  Deze film kon natuurlijk niet uitblijven in het lijstje van beste actiefilms van 2017. Dit achtste deel in de Fast & Furious reeks was weer heerlijk over de top en dat is nou net waar we van houden bij deze franchise!

  In dit achtste deel zijn Dom (Vin Diesel) en Letty (Michelle Rodriguez) op huwelijksreis, en leven de rest van de crew hun normale leven weer. Maar wanneer Cipher (Charlize Theron) Dom weet te verleiden om terug te keren naar het misdaadleven wordt iedereen op de proef gesteld.

  1. John Wick 2

  Het eerste deel van John Wick was al een mega groot succes en wist iedereen te verrassen, maar ook het tweede deel, dat dit jaar uitkwam, wist iedereen te verrassen. Met een goed verhaal en heerlijke actiescènes is John Wick 2 de nummer één in het lijstje van beste actie films van 2017!

  Waar het verhaal van John Wick (Keanu Reeves) na het eerste deel wel afgelopen leek te zijn, was het dat alles behalve. Wanneer iemand uit het wereldje van de huurmoordenaars stapt, dan stap je er niet zonder slag of stoot weer in. En dat is te zien in John Wick 2.

  Wat vinden jullie de beste actiefilms van 2017?

  Dit zijn volgens ons de beste actiefilms van 2017, tien films die zeker het kijken waard zijn. Laten we hopen dat 2018 net zo'n geweldig jaar wordt als 2017. Missen jullie nog een film in dit lijstje, of hoort er een film hoger dan de andere te staan?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.