Top 5 beste apps 2017 - Altijd bij de hand

  De wereld van smartphones staat niet stil en dus willen we het beste van het beste op onze telefoons hebben! Dat betekent niet alleen de beste games, maar ook de beste apps. Wil je weten welke apps dat precies zijn, lees dan onze top 5 beste apps 2017.

  J. Albert Bowden II

  We willen alleen de beste apps op onze telefoons zetten, dus dat is soms nogal een zoektocht om te vinden wat bij ons past. Of je wacht tot een lijstje zoals deze, waarin de beste apps van het jaar worden besproken. Dat maakt de keuze meteen makkelijker. De vijf apps hier besproken zijn beschikbaar voor iOS en Android, dus het maakt niet uit welke telefoon je hebt.

  5. Firefox

  Als er één app is die opeens flink verbeterd is in 2017, dan is het Firefox wel. De browser is compleet vernieuwd en is nu sneller, soepeler en mooier dan de Firefox browser die we voorheen kenden. Wie had ooit gedacht dat Firefox een concurrent zou worden van Google Chrome? Waarschijnlijk niemand.

  Maar toch is het gebeurd en Firefox is nu een serieuze browser op mobiel en PC. Nog mooier is dat je deze browsers als één browser kunt gebruiken, want gegevens uitwisselen tussen mobiel en PC is een eitje met de nieuwe Firefox browser. Al deze verbeteringen maken dit toch één van de beste apps van dit jaar.

  Download voor iOS
  Download voor Android

  Shreyans Bhansali and Christopher Pedregal

  4. Socratic

  Heb je wel eens moeite met je huiswerk, dan is Socratic de oplossing voor jou (en de rest van je klas). Met deze app word je huiswerk een stuk makkelijker, je maakt namelijk gewoon een foto en de app zal je helpen. De antwoorden zullen niet voorgekauwd worden, maar je zult stap voor stap uitleg krijgen over de opdracht.

  En als je klasgenoten de app ook installeren, dan kunnen jullie foto’s met elkaar uitwisselen en elkaar helpen met het huiswerk. Socratic heeft namelijk een ingebouwde chatfunctie, dus je hoeft de app niet eens te sluiten om WhatsApp te openen. Ongelooflijk handig dus, vooral als je veel te veel huiswerk hebt opgekregen.

  Download voor iOS
  Download voor Android

  TudorTulok

  3. FaceApp

  Deze app was een absolute rage dit jaar, want je kon jezelf ouder maken, laten lachen en nog veel meer. Iedereen gebruikte het opeens! Er werden beroemdheden door de app heen gegooid om te zien hoe ze er uit zouden zien met een miljoen rimpels meer en de resultaten waren te zien op Facebook, Twitter en YouTube.

  Maar de app is meer dan een leuk speeltje voor vloggers. FaceApp gebruikt slimme technologie om je gezicht er anders uit te laten zien, zonder dat jij het niet meer bent. Om een foto er natuurlijk uit te laten zien, zelfs wanneer je de foto veroudert of verjongt, is bijzonder moeilijk. Daarom hoort FaceApp zeker in deze lijst van beste apps.

  Download voor iOS
  Download voor Android

  rawpixel.com

  2. Photoscan

  Heb je nog oude foto’s, dan is Photoscan de app die je moet hebben. Want foto’s maken van foto’s, dat is nauwelijks een optie. Je ziet de foto niet goed, of de lichten komen niet goed uit de verf, er is altijd wat. Deze app laat je daarom de ouderwetse foto’s scannen en opslaan als een digitaal bestand.

  En daarmee red je maar mooi al de oude fotoalbums van je familie! Want uitgeprinte foto’s vergaan uiteindelijk en die albums zijn misschien mooi, maar ze zijn niet zonder risico's. De bladeren kunnen verkreukelen of verkleuren en wie weet knoei je er wat op. Om dat te voorkomen is het scannen van je foto’s een makkelijke en permanente oplossing.

  Download voor iOS
  Download voor Android

  xusenru

  1. What The Forecast?!!

  Is Buienradar te technisch voor je en heb je echt wat humor nodig wanneer je naar het grauwe weer kijkt, dan is What The Forecast precies wat je nodig hebt. In een oogopslag zie je wat het weer van vandaag zal worden en de app zal een grappige one-liner onder de voorspelling laten zien.

  Ook kun je meerdere locaties instellen en van elke locatie het weer zien. Elke voorspelling heeft dan zijn eigen grap, gebaseerd op het voorspelde weer van die dag. De app is wel uit zichzelf nogal bruut, dus je hebt de optie om alle scheldwoorden uit te zetten.

  Download voor iOS
  Download voor Android

  Staan jouw beste apps 2017 in de lijst?

  Er zijn natuurlijk veel meer apps uitgekomen dit jaar en misschien hebben we er wel eentje gemist die jij helemaal geweldig vindt! In dat geval kun je het ons laten weten in de comments en misschien ontdekken we dan nog veel meer goede apps die ons leven beter maken!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.