Twee weken geleden gaf Ubisoft in Parijs een besloten demonstratie van Odyssey, die al in ontwikkeling is sinds de release van Syndicate. Wij mochten er als enige van Nederland bij zijn en hebben vier uur van de game kunnen spelen om een eerste artikel over de Assassin’s Creed Odyssey gameplay features te tikken. Wil je meer daarvan zien, dan moet je vooral onze Assassin’s Creed Odyssey gameplayvideo bekijken!

In Odyssey speel je als Spartaanse huurling Alexios of Kassandra rond het jaar 431 voor Christus. Je komt van een machtige familie, maar bent verbannen door een drama dat zich volstrekt door jouw toedoen. De welbekende Brotherhood of Assassins en Tempeliers bestonden nog niet, dus je bent min of meer een vrij man en dat gegeven is allesbepalend voor Odyssey.

Assassin's Creed Odyssey release voltooit transitie naar RPG

De richting die Ubisoft met Origins is ingeslagen wordt voortgezet in het nieuwe deel. Dit avontuur moet de transitie van de franchise naar een complete RPG voltooien. Denk hierbij aan keuzes die impact hebben op de wereld en het verhaal, een uitgebreider levelsysteem en customization.

Assassin's Creed Odyssey zal op 5 oktober uitkomen voor de PS4, Xbox One en PC.