PlayStation 4 exclusives 2018 - Deze toppers speel je alleen op PS4!

  Exclusives. Je houdt van ze, maar je haat ze ook. In deze PlayStation 4 exclusives 2018 zetten we alle games op een rijtje die dit jaar nog alleen naar de PS4 komen.

  Sony Interactive Entertainment

  Spider-Man

  Ontwikkelaar Insomniac slaat na de dagen van Spyro the Dragon, Resistance en Ratchet & Clank een compleet nieuwe weg in met deze game gebaseerd op de friendly neighbourhood Spider-Man. Het is de eerste Spider-Man game in jaren die niet is gebaseerd op een eerdere comic of film. In plaats daarvan vertelt de game een compleet origineel verhaal met de bekende superheld. De game volgt de strijd van Spider-Man met onder andere Wilson Fisk, de bende Inner Demons en hun leider Mister Negative.

  Zoals altijd conflicteert zijn gevecht tegen de schurken met zijn persoonlijke leven. Spider-Man heeft allerlei gadgets tot zijn beschikking waaronder een Spider-Drone die rondvliegt en vijanden kan afleiden, of een Web Bomb waar je een grote groep vijanden in één keer in web kan verstrikken. Uiteraard kan je Peter Parker ook in verschillende outfits kleden zoals Noir Spider-Man, Spider-Punk, de nieuwe Advanced Suit en zelfs het Iron Spider pak uit Avengers: Infinity War.

  Als de beelden die we tot nu toe gezien hebben een indicatie zijn, zal Spider-Man één van de tofste PlayStation 4 exclusives 2018 worden. We zullen zien of dit klopt als Spider-Man op 7 september de winkelrekken in slingert.

  Square Enix

  Left Alive

  Fans Japanse games kunnen Left Alive het beste in de gaten houden. Left Alive wordt namelijk ontwikkeld door een team bij Square Enix bestaande uit onder andere Yoji Shinkawa (character designer Metal Gear Solid), Toshifumi Nabeshima (regisseur van de Armored Core serie) en Takayuki Yanase (robot ontwerper bij Ghost in the Shell: Arise, Mobile Suit Gundam 00 en Xenoblade Chronicles X). De game speelt zich af in het universum van Front Mission, tactische rpgs waar mechs de hoofdrol spelen.

  Left Alive is alleen geen rpg, maar een first-person shooter. Gedurende de game speel de door het verhaal door de ogen van drie verschillende personages. Je kan met elk van hen keuzes maken die de verloop van het spel beïnvloeden. Zo kan je kiezen om guns blazing vijanden uit te schakelen, of je kan voor een stillere benadering kiezen.

  Dat klinkt allemaal veelbelovend, alleen al daarom verdient Left Alive een plek op deze PlayStation 4 exclusives 2018. We kunnen niet wachten tot er meer details over de game bekend worden gemaakt. Left Alive moet ergens in 2018 gaan verschijnen.

  Quantic Dream

  Detroit: Become Human

  Deze game is ondertussen uit en kreeg een 8.5 in de Detroid Become Human review.

  Of het nou Heavy Rain, Fahrenheit: Indigo Prophecy of Beyond: Two Souls is, ontwikkelaar Quantic Dream heeft een ding voor interactieve verhalen waar de focus ligt op het maken van keuzes die het verhaal beïnvloeden. Detroit: Become Human is daar geen uitzondering op. De game speelt zich af in een toekomst waarin menselijke androïdes normaal geworden zijn als hulp voor mensen. Toch is niet iedereen het hiermee eens, waaronder sommige van deze androïdes zelf.

  In de game bestuur je er drie: Connor, Markus en Kara. Alledrie staan ze aan een ander kant van het morele dilemma. Zo jaagt Connor op androïdes met afwijkend gedrag, terwijl Markus ze juist bevrijdt uit hun slavenbestaan. Door jouw keuzes in de gesprekken die plaatsvinden in de game bepaal je hoe het afloopt met deze personages.

  Al deze moeilijke keuzes maken Detroit: Become Human één van de meeste interessante games op deze PlayStation 4 exclusives 2018 lijst. Op 25 mei kan jij het lot van Connor, Markus en Kara gaan bepalen.

  Media Molecule

  Dreams

  De meest kleurijke en vrolijke game op deze PlayStation 4 exclusives 2018 lijst is zonder twijfel Dreams. Geen overdreven geweld of moeilijke morele keuzes hier, maar in plaats daarvan ben je in Dreams maar met één ding bezig: creatief zijn! Niet gek, gezien de game ontwikkeld wordt door het team achter de LittleBigPlanet games.

  Jij bestuurt een Imp, waarmee je als een soort cursor de wereld beïnvloedt. Je buigt, rekt en grijpt dingen om ze te vervormen en om zo je eigen creatieve levels te maken. De imp is ook aan te passen met verschillende emoties. Net als bij LittleBigPlanet kan je in de game ook de door jou gemaakte levels met de rest van de wereld delen.

  Als het verleden enige indicatie is, zullen mensen in Dreams de mooiste en gekste dingen maken. Wij kijken in ieder geval nu al uit naar de creatieve uitingen die mensen gaan doen in de game. Dreams moet dit jaar nog verschijnen. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.

  Sony Interactive Entertainment

  MediEvil

  Na MediEvil: Resurrection op de PSP in 2005 is het angstvallig stil gebleven rondom Sir Daniel Fortesque. Tot nu tenminste, want MediEvil wordt letterlijk en figuurlijk uit de dood herrezen. Net als Crash Bandicoot en Spyro krijgt de PlayStation-klassieker MediEvil een remake.

  Jammer genoeg is dit alles dat van tot nu toe nog van de remake weten. Omdat het een remake is, weten we wel een beetje wat we kunnen wachten. MediEvil is een actie/avonturengame met hack ‘n slash elementen, waar je als het wandelende skelet Sir Daniel Fortesque het koninkrijk Gallowmere redt van de gemene tovenaar Zorak. Vooral de sfeer en humor in de game vielen goed in de smaak.

  Toch is het tijd voor wat meer details over deze remake. In ieder geval komt MediEvil dit jaar nog naar de PlayStation 4. Een goede afsluiter voor deze PlayStation 4 exclusives 2018 lijst.

  PlayStation 4 exclusives 2018 - Nog meer op komst!

  Naast de games op deze lijst zijn er nog titels waarvan we niet weten of ze dit jaar uit komen. Denk aan Ghost of Tsushima, Death Stranding, Days Gone en The Last of Us: Part II. Kijk jij net als wij ook naar deze toppers uit?

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.