The Sinking City Preview - Sherlock ontmoet Lovecraft

  Wie kent Lovecraft nou niet? Een ieder die niet van een beetje horror fictie houdt misschien, maar The Sinking City wil daar verandering in brengen. In onze The Sinking City preview lees je waarom!

  Frogwares

  HP Lovecraft is een auteur uit de 20e eeuw die een eigen sub-genre binnen horror wist te creëren met zijn boeken. Zijn boeken leggen de focus op de kosmische horror van het onbekende. Hoewel The Sinking City geen officiële adaptatie is van Lovecraft, ga je aan alles merken dat hier de inspiratie vandaan komt.

  Sergey Oganesyan, community manager van Frogwares liet ons weten dat van fans van Lovecraft al helemaal naar de game kunnen uitkijken.

  Met een grijns zei hij: “We gebruiken sommige karakters, wat ideeën en achterliggende thema’s en concepten die hij bedacht heeft. Het bang zijn voor het onbekende, nutteloosheid van onze inspanningen.”

  The Sinking City Preview - Frogwares

  De verdronken stad

  The Sinking City is een open wereld actie-horrordetective spel dat je speelt vanuit het derde persoon perspectief. Het verhaal speelt zich af in de jaren 20 van de Verenigde Staten in het fictieve plaatsje Oakmont, Massachusets. De stad is door mysterieuze omstandigheden gezonken, maar van wat de ontwikkelaars bevestigd hebben komt het door bovennatuurlijke omstandigheden.

  Dit heeft de stad niet veel goeds gedaan, want de stad staat op de rots van de afgrond. Iedereen begint langzaam maar zeker gek te worden. Dit zal de speler dan ook zeker merken.

  Gekke snuiters zullen je links en rechts opvallen, maar wat je voornamelijk op zal vallen is de atmosfeer. Je merkt direct in welk tijdperk je beland bent ondanks dat een deel van de stad onder water staat of is aangetast door de mysterieuze natuurramp. De oude gebouwen en grauwe tonen geven de game nu al een goede sfeer die smaakt naar meer.

  The Sinking City Preview - Frogwares

  Een groot mysterie

  Wanneer je een missie aan het uitvoeren bent, zul je ook merken dat je je eigen weg kunt inslaan. Je kunt verschillende opties ontgrendelen door gedetailleerd te werk te gaan om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. In de missies kun je verschillende keuzes maken die tot andere eindes van missies leiden.

  Een onderzoek uitvoeren kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld iemand ondervragen over een bepaalde situatie. Je kunt de clues ook vinden door een huis uit te pluizen en alle informatie uit voorwerpen te halen. Hoe meer je dit doet, hoe beter het voor je missie is.

  Als je grondiger te werk gaat in je onderzoek levert dit je een voordeel op. Door dit te doen, kun je namelijk extra dialoog-opties ontgrendelen wanneer je bijvoorbeeld iemand aan het uithoren bent. De extra opties zijn niet gelimiteerd tot dialogen, want ook kun je andere acties ondernemen.

  Zo word je bijvoorbeeld niet verrast wanneer iemand je in de val lokt en kun je de boosdoeners simpel overmeesteren. Hierdoor blijft de speler echt in controle over de situatie, maar dat zal dus alleen lukken als je de ultieme Inspector Gadget gaat uithangen. Doe je dit niet, kan dat maar zo voor een minder prettig einde zorgen.The Sinking City Preview - Frogwares

  Geen handjes vasthouden

  Zoals je al merkt, zijn er in elke missies veel keuzes te maken die de gameplay van het spel veranderen. Het is dan ook aan de speler hoe goed hij of zij wil onderzoeken, maar weet dat er wel gevolgen zijn voor een slecht onderzoek. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

  The Sinking City zal je verder ook niet aan je hand vasthouden wanneer je op onderzoek uitgaat. Je wordt niet verteld waar je naartoe moet, want het doel is dat je echt je innerlijke detective Batman naar boven te brengen. Je moet goed de aanwijzingen en het bewijsmateriaal analyseren om erachter te komen hoe je een missie moet oplossen.

  Via de Heads-up Display (HUD) zul je dan ook nooit in de goede richting gewezen worden. Het gaat zelfs nog verder, want op de wereldkaart zie je alleen een paar punten waar je snel naartoe kunt afreizen. Als je een bepaalde plaats moet vinden, zul je goed naar de straatnamen moeten kijken.

  The Sinking City Preview - Frogwares

  Krankzinnige beelden

  Terwijl je aan het onderzoeken bent, zul je ook merken dat de hoofdpersoon gek aan het worden is. Elke keer dat je een bovennatuurlijk monster tegen het lijf loopt, merk je dat het beeld doordraait om de indruk te wekken dat de hoofdpersoon helemaal doordraait. Dit wordt gedaan door het beeld andere kleuren te geven, een kleine slow-motion en het heen-en weer draaien van het beeld. Het is dan ook belangrijk dat je zo snel mogelijk de situatie oplost, want dan word je langzamerhand weer beter.

  Er zijn alleen wel genoeg gruwelijke beelden te vinden, want anders was het geen Lovecraft horror geweest. Een onthoofd lijk, weerzinwekkende monsters en andere gruwelen van de zeebodem, noem het maar op. Allemaal zullen ze onze privédetective parten spelen tijdens het minstens 30 uur durende open wereld verhaal.

  The Sinking City Preview - Frogwares

  The Sinking City Preview - Verdrinken in het mysterie

  The Sinking City is een ambitieuze game van wat we tot nu toe gezien hebben. De makers vertrouwen dat de spelers zelf in staat zijn om het mysterie op te lossen en dus word je niet aan je hand vastgehouden. De door Lovecraft geïnspireerde sfeer en keuzevrijheid zijn indrukwekkend en we kunnen dan ook niet wachten tot we meer van de game te zien krijgen.

  Het is nog niet duidelijk of de game ondersteund wordt na de release. Oganesyan vertelde ons ook dat de ontwikkelaars voor nu druk bezig zijn met het maken van de game zelf. Hij zei: “Als we plannen hebben voor DLC zouden we dit aankondigen. Voor nu hebben we nog niets aan te kondigen.”

  Dit is overigens ook niet de enige game die we tijdens de BigBen week zagen. We zagen namelijk ook The Sinking City en V-Rally 4. In onze Warhammer Chaosbane preview en V-Rally 4 preview kun je alles lezen over die games.

  The Sinking City komt begin 2019 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  The Sinking City

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.