Top 10 zomerfilms op Netflix - Haal het zonnetje in huis!

  De zomer is in volle gang en dat bekent: vakantiegevoel, korte mouwen en drankjes. Maar mocht je toch willen Netflixen, dan is het leuk om een film te kijken met een zomersfeertje. Dit is onze top 10 zomerfilms op Netflix!

  A-Film

  10. Verliefd op Ibiza (2013)

  De naam van de film verklapt het al: deze film gaat over het Spaanse eiland Ibiza. Een meer zomerse sfeer is er bijna niet te krijgen. De populaire voetballer Kevin (Jan Kooijman) en zijn vriendin, supermodel- en voetbalvrouw Kim Feenstra staan centraal in de film. Het stel is eigenaar van een supergrote villa op het eiland, en lijken bijna te gaan verloven.

  Verderop op het eiland woont ex-rocker Lex die net is herenigd met zijn drie dochters. Een van de meiden, Lizzy, krijgt een relatie met de assistent van Kevin.

  In de film proeven we het echte Ibiza-sfeertje: zon, zee, feestjes en vooral veel alcohol.

  Netflix

  9. The Kissing Booth (2018)

  Elle is een tienermeisje dat een beetje stil en teruggetrokken is. En niemand weet dat ze verliefd is op Noah, de populairste jongen van de school. In deze film besluiten Elle en haar beste vriend Lee een kissing booth neer te zetten op het zomerfeest van school, om zo geld op te halen voor het goede doel. En voordat ze het weet, komt Noah bij de booth en zoent ze met hem.

  Maar er is één probleem: Noah is de broer van haar beste vriend Lee. En Lee wil absoluut niet dat de twee een relatie krijgen. Elle moet kiezen tussen haar beste vriend of de jongen op wie ze verliefd is.

  Indefagitable Pictures

  8. Rip Tide (2017)

  Deze zonnige familiefilm speelt zich af in Australië, en gaat over het tienermeisje Cora. Ze wordt gespeeld door Debby Ryan, die sommigen van ons ook nog kennen van Disney’s Jessie en The Suite Life on Deck.

  Cora woont in New York samen met haar moeder, die eigenaresse is van een groot modellenbureau. Cora zelf is ook model, maar begint de drukte en de paparazzi zat te worden. Daarnaast heeft haar moeder ook nooit meer tijd voor haar. Wanneer ze op een dag onderweg naar huis is en door de ppparazzi wordt gevolgd, is ze er helemaal klaar mee en neemt ze een impulsieve beslissing: ze vertrekt naar haar tante in Australië.

  Ze zoekt de rust op in een rustig stadje aan de Australische kust, waar surfen en relaxen prioriteit zijn. Haar tante Margot, die pro-surfer is, leert Cora surfen en ze bouwen een band op. Ze bevindt zich nu in de natuur en de rust, in plaats van het drukke New York. Ze leert wat echt belangrijk is in het leven: genieten gaat boven werken.

  Warner Bros

  7. Magic Mike (2012)

  In deze film wil ex-stripper Mike (Channing Tatum) een eigen bedrijf opbouwen. Hij heeft de stripclub inmiddels alweer 3 jaar geleden verlaten en spreekt zijn oude vrienden ook niet meer. Maar dat verandert wanneer hij een voicemail krijgt van zijn oud-collega Tarzan. Mike besluit nog één keer mee te doen aan de grote finaleshow en daarna het strippen achter zich te laten.

  Op weg naar hun laatste show, komt het team, bestaande uit gespierde mannen, allerlei oude bekenden van vroeger tegen. Een groot avontuur!

  Netflix

  6. Ibiza (2018)

  Deze komedie is een film van Netflix zelf, die gaat over drie beste vriendinnen. Harper, Nikki en Lea ontvluchten hun drukke levens in Manhattan voor een weekendje en vertoeven op het Spaanse feesteiland Ibiza. Het eerste wat de dames te horen krijgen bij hun aankomst, is: “Please serve yourself with food, drinks, and eye-opening sexual experiences.” Hier zeggen ze geen nee tegen.

  Deze uitspraak komt van hun huisbaas Hernando, die maar één doel heeft: een van de vrouwen in bed krijgen. In deze zomerfilm vliegen de mannen voorbij en het is een weekend vol feestjes voor de vrouwen. Behalve voor Harper, die wordt namelijk tot over haar oren verliefd op de wereldberoemde DJ Leo.

  Zomerser dan Ibiza kan bijna niet, en daarom geeft deze film ook de echte zomer-sfeer.

  Summit Entertainment

  5. Letters to Juliet (2010)

  In deze romantische film volgen we Sofie (Amanda Seyfried), die op het punt staat om te trouwen met Victor. De twee gaan samen op vakantie naar Verona (de stad van Romeo en Julia), maar Victor lijkt zijn nieuwe restaurant veel interessanter te vinden. Hij heeft namelijk geen aandacht voor Sofie.

  Tijdens de vakantie wordt ze vaak achtergelaten door haar vriend, dus gaat ze zelf op pad in de stad van Romeo en Julia. Ze komt bij de muur van Julia: de muur waar vrouwen van over de hele wereld liefdesbrieven in stoppen in de hoop dat Julia ze helpt. Sophie ontdekt dat er achter de muur een heel team van vrouwen zit wat deze liefdesbrieven beantwoordt. Zo komt ze bij Claire, die al sinds haar tienerjaren op zoek is naar haar Italiaanse liefde Lorenzo.

  Sophie gaat samen met Claire en haar knappe kleinzoon Charlie opzoek door het prachtige Toscane naar Lorenzo Bartolini.

  Paramount Pictures

  4. Grease (1978)

  Deze klassieker zal velen bekend in de oren klinken. Grease gaat over de zomerliefde van Danny en Sandy. De twee worden op elkaar verliefd in de zomervakantie, en komen er vervolgens achter dat ze op dezelfde school zitten. Maar de populairste jongen van de school en het verlegen brave nieuwkomertje kunnen natuurlijk niet samen zijn, Danny heeft een reputatie hoog te houden.

  Hij heeft moeite met het toegeven van zijn gevoelens, en Sandy probeert hem jaloers te maken. Uiteindelijk, natuurlijk, krijgen de twee een happy ending en gaan ze samen op dates. De film zit vol Amerikaanse vibes uit de 70’s zoals openluchtbioscopen, Amerikaanse diners en een dansfeest op school. En natuurlijk de klassieke nummers uit de film zoals “Summer Nights” en “You’re the One that I Want”.

  Disney

  3. Vaiana (2016)

  Vaiana is de eerste Disneyfilm in dit lijstje! Het zonnige verhaal gaat over Vaiana, de dochter van het stamhoofd van een Hawaiiaans eilandje. Het eiland en de stam is in gevaar, en Vaiana wil koste wat het kost haar eiland wil redden. Hiervoor moet ze overzee gaan, maar dat komt goed uit want de Hawaiiaanse prinses kan communiceren met de zee.

  Op zee ontmoet ze halfgod Maui en samen met hem probeert ze haar eiland te redden. De film zit vol vrolijke liedjes, zon en vrolijke kleurtjes. De wind waait door Vaiana’s lange haar en we zien veel van het Hawaiiaanse eilandje en de lichtblauwe oceaan.

  Universal Pictures

  2. Mamma Mia! (2008)

  In Mamma Mia volgen we Sophie (Amanda Seyfried), die binnenkort gaat trouwen met Sky. Ze woont samen met haar moeder Donna (Meryl Streep) op het Griekse eilandje Kalokairi. Donna doet heel mysterieus over Sophie haar vader, ze heeft namelijk geen idee wie hij kan zijn. Maar hier wil ze wel achter komen.

  Als ze gaat trouwen, nodigt ze drie exen van haar moeder uit die mogelijk haar vader zouden kunnen zijn. Donna heeft geen idee van deze plotselinge afspraak en voelt zich overdonderd. Sophie ondervraagt de drie mannen: een roekeloze hippie, een serieuze zakenman en een huisvader met twee zoons. Wie is haar vader?

  Mamma Mia is de musicalfilm met liedjes van Zweedse popgroep ABBA. Het vervolg van Mamma Mia verschijnt binnenkort ook in de Nederlandse bioscopen.

  Dreamworks Animation

  1. Madagascar (2005)

  En dan de leukste zomerfilm op Netflix: Madagascar! Hoe kon het ook anders? Deze film schreeuwt zomer. En ook al is het eigenlijk een kinderfilm, is hij ook hartstikke leuk voor volwassenen of om te kijken met het hele gezin. Perfect voor op vakantie of onderweg, of gewoon een middagje thuis film kijken.

  De film gaat over een groepje dieren in een de Central Park Zoo in New York: Marty de zebra, Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard en Melman de giraffe. De dieren treden op voor het grote publiek, en met name Alex is de grote ster. Op gegeven moment komt Marty in zijn midlife-crisis en het enige wat hij dan nog wil, is terug naar het wilde leven.

  De dieren proberen uit het park te ontsnappen, en willen (geen verrassing) terug naar Madagascar. Gaat dat ze ook lukken?

  Meer zoals zomerfilms op Netflix?

  We hebben ook een lijstje gemaakt met de top 10 zomerseries op Netflix!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.