Het belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni

  E3 is al eventjes van start en gisteren mochten Square Enix, Ubisoft, de PC Gaming Show en maar liefst Sony de dag vullen. Dat beloofde dus een flink drukke dag te worden. Dit is het belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni.

  Tijdens de persconferentie van Square Enix, Ubisoft, de PC Gaming Show en maar liefst Sony hebben wij enkele nieuwtjes geselecteerd die je echt niet kunt missen. Laten we starten met het belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni.

  Heel veel gameplay details

  Er was een overvloed aan gameplay van games die we al wisten dat ze gingen verschijnen. Hierbij springt er voornamelijk tussenuit dat er nieuwe Death Stranding gameplay is getoond (waar we later op terugkomen) en zodoende ook wat nieuwe details bekend zijn geworden over de Shadow of the Tomb raider gameplay.

  Shadow of the Tomb Raider bevat stealth elementen en het is belangrijk dat Lara een wordt met de jungle. Alleen met die kennis kan ze overleven. Terwijl je tussen de bomen door springt, kun je vijanden vanuit de lucht bespringen. Ook is verteld dat je 360 graden onderwater kunt zwemmen en exploreren, dat je de muren kunt gebruiken om tegenaan te lopen en voor deze nieuwe Tomb Raider wordt een hub beloofd waar de vorige games 'u' tegen mogen zeggen.

  Ook zagen we hoe onze spinnenheld flink wat vijanden in de pan hakt tijdens nieuwe Marvel's Spider-Man gameplaybeelden. Zo rost hij bad guys rond als Rhino en Scorpion in elkaar.

  Pak de agenda erbij

  Je mag weer flink wat nieuwe releasedata en releaseperiodes neerpennen. Zodoende begon de Ubisoft persconferentie al door de releasedatum van Just Dance 2019 groots aan te kondigen. Terwijl de fanfare binnenkwamen om liedjes als Elton Johns I'm Still Standing ten gehore te brengen, werd er door een maffe panda en andere figuren gedanst op deze live muziek.

  De release data van de volgende titels zijn in ieder geval al bekend:

  Schrijf al de data maar in je agenda, dan hoef je deze belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni niet te missen. Heel deze E3 2018 worden steeds meer releasedata bekendgemaakt.

  Uitbreiding Death Stranding Cast

  De volgende op de lijst met belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni gaat over Death Stranding. Alhoewel deze game nog veel mysterie kent, is er wel weer het een ander bekend geworden.

  Naast nieuwe gameplay van Death Stranding, zijn er ook nieuwe details betreffende de cast van deze game. Alhoewel we al wisten dat Norman Reedus en Mads Mikkelsen een belangrijke rol zullen spelen, kunnen we nu ook twee andere bekende namen aan de game toevoegen. Zodoende gaan Léa Seydoux en Lindsay Wagner namelijk Norman Reedus en Mads Mikkelsen vergezellen in de game. Het is nog niet bekend welke rollen zij gaan vertolken.

  Naast de uitbreiding van de cast is er nieuw Death Stranding gameplay getoond. Ook hierover is nog niet bijzonder veel bekend, maar we zagen al dat het verhaal zich in verschillende gebieden lijkt af te spelen. Zodoende zagen we al woeste bergen, verlaten stations en verdorde landschappen. In de game moet je klimmen en balanceer je boven een dodelijke afgronden.

  Nieuwe onthullingen

  Onder het belangrijkste E3 nieuws vallen ook enkele nieuwe aankondigingen. Waar we verwachtte dat Square Enix met een nieuwe Final Fantasy uit de doeken zou komen, is dit deels gebeurd. Het gaat hier om een Final Fantasy 14 Monster Hunter World crossover. Er is nog weinig over deze crossover bekend, maar de game zal wel online functies kennen zoals we die eerder al in Final Fantasy Stormblood zagen.

  Daarnaast is er ook een Trials Rising release onthuld, waarbij jij je nu kunt inschrijven voor een bèta op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Verrassend genoeg komt er ook een Switch release.

  Maar de meest opvallende onthulling was nog wel Babylon's Fall van Square Enix. Voor deze game zijn enkel flink wat jaren, bijbehorende gebeurtenissen en een titel getoond. Dit laat een heleboel speculatie open, want we weten helemaal niet wat voor een game dit gaat worden. Het lijkt er in ieder geval op dat de game zich afspeelt rond de periode dat dit rijk viel.

  Assassin's Creed Edities

  Onder het belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni wordt opnieuw Assassin's Creed Odyssey vernoemd. En niet zonder een reden, want Ubisoft komt fans tegemoet met interessante special editions.

  Het zijn er maar liefst 3, zodoende zit er mogelijk wel iets voor jouw smaak tussen. Het gaat hier om de Medusa editie, Spartan editie en Pantheon editie. Eerder publiceerden wij al een compleet overzicht wat deze edities allemaal inhouden.

  Alle speciale edities brengen de nodige extra goodies met zich mee. Elke editie krijgt een extra speciale missie die je dan weer kunt uitproberen. De missie is in elke speciale editie weer anders, dus het lijkt erop dat je per special edition een unieke ervaring krijgt. Naast digitale content zit bij elke editie sowieso een artbook en een figurine.

  Beyond Good and Evil 2 details

  En Beyond Good and Evil mag niet ontbreken tussen het belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni.

  Uiteindelijk is de langverwachte titel Beyond Good and Evil 2 ook nog voorbijgekomen tijdens de E3 persconferentie van Ubisoft. Dit keer zijn er flink wat dat details uit de doeken gekomen. Zo zal het spel hulp vragen van de community tijdens de ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2.

  Schilders, schrijvers, zangers, DJ's, alles waar ook maar een schrijntje creativiteit inzit kan helpen met het ontwikkelen van de game. HitRecord zal namelijk alle community contributie op zich nemen en in overleg met Ubisoft kunnen inzendingen worden opgenomen in het spel. Via de HitRecord website kun je je hiervoor opgeven, zodat mogelijk jouw track plots op de radio's in Beyond Good and Evil 2 te horen is.

  Kingdom Hearts 3 werelden

  Eerder schreven we al dat Kingdom Hearts 3 interessante werelden lijkt te krijgen. Enkele van deze werelden kon je dan ook al voorbij zien komen in de Kingdom Hearts 3 preview. Daarnaast penden wij in de Kingdom Hearts 3 wensen neer betreffende al die spelwerelden waarin Disney en Final Fantasy samenvloeien, al is geen van deze wensen op E3 uitgekomen.

  Wel werd de muitende wereld van Captain Jack Sparrow onthuld. Deze spelwereld lijkt geïnspireerd te zijn door Pirates of the Caribbean: At Worlds End. Deze spelomgeving werd geïntroduceerd met een iconische scene waarbij het gigantische piratenschip van een zandberg afrolde. Mogelijk herken je dit nog uit de derde Pirates of the Caribbean film!

  Laatste belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni

  We sluiten af met deze voormalige PlayStation 1 release.

  Uiteindelijk is er ook nog een remake aangekondigt die niemand aan zag komen: de Resident Evil 2 remake. Deze nieuwe remake werd uit de doeken gedaan aan de hand van een spannende trailer. De remake lijkt ons de ervaring van Resident Evil 2 opnieuw te gaan bieden, maar dan in de stijl van de afgelopen Resident Evil game.

  Naast de onthulling kwam Sony in haar persconferentie ook nog met een andere verrassing. Zodoende kunnen we 25 januari 2019 al lekker genieten van deze horrorgame. Begin volgend jaar kun je dus jezelf onderdompelen in een spannende campaign met Leon Kennedy en Claire Redfield, respectievelijk een beginnende politieagent en een studente.

  Starfox in Starlink Battle

  De iconische vos van Star Fox zal zich ook met de strijd om Atlas bemoeien. In een nieuwe trailer is al te zien hoe dit Nintendo karakter Star Fox ook in Starlink Battle voorbij komt. Tijdens de presentatie kwam zelfs Miyamoto nog even het podium op om het één en ander over deze samenwerking te vertellen. Bovenaan de pagina vind je de tailer terug.

  Star Fox maakt zijn verschijning niet in elke versie van de game. De game verschijnt op 16 oktober op de PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch. De Nintendo Switch versie zal de Star Fox-samenwerking kennen, wat het spel interessant kan maken voor Nintendo gamers.

  Vandaag heeft Nintendo haar persconferentie, dus mogelijk horen we vandaag nog meer over deze samenwerking tussen Starfox en Starling Battle.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.