De 6 beste 4K Blu-Rays van dit moment om te kopen

  2020 is een draak van een jaar. Je kunt simpelweg niet om het coronavirus heen, wat al snel de pret weet te drukken op vele vlakken. Daarom zoeken we met de beste 4K Blu-Rays van het moment naar vermaak vanaf de bank!

  Sony Pictures Home Entertainment

  Once Upon A Time In Hollywood

  We trappen af met één van de beste films van 2019: Once Upon A Time In Hollywood. De nieuwste film van Quentin Tarantino speelt zich af in de jaren ‘60 van Hollywood, een periode waar de regisseur zelf een voorliefde voor heeft. De film gaat dan ook over televisie-acteur Rick Dalton wiens beste dagen achter him lijken te liggen. Toch probeert hij er alles aan te doen om zijn carrière te redden, wat hem in bizarre situaties brengt.

  Voor de film heeft Tarantino grote namen ingeschakeld, waaronder Leonardo DiCaprio, Margot Robbie en Brad Pitt. Het trio zorgt dan ook voor een uitermate vermakelijke film dankzij de charmante acteerprestaties. Daarnaast kun je ook nog eens rekenen op de bekende trucjes van Tarantino, waaronder keiharde actie en gevloek waar zelfs een zeeman van schrikt.

  1917

  De meest recente film op deze lijst is 1917 en heeft met goede reden een plekje verdiend als één van de beste 4K Blu-Rays van dit moment. Zo levert regisseur Sam Mendes een hoogstandje aan als het aankomt op cinematografie. De film is namelijk zo gemonteerd dat het één lange scène is waardoor je al snel extra gespannen op je stoel zit.

  De film speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en gaat over twee soldaten die in een race tegen de klok naar de frontlinie moeten snellen om een valstrik van de Duitsers te voorkomen. Sinds de release eerder dit jaar wordt de film bestempeld als één van de beste oorlogsfilms aller tijden. Het lof is dan ook meer dan terecht, want deze film staat zonder pardon schouder aan schouder met films als Saving Private Ryan en Dunkirk.

  Paramount Pictures

  Interstellar

  Als we het toch over Dunkirk hebben, laten we dan gelijk naar de film die Christopher Nolan daarvoor uitbracht: Interstellar. Een van de slimste en creatieve regisseurs die vandaag de dag werkt, leverde met Interstellar in 2014 een pareltje af. Al helemaal voor het oog, want ieder shot is als het ware een schilderij. Dat je de film nu in 4K kunt zien, zorgt dan ook voor een groot verschil.

  De film gaat over Joseph Cooper, een astronaut die op zoek is naar een nieuwe planeet voor de mensheid. In deze alternatieve toekomst is de aarde niet meer bewoonbaar en dus zet Cooper alles op alles om een planeet te vinden waar zijn kinderen vredig kunnen leven. Zoals je van Nolan verwacht, zijn de wendingen onvoorspelbaar en haalt de filmmaker alles uit de kast om jou de allerbeste beelden voor te schotelen.

  Mad Max: Fury Road

  Wie het over films in 4K heeft, kan niet anders dan Mad Max: Fury Road opnemen in het lijstje. Het is simpelweg één van de beste 4K Blu-Rays die je in huis kunt halen vanwege het spektakel dat ieder frame aan je oogballen wordt getoond. Mad Max: Fury Road is als het ware een schilderij boordevol actie, spanning en sensatie.

  Het is een spirituele reboot van George Millers Mad Max-reeks waarin de aarde een post-apocalyptische woestenij is. Velen stierven, anderen draaiden door en iedereen probeert slechts het beste te maken van de waardeloze situatie. Max valt in de laatste categorie en wanneer hij Furiosa tegenkomt zet hij alles op alles om uit de klauwen van een krankzinnige sekte te ontsnappen.

  Dreamworks LLC & Universal Pictures

  Gladiator

  Wie de klassieke film Gladiator anno 2020 nog niet heeft gezien, kan zijn fout nu eindelijk goedmaken. Het epos met Russel Crowe in de hoofdrol is nu op 4K te bewonderen, waardoor je extra goed kunt zien waarom de film vijf Oscars heeft gewonnen.

  De film gaat over de Romeinse generaal Maximus Decimus Meridius (gespeeld door Crowe) die wordt verraden en de rest van zijn dagen als slaaf moet doorbrengen. Vervolgens wordt hij een gladiator met als doel om wraak te nemen op nieuwe heerser die hem en zijn familie heeft verraden. Het spektakel dat volgt zal je geen moment vervelen.

  Star Wars: The Skywalker Saga

  Als laatste is het Star Wars: The Skywalker Saga die we in deze lijst met beste Blu-Rays van het moment zetten. De volledige collectie is namelijk vereeuwigd in 4K in een boxset met alle negen films over Luke Skywalker en zijn familie. Met in totaal 27 discs krijg je dan ook veel meer dan alleen de negen films. In totaal wordt ook meer dan 26 uur aan bonusmateriaal voorgeschoteld.

  Deze collectie is dan ook voor de echte Star Wars-fans onder ons die de films jaarlijks minstens een keertje kijken en alle scènes inmiddels kunnen dromen. Deze collectie zit dan ook in een fantastische boxset die je prachtig kunt uitstallen. Wat natuurlijk jammer is, is dat de Star Wars Story-films ontbreken in de collectie, maar dat is, gezien daar nog steeds nieuwe films van komen, ook wel logisch.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.