Door deze No Man's Sky Next updates is de game weer het spelen waard

Article
maandag, 23 juli 2018 om 15:45
xgn google image
No Man's Sky liet in 2016 flink wat stof opwaaien toen na release bleek dat flink wat beloofde features niet in de game aanwezig waren. Inmiddels zijn we twee jaar verder en ontwikkelaar Hello Games heeft sindsdien keihard aan de game gewerkt. Deze nieuwste No Man's Sky Next updates mag je niet missen!
Next is de nieuwe grote update voor No Man's Sky. Na eerder al enkele updates te hebben gehad die grotere ruimteschepen en base building toevoegden aan de game, moet Next de game naar een nieuw niveau brengen. De features die deze patch gaat brengen beloven in ieder geval veel goeds. En het zal allemaal gratis zijn.

Multiplayer

Het was voor veel gamers een doorn in het oog; het beloofde multiplayer aspect van No Man’s Sky dat bij de release van de game niet beschikbaar was. Voor de release werd in interviews meerdere keren gehint naar de mogelijkheid om andere spelers te ontmoeten in het gigantische universum van de game, maar dit bleek later niet zo te zijn.
Bijna twee jaar na de originele release komt met No Man’s Sky Next nu eindelijk multiplayer naar de game, en hoe! Samen met drie andere spelers kan je op avontuur gaan in het universum en samen bepalen hoe je de game gaat spelen. Je kan er voor kiezen om anderen te helpen, of juist om als ruimtepiraat massaal te gaan plunderen. Daarnaast bouw je basissen die gedeeld zijn met teamgenoten.
De No Man's Sky Next multiplayer beperkt zich verder niet tot het verkennen van planeten, ook in de ruimte trek je samen op in grote ruimtegevechten. Voor de pacifisten onder ons; je kan ook met je vrienden Exocraft races houden en eigen racebanen maken.
Het mag dan misschien wat aan de late kant zijn, maar No Man’s Sky brengt nu wel echt wat het belooft. Met wie ga jij het heelal verkennen?
136391

Geen beperkingen meer voor je basis

Het bouwen van basissen werd al toegevoegd in de eerste grote update van No Man’s Sky, de Foundation Update. Daar kon je onbewoonde of verlaten gebouwen omtoveren tot je eigen hoofdkwartier, of als verschuiling tijdens een storm gebruiken. Door middel van een speciale teleporter kun je ook vanaf overal weer terugkeren naar je basis, waardoor het dus niet uitmaakt als je deze op een afgelegen planeet geplaatst hebt. Met Automated harvesters kon je ook nog eens grondstoffen winnen terwijl je niet thuis bent.
Toch was dit nog enigszins beperkt, maar uit de No Man’s Sky Next details blijkt deze feature heel erg uitgebreid te worden. Zo kan je nu een basis bouwen waar je maar wilt op elke planeet, zonder dat er al een fundering aanwezig hoeft te zijn. Je kan nu ook helemaal losgaan met de soorten basissen die je bouwt. Er zijn honderden nieuwe onderdelen toegevoegd aan de game en omdat de limieten uitgebreid zijn kan je meer complexe gebouwen in elkaar knutselen.
Tot slot zit je niet meer vast aan één enkele basis. De No Man’s Sky Next update laat je namelijk oneindig veel basissen aanmaken. Zo voelt elke planeet al snel als thuis.
136392

Vrachtschepen en vloten

Mochten je ambities liggen bij een bestaan als ruimtehandelaar, dan zal je zeker blij zijn met No Man’s Sky Next. De update brengt namelijk de mogelijkheid om jouw eigen vloot aan vrachtschepen te maken die je kan commanderen vanaf de brug op jouw eigen moederschip. Je kan er voor kiezen om ze per stuk het universum in te sturen, of om ze jou te laten helpen bij het ontdekken van één specifieke planeet.
Net als bij het bouwen van basissen kan je ook jouw grote moederschip aanpassen. Hier komt het multiplayer element ook in terug. Je krijgt de mogelijkheid om je teamleden uit te nodigen op de brug van je schip en vanaf daar lanceer je speciale missies vanuit het Galactic Commission Station. Dit zijn speciale uitdagende multiplayer missies. De specifieke inhoud hiervan is nog niet bekend.
Als het altijd al je droom was om commandant te zijn van een vloot ruimteschepen, kan je met deze No Man’s Sky Next update dus prima uit de voeten.
136393

Grote facelift met de No Man's Sky Next update

Zoals je al eerder kon lezen zijn er genoeg veranderingen aangebracht in de gameplay van No Man’s Sky. Het oog wil natuurlijk ook wat, dus op het visuele gebied krijgt de game een flinke facelift. Allereerst kan je nu eindelijk bepalen hoe jouw personage eruit ziet met de nieuwe character customization feature in de game. Je kan er meteen van genieten omdat je nu ook in third-person kan spelen.
Er zijn verschillende visuele verbeteringen toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan mooiere omgevingen in de ruimte door ringen die je nu rond planeten ziet draaien. Onder de motorkap zijn er ook veranderingen gebracht aan de manier waarop de grond gegenereerd wordt samen met bijgeschaafde grondtextures, water en wolken. Het moet van de game een mooiere ervaring maken omdat ook dingen als schepen en NPC’s meer details krijgen.
136394

Alles uit de Foundation, Path Finder en Atlas Rises updates

Veel spelers hebben No Man’s Sky rond de release in 2016 gespeeld en zijn daarna afgedropen. Niet gek, omdat de game niet alles van de gemaakte beloftes uiteindelijk waar wist te maken. Ondanks deze gigantische negativiteit is ontwikkelaar Hello Games aan de weg blijven timmeren met de game en hebben ze gestaag gratis updates uitgebracht die de game steeds dichterbij de originele pitch brengen.
Zoals eerder beschreven bracht de Foundation Update Base Building, Farming en Freighters naar de game. Path Finder introduceerde voertuigen voor op planeten (Exocraft), classes voor schepen en specializations voor wapens. Tot slot gaf de Atlas Rising update een 30 uur-durende uitbreiding van het verhaal, werd de map geüpdatet met wealth, economy en conflict statussen en werden de soorten planeten in de game uitgebreid.
Hello Games heeft dus echt niet stilgezeten en het is duidelijk dat No Man’s Sky in de jaren na release een complete game geworden is. No Man’s Sky Next is vanaf 24 juli beschikbaar als gratis update voor alle No Man’s Sky eigenaren. De game is beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws