Top 10 beste 2018 games die nu al uit zijn

  De top 10 beste 2018 games tot nu toe is hier! Het jaar is alweer over de helft en we hebben al flink wat pareltjes voorbij zien komen. Dit zijn de tien beste 2018 games tot nu toe die je in ieder geval gespeeld moet hebben.

  Matt Makes Games

  Niet iedere game heeft de top tien weten te halen en we zijn pas halverwege het jaar. Met games als Red Dead Redemption 2, Marvel’s Spider-Man en Super Smash Bros Ultimate nog op de planning komt er nog veel goeds aan. De top tien beste 2018 games tot nu toe kun je voor die tijd dan ook maar beter alvast gespeeld hebben.

  10. Celeste

  We beginnen de top tien beste 2018 games met Celeste. De kleine indiegame kwam uit het niets, maar wist een flinke indruk achter te laten door de fantastische en vooral ook precieze gameplay. Niet alleen sterf je om de haverklap, maar dat doe je ook nog eens met een glimlach.

  Elke keer dat je sterft word je namelijk beter in de game en leer je beter hoe je het spel moet spelen. Hierdoor zit je met zweethandjes hoofdpersoon Madeline te besturen die de top van berg Celeste wil bereiken. Het is een ware toch vol zelfontdekking die je aan het einde misschien zelfs wel een traantje weg laat pinken.

  9. Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

  De negende plaats van de beste 2018 games tot nu toe is Ni No Kuni II: Revenant Kingdom van ontwikkelaar Level-5. Studio Ghibli mocht dan officieel gezien niet meer meewerken aan het tweede deel, maar de invloeden van de Japanse animatiestudio zijn nog van alle kanten te merken. Het is ook niet gek aangezien een aantal gezichten van de studio wel meewerken, zoals de componist Joe Hisaishi en karakterontwikkelaar Yoshiyuki Momose.

  In de game volgen we Evan Pettiwisker die van zijn troon verstoten wordt en een nieuw koninkrijk sticht waarin iedereen een lang en gelukkig leven kan hebben. Met een vernieuwd en verbeterd vechtsysteem, een lief en zoetsappig verhaal en een prachtige, levende wereld is het een game die je zeker niet kunt missen.

  8. Mario Tennis Aces

  Het zijn alleen niet de grote single-player avonturen die je in de top tien beste 2018 games tot nu toe aantreft, want op plaats negen vinden we Mario Tennis Aces. Een lekker bezoekje aan de tennisbaan heeft nog nooit zo goed gevoeld met de precieze controls en gameplay van Mario Tennis Aces. Dit komt mede door de nieuwe slagen die je kunt doen dankzij de nieuwe energiemeter.

  Het geeft je een scala aan nieuwe mogelijkheden, waardoor je als speler nu niet alleen goed moet slaan, maar ook tactisch. Je racket kan maar zo breken als je besluit om een bal terug te slaan die je niet aan kan. Daarnaast is de Story Mode ondanks de moeilijkheidsgraad leuk om te spelen, zoals je ook in onze Mario Tennis Aces review kan lezen.

  7. Far Cry 5

  Mocht je een tennisarm hebben gekregen van al dat Aces geweld, kun je natuurlijk ook Hope County op zijn kop zetten. Verf de landschappen rood door een kogelregen neer te laten vallen op de sekte van Joseph Seed en zijn familie. Niet alleen heeft de game een plekje in deze top tien verdient vanwege Seed, maar ook omdat Hope County er prachtig uitziet.

  Je kon het al lezen in onze Far Cry 5 review, want we waren daarin ook erg te spreken over de open wereld die vol zit met dingen om te doen. Daarnaast is klap op de grote, Amerikaanse vuurpijl toch wel echt dat de hele game in co-op te spelen is. Het is zeker een game die het spelen waard is en staat daarom in de top tien beste 2018 games tot nu toe.

  6. Detroit: Become Human

  De beste 2018 games hoeven niet allemaal grote avonturen te zijn waarin je de wereld tot je speeltuin maakt en dat is iets wat Detroit: Become Human bewijst. Deze game kost je ongeveer tien uur, maar kan daarna nog tientallen keren gespeeld worden, omdat elke keuze invloed heeft op hoe het verhaal verder gaat. Dit verhaal is de ster van de show, want het is erg interessant om met drie robots een eigen identiteit te ontdekken in een wereld waarin mensen robots zien als slaven.

  Wat de game alleen maar beter maakt, is dat het verhaal (op een soms te overduidelijke wijze) relevante thema’s aansnijdt, zoals racisme. Dit komt bij alle personages duidelijk naar voren in het verhaal en doordat je direct een band hebt met de personages leef je alleen maar beter mee. Het is dan ook niet een game voor wie niet van een goed verhaal houdt, want dat is toch echt waar Detroit: Become Human om draait.

  5. Octopath Traveler

  De meest recent uitgekomen game op deze lijst met beste 2018 games tot nu toe is Octopath Traveler. De game wist in korte tijd een flinke indruk te maken met een verhaal waar je tientallen uren in kwijt kunt en een vechtsysteem om van te smullen. Deze zorgt er namelijk voor dat elk gevecht een nieuwe puzzel is om op te lossen.

  Dat komt doordat je veel moet ontdekken in de gevechten, iets wat buiten de gevechten ook een grote rol speelt. Het wordt al helemaal afgerond door een prachtige artstyle en kleurrijke personages. De verhalen hadden misschien wel wat mogen overlappen, maar de verhalen zijn het ondanks het minpuntje zeker waard om te beleven.

  4. Dragon Ball FighterZ

  Een lekker potje matten is natuurlijk nooit mis en dat wist Dragon Ball FighterZ goed te benadrukken. Met een fantastische art style die het gevoel geeft alsof je in de animatieserie zit en een scala aan personages word je ondergedompeld in nostalgie. Daarnaast zijn de gevechten snel, bruut en zit je elke keer klaar om zelf een Kamehameha mee te doen.

  De gevechten zijn namelijk één grote chaos, maar je verliest daarbij nooit het overzicht. Het is niet alleen toegankelijk voor nieuwkomers, want ook voor de liefhebber is er genoeg uitdaging te vinden. In onze Dragon Ball FighterZ review zeiden we het misschien wel het beste. Daarin zeiden we dat het de beste Dragon Ball game ooit was en tot nu toe is het ook één van de beste 2018 games.

  3. Yakuza 6: The Song of Life

  Het mag dan een vervolg zijn op eerdere delen, maar dat maakt niets uit. Yakuza 6 is ook voor nieuwkomers goed te spelen en het perfecte moment om te beginnen. De combinatie van open wereld met persoonlijke gevechten die je in een game als Tekken zou terugvinden zal voor vele spelers als een welkome verrassing komen. Daarnaast heeft Yakuza er nog nooit zo goed uitgezien.

  Yakuza is natuurlijk niets zonder een goed verhaal en dat is iets waar het zesde deel zeker in slaagt. De mindfucks vliegen je om de oren en anders doen de emotionele wendingen dat wel. Dan is er nog het prachtige einde, maar dat houden we nog even geheim. Daarvoor moet je de nummer drie op de lijst met beste 2018 games tot nu toe zelf spelen.

  2. Monster Hunter World

  Er is niet zo heerlijk als een goede jacht en dan hebben we het niet over een koopjesjacht. De jacht in Monster Hunter World die elke keer voor een nieuw avontuur zorgt, want geen enkele jacht is hetzelfde. De prachtige monsters doen er alles aan om het je elke keer moeilijk te maken in deze adembenemende speelwereld en volgens onze Monster Hunter World review maakt dat de game juist zo goed.

  Wat de pret helemaal compleet maakt, is dat je ook nog eens online co-op kunt spelen, waardoor je met vrienden kunt jagen. De combinatie van heerlijke gevechten en de jacht die telkens anders is, maakt Monster Hunter World één van de beste 2018 games tot nu toe. Zoals we in de review al zeiden is het simpelweg een verplichte aankoop.

  1. God of War

  Was er ooit enige twijfel dat God of War tot nu toe bovenaan zou staan op als één van de beste 2018 games tot nu toe? Het ongelofelijke spektakel, de adrenaline pompende gevechten en het geweldige verhaal zorgen voor de beste game-ervaring die tot dit jaar is uitgekomen. En dat allemaal terwijl de game er zo mooi uitziet dat je bijna een zonnebril op moet zetten, omdat alles zo mooi straalt.

  Er zijn wel twintig momenten die je je zo voor de geest kan halen, zoals het gevecht met de draak of het allereerste gevecht in de game. Je kunt er bijna niet omheen. God of War is de beste 2018 game tot nu toe en daar is geen twijfel over mogelijk.

  Blijven dit de beste 2018 games?

  Het is maar de vraag of deze lijst ongeschaad blijft aan het einde van het jaar. Met Fallout 76, Dragon Quest XI en Shadow of the Tomb Raider nog in het verschiet is het nog genoeg competitie. Voor nu is het lekker aan de slag met de beste 2018 games tot nu toe.

  Laat ons in de reacties weten wat jouw favoriete 2018 game tot nu toe is!

  Celeste

  Verkijgbaar vanaf 25 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.