Belangrijkste E3 2018 nieuws recap - De hoogtepunten op een rij

  Na al die E3 persconferenties is er een heleboel bekend geworden. Na al die aankondigen, details en releasedata zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. Wij bieden daarom een overzicht van het belangrijkste E3 2018 nieuws.

  Eerder publiceerden wij ook al per dag de hoogtepunten. Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag zijn er allemaal details uit de doeken gedaan over games die op korte termijn nog naar de Xbox One, PlayStation, Switch of PC zullen komen. We gaan hier de belangrijkste nieuwtjes af op volgorde van de dagen dat ze werden aangekondigd.

  Nieuwe Star Wars game

  De E3 2018 begon goed toen bij de EA Play 2018 een nieuwe Star Wars game uit de doeken werd gedaan. De aankomende Star Wars game van Respawn Entertainment zal Jedi Fallen Order nemen. Met deze nieuwe game maak jij mee wat er speelde tussen Episode III en IV. De game komt in 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Naast deze nieuwe Star Wars game wordt Star Wars Battlefront II ook uitgebreid. Er komt nieuwe content waarbij je locaties en karakters uit de Clone Wars terug ziet keren. Denk hierbij aan het personages als Geonosis en General Grievous. De nieuwe content wordt gratis beschikbaar gesteld voor de Star Wars-fans die al in het bezit zijn van de game.

  FIFA fans gaan naar de Champions League

  Tijdens deze E3 werd door EA ook officieel FIFA 19 uit de doeken gedaan. Dat deze game eraan zat te komen was geen verrassing, omdat er elk jaar wel een nieuw FIFA game verschijnt. Wat wel opvallend is dat dit keer ook de Champions League een onderdeel van deze nieuwe game zal gaan vormen. Eerder gingen er al onofficiele signalen dat deze er zou komen.

  Je kunt aan de slag met bekende voetballers en wordt uitgedaagd in verschillende toernooien. Ook FIFA Ultimate Team komt terug met content die aan zal gaan sluiten op deze toernooien. Meer informatie overt de game volgt deze zomer nog. In ieder geval kun je vanaf 28 september je favoriete spelers achter die bal aan laten rennen.

  Heel veel Fallout 76 deails

  Tijdens de E3 2018 hebben we ook mogen genieten van Fallout 76 details: zo wordt de game vier keer groter dan Fallout 4. Zo is nu bevestigd dat het spel zich afspeelt in West-Vergina, iets wat we al konden raden omdat in trailers luid John Denvers bekende liedje Country Road werd gedraaid. De setting van deze Amerikaanse staat kun je verder al snel zelf ervaren.

  Fallout 76 krijgt een speciale bèta. Met de beta kun je vast merken hoe de game nu ook voor het eerst met multiplayermogelijkheden komt.

  Ook komt er een speciale Fallout 76 Power Armor edition die nu al kan worden gepre orderd. Dit is een duur pakket van 199,99, maar daar krijg je wel een heleboel voor terug. Zo krijg je flink wat digitale content en ook wat fysieke extra's. De meest opvallende is nog wel een grote tastbare Power Armor helm die erg mooi tussen je game-verzameling kan staan.

  Bethesda heeft grote toekomstplannen

  We kunnen nog veel meer verwachten van Bethesda, want er wordt belooft dat we twee grote nieuwe titels krijgen: Starfield en The Elder Scrols IV. Dit zijn twee titels waar veel mensen naar uitkijken. Met Starfield wil Bethesda het eerste originele IP van eigen hand op de markt brengen. Het duurt nog even voor we van de games kunnen genieten, omdat beide games enkel naar de nog onbekende next generation consoles komt.

  In een korte trailer zagen we al wat The Elder Scrolls VI in petto heeft. We moeten op deze nieuwe game het langst wachten. Starfield zal als eerste uitkomen en dan pas kunnen we genieten van deze The Elder Scrolls-titel. Bethesda is tot die tijd nog hard aan het werk.

  Resident Evil 2 remake tussen Belangrijkste E3 2018 nieuws

  Ook is het tijd om weer flink te kunnen griezelen. We kunnen een klassieke PlayStation 1 horror game namelijk terugverwachten. Het gaat hier om Resident Evil 2, een game die al menig gamer trillend voor zijn spelconsole heeft laten zitten. Met verbeterde gameplay en graphics moet dit nog spannender worden dan die toen nog blokkerige game van 1998.

  Deze remake is redelijk in de stijl van de afgelopen Resident Evil game. 25 januari 2019 kunnen we al genieten van de horrorgame. Dan doorloop je een campagin met Leon Kennedy en Claire Redfield, respectievelijk een beginnende politieagent een een studente.

  Toffe Assassin's Creed Edities

  Ook fans van Assassin's Creed konden deze keer juichen omdat er voor hun maar liefst drie speciale edities van Assassin's Creed Odyssey klaarstaan. Al deze edities wordt gelimiteerd gelevert vanaf maandag 11 juni. Dan kan jij dit nieuwe Griekse avontuur verkennen.

  Het gaat hier om de Medusa editie, Spartan editie en Panteon editie. Eerder publiceerden wij een overzicht wat deze speciale edities allemaal bevatten. Het gaat naast de game om een grote hoeveelheid fysieke goodies. Denk hierbij aan artbooks en figurines.

  Ook krijg je bij elke editie speciale extra content. Zo kun je aan de slag met speciale missies die je alleen krijgt wanneer je voor deze luxe nieuwe Assassin's Creed edities gaat.

  Death Stranding cast

  Onze hoofdredacteur zou het geweldig hebben gevonden als Mads Mikkelsen aanwezig zou zijn geweest tijdens de E3. Dit was niet geval, maar we zagen wel twee anderen bekende voorbijkomen voor Death Stranding. Zo zijn Léa Seydoux en Lindsay Wagner aangekondigd als nieuwe castleden van deze game. Het is nog niet bekend welke rollen zij precies zullen vertolken in deze nieuwe PlayStation exclusieve titel.

  Daarnaast hebben we tijdens de E3 nieuwe Death Stranding gameplay gezien. Zo zagen we woeste bergen, verlaten stations en verdorde landschappen. Terwijl je veel moet klimmen moet je ook tussen dodelijke afgronden balanceren om jezelf niet te pletter te laten vallen.

  Super Smash Bros. Ultimate conferentie

  Nintendo deed tijdens de E3 ook heel groot de nieuwe Smash voor de Nintendo Switch uit de doeken. Er werd zoveel getoond dat de Nintendo E3 presentatie eerder een Super Smash Bros. Ultimate conferentie kan worden genoemd.

  In de game zien we alle denkbare personages die ooit in een eerdere Super Smash Bros. game zijn verschenen. Pichu, Snake en Ice Climbers keren bijvoorbeeld terug. Ook worden er nieuwe personages toegevoegd waardoor er al snel tientallen toffe Smash karakters zijn. De nieuwste aankondiging is hoe Ridley Smash onveilig maken.

  7 december komt de game uit. Dan is het tijd om flink spelers in elkaar te smashen.

  Microsoft Exclusive

  Tijdens de Microsoft E3 persconferentie heeft Microsoft flink de focus gelegd op games die in 2019 verschijnen. Hieronder zitten wel flink wat exclusieve titels voor PC en Xbox One. Ook is Forza Horizon 4 nog voor dit jaar aangekondigd. 2 oktober kunnen we al over de verschillende Engelse circuits racen.

  De conferentie begon al goed voor de Halo fans omdat er een compleet nieuwe Halo game is aangekondigd: Halo Infinite. Daarnaast kunnen we na een flinke tijd te hebben gewacht vanaf 22 februari 2019 komt dan toch eindelijk Crackdown 3 uit. Mits deze niet opnieuw wordt uitgesteld. Verder komt ook volgend jaar Ori and the Will of the Wisps uit en we kunnen volgend jaar drie grote andere games verwachten waaronder Gears of War 5.

  XGN

  Nieuwe Xbox in 2020?

  Uiteindelijk lijkt het ook nog goed mogelijk dat Microsoft momenteel aan een nieuwe Xbox werkt. Eerder werd al bekend dat Bethesda aan twee next generation games werkt en Xbox geruchten bevestigen ook dat er een nieuwe console wordt ontwikkeld onder de codenaam Scarlet. De nieuwe Xbox is niet officieel tijdens E3 uit de doeken gedaan.

  Als de geruchten kloppen dan kunnen we al in 2020 van een nieuwe console genieten. Als dit zo is, is het aannemelijk dat Bethesda's Starfield en The Elder Scrolls VI launchtitels voor de console worden. Mogelijk gaan we in de loop van de tijd details horen van deze console.

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.